1. Tutustu Lexukseen
  2. Ajankohtaista
Lexus palvelee
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.
Lexus LS

TEKNOLOGIAT TURVALLISEMPAAN JA HELPOMPAAN AJOON

Kuljettajaa avustavien teknologioiden dramaattinen kehittyminen on tehnyt Lexuksen autoista entistä turvallisempia ajaa, ja ne lisäävät kuljettajan tietoisuutta vaaroista sekä tarvittaessa myös puuttuvat ajamiseen törmäyksen estämiseksi. Uudistunut LS-lippulaivasedan käyttää viimeisimpiä johtavia järjestelmiä, jotka tukevat pääinsinööri Toshio Asahin halua luoda auto, joka antaa ihmisille ”vapauden liikkua luottavaisin mielin”.

Kuljettajan yöaikaisen näkökyvyn parantamiseksi LS:ssä on otettu käyttöön BladeScan mukautuva kaukovalojärjestelmä (AHS), jonka Lexus esitteli ensimmäisenä RX-mallissa. Tämä teknologia lisää huomattavasti eteenpäin suuntautuvan valaistuksen leveyttä ja etäisyyttä, joten jalankulkijat, liikennemerkit ja mahdolliset vaarat voidaan havaita aiemmin ja helpommin kuin perinteisillä LED-valoilla. BladeScan-järjestelmä suuntaa valon ajovalojen LEDeistä nopeasti pyörivään peiliin ja sen jälkeen linssin läpi, mikä antaa paljon paremman hallinnan valaisuun.

Kuljettajan näkymää ja tietoisuutta ympäristöstä on parannettu uudella digitaalisella taustapeilillä, mikä tarjoaa esteettömän näkymän tiestä ja liikenteestä auton taakse sijoitetun kameran avulla. Näin esimerkiksi kuljettajan näkökentässä ei ole häiriöitä niskatuista tai muista matkustajista. Kosketuksella toimivat hallintalaitteet tekevät kirkkauden säädöstä, kuvan skaalauksesta ja näkymän asettamisesta ylös, alas, vasemmalle tai oikealle helppoa.

360-asteen panoraamakamerajärjestelmä on erinomainen turva törmäyksiä vastaan hitaasti ajettaessa, kuten ohittaessa autoa kapealla tiellä, pysäköidessä lähelle reunaa tai kääntyessä. Kuljettaja voi tarkistaa auton sijainnin ja etäisyyden mistä tahansa esteestä tai muusta ajoneuvosta katsomalla kuvaa autosta ylhäältä päin. Lisää älykästä turvaa LS:n kuljettaja saa pysäköintiä tukevasta jarrusta. Se tunnistaa esteet auton ympärillä sekä takaa lähestyvät ajoneuvot ja jalankulkijat. Jos on olemassa riski osumalle, järjestelmä jarruttaa automaattisesti.

Uusi kehittynyt pysäköintijärjestelmä on suunniteltu yksinkertaista ja sujuvaa automaattista pysäköintiä varten luonnollisella tunteella. Lexus tutki tuhansia pysäköintimalleja ja analysoi arvioidut etäisyydet, kulmat ja nopeudet pysäköintipaikalle saavuttaessa. Tulokset lisättiin järjestelmään yhdessä kuljettajien palautteiden kanssa, joita kerättiin lukuisista koeajoista. Tämän tuloksena on nopea ja turvallinen pysäköinti napin painalluksella. Tapa, jolla auto liikkuu itsestään ei saata vaikuttaa kaikista tehokkaimmalta: tämä siksi, että Lexus haluaa sen tuntuvan enemminkin taitavan kuljettajan pysäköinniltä kuin koneen tekemältä.

Järjestelmä hallitsee ohjausta, kaasua, jarruja ja vaihteistoa, ja se toimii nopeammin kuin kilpailevat järjestelmät. Kuljettajan saapuessa pysäköintipaikalle, panoraamakamerajärjestelmä tekee 360-asteen skannauksen ympäristöstä. Tämän jälkeen se laskee oikeat liikkeet pitäen auton nopeuden hiljaisena, mikäli tila on ahdas. Kuljettaja voi seurata pysäköinnin etenemistä livekuvan välityksellä. Advanced Park –järjestelmä toimii sekä merkityillä että merkitsemättömillä pysäköintipaikoilla, ja se voi säilyttää tiedot usein käytetyistä sijainneista muistissaan. Tämä järjestelmä on ensimmäinen sekä Lexuksella että luksusautosegmentissä.