1. Tutustu Lexukseen
  2. Ajankohtaista
  3. Lexus NX saavutti viisi tähteä Euro NCAP -törmäystestissä
Lexus palvelee
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.
Lexus NX

VIISI TÄHTEÄ EURO NCAP -TÖRMÄYSTESTISSÄ

Täysin uusi Lexus NX saavutti viisi tähteä Euro NCAP -törmäystestissä.

Täysin uusi Lexus NX on saavuttanut viiden tähden tuloksen Euro NCAP -törmäystestissä. Julkistettu testiraportti osoittaa mallin loistavan suoriutumisen jokaisessa kategoriassa ja se myös vahvistaa vakiona kaikista NX-malleista löytyvän Lexus Safety System + -turvajärjestelmän laadun ja tehokkuuden yhdessä kattavan passiivisen turvavarustelun ja auton vahvan rakenteen kanssa. Saavutettu viiden tähden tulos koskee sekä NX 350h itselataavaa hybridiä että NX 450h+ plug-in hybridiä.

NX saavutti 83 % tuloksen aikuisten matkustajien turvallisuudessa, 87 % tuloksen lasten turvallisuudessa, 83 % tuloksen jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuudessa sekä 91% tuloksen turvajärjestelmien osalta.

Lexus on parantanut merkittävästi aktiivisten turvajärjestelmien ja kuljettajan avustintoimintojen laajuutta ja toimivuutta, jotta ne pystyvät havaitsemaan useamman eri vaaratilanteen eri ajotilanteissa. Esimerkiksi törmäyksiä estävän Pre-collision-järjestelmän (PCS) millimetriaaltotutka- ja kamerajärjestelmiä on päivitetty ja järjestelmä voi nyt havaita auton edessä olevat jalankulkijat ja moottoripyöräilijät. Se tarjoaa myös entistä paremman turvan risteyksessä käännyttäessä arvioimalla törmäysriskiä vastaantulevan liikenteen tai tietä ylittävien jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kanssa.

Uudet, aiempaakin edistyksellisemmät turvajärjestelmät 

NX on myös ensimmäinen malli, jossa on käytössä uusi hätäohjausavustin. Se tunnistaa välittömästi, kun kuljettaja väistää estettä, kuten jalankulkijaa tai paikallaan olevaa ajoneuvoa, ja tarjoaa automaattisesti ohjausapua pitäen auton kaistalla. Tämä ja muut parannukset pre-collision-järjestelmään ovat parantaneet huomattavasti onnettomuusriskien tunnistamiskykyä.

Kaikki Euro NCAP:n testaamat turvajärjestelmät saivat parhaan ”hyvä”-luokituksen, mukaan lukien Pre-collision-järjestelmä, kaistavahti, vakionopeudensäädin/rajoitin ja kuljettajan tietoisuuden seuranta.

Vaikka NX täyttää Euro NCAP -testin keskeiset kriteerit, se menee vielä tätäkin pidemmälle tarjotakseen turvallisen ajokokemuksen ja mielenrauhaa. Esimerkiksi oven turva-avaustoiminto (SEA) yhdistää ensimmäisenä maailmassa sulavasti e-Latch-järjestelmän kuolleen kulman varoittimeen (BSM): mikäli varoitin havaitsee takaa saapuvaa liikennettä, se peruuttaa oven avauksen välttääkseen onnettomuuden. Lexus Safety System + -järjestelmään kuuluu myös mukautuva vakionopeudensäädin, jonka suorituskykyä on parannettu niin, että se pystyy reagoimaan nopeammin eteen tulevaan liikenteeseen ja noudattamaan luonnollisempaa ajolinjaa kaarteissa, joissa nopeutta säädetään tavalla, joka tuntuu kuljettajasta luonnollisemmalta.