1. Tutustu Lexukseen
  2. Ajankohtaista
  3. Zen Garden valittiin UX Art Car -kilpailun voittajaksi
Lexus palvelee
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.
Zen Garden

VALITTIIN UX ART CAR -KILPAILUN VOITTAJAKSI

Tulkinta klassisesta japanilaisesta meditaatiopuutarhasta toi voiton Lexus UX Art Car –muotoilukilpailussa. Valencialaisen Clap Studion Zen Garden –teoksessa UX-crossover on peitetty tuhansilla paperilehdillä. Hämmästyttävä yksivärinen teos voitti Lexus Espanjan verkossa järjestämän äänestyksen kuuden työn välillä.

Auton kuvat on otettu Madridissa sijaitsevan Club Alman pihalla, ja niissä näkyy teoksen poikkeukselliset yksityiskohdat. Clap Studion taiteilijat Jordi Iranzo ja Angela Montagud viimeistelivät Zen Gardenin kuukauden aikana, ja he saivat inspiraatiota mallin keskeisistä ominaisuuksista: teknologiasta, muotoilusta, innovaatiosta ja yksityiskohdista.

Teoksellaan Clap Studio pyrkii ilmaisemaan maailmaa, missä ihmiset ja luonto voivat elää rinnakkain täydellisessä harmoniassa. Heidän konseptinsa on meditaatiopuutarha, joka edustaa rauhallista ja tietoista mielentilaa. Perinteinen japanilainen puutarha tuo yhteen luonnon vapaan ja mielivaltaisen luonteen, joka löytää aina tapoja kasvaa, sekä ihmisten toimesta täydennetyt tarkat ja maagiset symmetriset, teknologiset ja innovatiiviset ominaisuudet.

”Meditaatiopuutarhassamme Lexus edustaa täydellistä harmoniaa - se on luonnon, teknologian ja innovaatioiden liitto. Ihmisen luomat geometriset linjat yhdessä kasvimaailmaan kuuluvan moitteettoman symmetrian kanssa.” Iranzo kertoo.

Clap Studio käytti Lexuksen korin peittämiseen kasvillisuuden muodossa paperia, joka on merkittävä elementti japanilaisessa kulttuurissa. Toinen olennainen osa japanilaista taidetta ja muotoilua on valo, joka Montagudin mukaan muuntaa teoksessa UX:n eläväksi. Valo tuottaa sijainnista, sävystä ja voimakkuudesta riippuen muuttuvia tekstuureja ja värejä läpi päivän.

Taide inspiraationa

Lexus UX Art Car on Lexus Espanjan muotoiluprojekti, joka yhdistää merkin alkuperäisen taiteen kanssa kansallisen kilpailun ja kansainvälisen näkyvyyden kautta. Ensimmäisen kilpailun voittajat olivat Antoñito ja Manolín heidän Gyorin Kozane (Scale Armour) –teoksellaan.