BLOGI

LEXUS CREATES: CULINARY PERSPECTIVES -KEITTOKIRJA

Lexus on julkaissut brändin ensimmäisen maailmanlaajuisen Culinary Perspectives -keittokirjan, joka tutustuttaa lukijan Lexuksen kulinaarisiin kumppaneihin, jotka jakavat valikoiman reseptejä Aasian ja Australaasian alueilta. Voimakkaita ja eksoottisia makuja sisällään pitävistä resepteistä on päästy nauttimaan aiemmin Lexuksen tapahtumissa.

Culinary Perspectives -keittokirja muodostaa seitsemän annoksen kokonaisuuden aina keittiön tervehdyksestä jälkiruokaan saakka. Reseptien vaihtelevat vaikeustasot tarjoavat haasteita niin kokeneille kokeille kuin ruoanlaittoharrastusta aloitteleville. Lähde siis mukaan makumatkalle, joka tarjoaa lukuisia herkullisia, huippukokkien suunnitelemia annoksia.

 •     Prosciutto and Gribiche 810 1080

  PROSCIUTTOA JA GRIBICHE-KASTIKETTA LEIVÄLLÄ

  Kulinaarinen makumatkamme alkaa Neil Perryn suunnittelemilla leivillä, joiden päälle tulee prosciuttoa ja gribiche-kastiketta. Perry on yksi Australian tunnetuimmista kokeista. Hän on ollut osallisena lukuisissa televisio-ohjelmissa ja julkaissut yli 10 kirjaa. Tätä yksinkertaista, mutta herkullista keittiön tervehdystä tarjottiin LANDMARK by Lexuksessa vuoden 2019 Lexus Melbourne Cupissa.

 •     Chicken Meatballs 810 1080

  KANAPULLAT JA TARE-KASTIKETTA

  Keittokirjan seuraava annos on vartailla tarjottavat kanapullat, jotka tarjotaan tare-kastikkeen kanssa. Yuta ja Sharlyn Kobayashin resepti on saanut vaikutusta perinteisistä japanilaisista tekniikoista, Melbournen modernista estetiikasta ja ruokahävikin nollahukka-ajattelutavasta.

 •     Tomyum Chicken Consomme 810 1080

  TOMYUM-KANALIEMI

  Seuraavaksi makumatkamme suuntaa Singaporeen. Lahjakkaan Charles Tanin aromaattinen tomyum-kanaliemi hurmaa maullaan, ja annoksen kruunaa näyttävästi leikattu tofu. Tätä klassista lientä tarjoiltiin vieraille, jotka osallistuivat Lexus’ LS 30th Anniversary -tapahtumaan.

 •     48 Hour Cured Mahi Mahi 810 1080

  48 TUNTIA KYPSYTETTYÄ MAHI-MAHIA

  Taiwanilainen Yang Po-Wei tarjoaa kirjan haastavimman reseptin. Aikaa, hermoja ja tarkkuutta vaativa kala-annos on saanut inspiraatiota luonnosta, jossa mahi-mahi, eli dolfiini, saalistaa lentokaloja.

 •     Beef Nigiri Asparagus with Black Sesame 810 1080

  LIHA-NIGIRIÄ JA PARSAA MUSTALLA SEESAMILLA

  Keittokirjan viidennessä annoksessa suhikeittiön kulmakiviin kuuluva nigiri on saanut uuden muodon, kun raaka kala on vaihtunut lihaksi. Sachie Nomuran idän ja lännen yhteen tuova annos tarjoillaan parsan ja mustan seesamin kanssa.

 •     Keema Curry 810 1080

  KEEMA-CURRY

  Takeshi Fukuyama ja Gaggan Anand tekivät keema-curryn uudelleen. Annoksessa karitsanliha on vaihtunut jauhettuun porsaaseen, joka on keitetty maustetussa kasviscurryssä. Tätä maukasta, riisin kanssa tarjoiltavaa annosta päästiin syömään DINING OUT with LEXUS -tapahtumassa, jossa vieraat pääsivät kokemaan ulkona syömisen paikassa, joka paljastettiin vasta saavuttaessa sinne.

 •     Gin Orange Parfait 810 1080

  GIN-APPELSIINI-PARFAIT

  Keittokirjan päättää Matt Stonen ja Jo Barrettin raikas gin-appelsiini-parfait, joka sopii täydellisesti lämpimiin kesäpäiviin.