1. Tutustu Lexukseen
  2. Ajankohtaista
Lexus palvelee
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.
Lexus LC

5 MIELENKIINTOISTA YKSITYISKOHTAA MUOTOILUSSA

Structural Blue -väritys

Trooppisen perhosen siipien uskomaton sinisyys syntyy tavalla, jolla ne heijastavat valoa. LC Coupen Structural Blue –väritys luodaan samalla ajatustavalla, sillä se sisältää mikropartikkeleja, jotka heijastavat valoa samalla tapaa kuin luonnossa olevan perhosen siivet. Katsoessasi LC Coupeta suoraan, sinen sävy on uskomattoman eloisa, ja katselukulmaa muuttamalla varjot tulevat huomattavasti tummemmiksi, ja ne korostavatkin coupen dramaattisia muotoja. Maalausprosessi on niin monimutkainen, että päivässä ehditään maalata vain kolme autoa, ja siksi tuotanto on rajoitettu 300 kappaleeseen.

Etusäleikkö

Etusäleikkö on Lexus-malleille tunnusomainen yksityiskohta, ja jokaisen mallin etusäleikkö on muotoiltu korostamaan mallien luonnetta. LC Coupessa etusäleikkö koostuu sadoista itsenäisistä muodoista, jotka muodostavat vahvan 3D-efektin luovan verkon. Sen kuvio muuttaa kokoaan alhaalta ylöspäin mentäessä. LC:n etusäleikkö luo dynaamisia linjoja, jotka jatkuvat aina auton takaosaan saakka. Etusäleikön kromireunat eivät jatku ylös saakka, sillä muotoilussa on haluttu yhdistää konepelti osaksi säleikön muotoilua.

LED-valot

Lexus hyödynsi uutta teknologiaa tehdäkseen ultrakompaktit LED-etuvalot LC-malliin käyttämällä PES-linssejä (Polaric Ellipsoid System), jotka ovat halkaisijaltaan alle puolet normaalista LED-valosta. Koostaan huolimatta ne tarjoavat erinomaisen valaistuksen ja mahdollistavat solakan ja elegantin muotoilun.

Ovenkahvat

LC:ssä kahvat ovat esillä vain, kun niitä tarvitaan. Ovien ollessa suljettuna auton kyljestä ei tule esiin mitään ylimääräistä, joka vaikuttaisi sen veistokselliseen muotoiluun tai aerodynaamiseen suorituskykyyn. Kun kahva otetaan esiin, oven alla oleva pinta valaistaan 15 sekunniksi ja suljettaessa valo himmenee pois.

Ovien verhoilu

 

LC:n muotoilussa ei olla keskitytty vain auton ulkonäköön. Sisäpuolella huomio kiinnittyy ovien verhoiluiden yksityiskohtiin. Niiden kauniisti soljuvat ja viiltävät linjat luovat kiinnostavan varjoefektin, ja kromiyksityiskohdat viimeistelevät ne upeasti, luoden autoon todellista tunnetta luksuksesta.