1. Tutustu Lexukseen
  2. Takumi-mestarit
Lexus palvelee
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.
KÄSITYÖTAITO

TAKUMI-MESTARIT

Muinainen japanilainen ”Takumi”-konsepti liittyy olennaisesti kaikkeen tekemiseemme. Takumi-mestarimme ovat tämän artesaanifilosofian vaalijoita. Heidän taitava ja inhimillinen kosketuksensa näkyy Lexuksen muotoilun ja kehityksen kaikissa yksityiskohdissa.

AJAN MYÖTÄ TESTATTU AMMATTITAITO

Lexuksen Takumi-mestarit, Takumit, omaavat harvinaisen arvokkaan yhdistelmän taitoa ja keskittynyttä mielenlaatua. Oppineet takumit ovat omistautuneet yksityiskohdille. He tavoittelevat täydellisyyttä – eivätkä anna minkään estää sen saavuttamisessa. Kukin Takumi keskittyy yhteen osa-alueeseen. Lexuksen Miyatan tehtaalla Kyushissa on 7 700 työntekijää, joista vain 19 on Takumi-mestareita. Takumi-mestariksi pääseminen on korkein kunniatehtävä yrityksessämme.

Kullakin Takumilla on vähintään neljännesvuosisadan kokemus alallaan. Oppimiseen omistettujen vuosien tuloksena heidän tietämyksensä syvyys ja laajuus ovat vaikuttavia, kuten on myös heidän puhdas intohimonsa työlleen.

He hiovat ammattitaitoaan jatkuvasti ja myös jakavat sitä. Tiiminjohtajina he pitävät yllä Lexuksen perinteitä ja vievät eteenpäin innovatiivista ilmapiiriä. He varmistavat, että jokaisen Lexus-auton jokainen elementti on virheetön.

TESTISSÄ TAITAVUUS

HIENOVARAINEN KOSKETUS

Takumi-mestareilla on syvätietämystä viimeisimmistä teknologioista ja johtava rooli uusien innovaatioiden luomisessa. Useat heidän kuuluisista taidoistaan kurottavat jo digitaalisen aikakauden edelle – tulevaisuuteen.

 

Takumien yli-inhimillinen tuntoherkkyys on legenda. Takumin arvokkain työkalu ovatkin hänen kätensä. Tahrattomat valkoiset käsineet käsissään Takumit käyttävät tuntoherkkyyttään pienimpienkin, alle millimetrin kokoisten puutteiden ja vikojen etsimiseen.

NOPEUS JA TARKKUUS

Takumi-kandidaatti joutuu tiukan arvioinnin eteen. Yksi arviointikriteereistä on inhimillisen kosketuksen voima ja testauksessa se tiivistyy yhteen perinteiseen japanilaiseen taiteeseen, origamiin. Origami tarkoittaa paperintaittelua ja sen tuloksena syntynyttä paperiesinettä.

 

Takumiksi pyrkivän on taiteltava origami. Se on kuitenkin tehtävä vain yhdellä, ei-hallitsevalla kädellä – ja se on saatava valmiiksi alle 90 sekunnissa.

KÄDESTÄ KONEESEEN

Takumi-mestareiden poikkeuksellinen ammattitaito varmistaa ylivertaisen laadukkaat valmistus- ja viimeistelystandardit. Uskomme ihmisiin ja täydellisyyden tavoitteluun. Ulotamme myös inhimillisen taidon digitaalisuuteen, sillä tänä päivänä useat Lexuksen robottitoiminnot on ohjelmoitu Takumeiden taitojen pohjalta. Tämä ei tarkoita sitä, että koneet korvaisivat ihmisen ja käsintehdyn taidon. Teknologiamme oppii taidokkailta käsityömestareiltamme, jotka johtavat työtä ja vaalivat laadun tasoa.

ARTESAANIYHTEISTYÖ

Takumit ovat Lexuksen ammattitaidon, ylivertaisen laadun ja yksityiskohtien viimeistelyn symboli. Täydellisyyden tavoitteluumme kuuluu kuitenkin myös olennaisesti yhteistyö muiden artesaanien kanssa. Etsimme jatkuvasti luovia kykyjä, jotka inspiroivat meitä visioillaan ja taidoillaan sekä jakavat arvomme.

 

Yhteistyö luovien artesaanien kanssa mahdollistaa sen, että voimme tarjoa Lexus-autoissa jotain radikaalisti erilaista. Merkittäviä esteettisiä saavutuksia, joita et löydä muualta. Esimerkkinä tästä on esimerkiksi LS:n legendaarisen ylellinen sisätila.

TEKNOLOGISET INNOVAATIOT

Inhimillisen kosketuksen tärkeyttä ei voida korostaa liikaa. Siihen yhdistettynä teknologinen innovaatio nostaa Lexuksen taidon uudelle tasolle. Inhimillinen kosketus ja huipputeknologia auttavat meitä tehostamaan useita alkuperäisiä tekniikoita ja mahdollistavat epätavanomaisten materiaalien käytön.

 

Esimerkiksi Lexus RX:n suunnittelussa teimme yhteistyötä soitinvalmistaja Yamahan kanssa. Samalla laserleikkausmenetelmällä, jota käytetään harvinaisempien ja arvostetuimpien musiikkisoitinten valmistukseen, loimme hämmästyttävän tarkkoja aitoja puuviiluja Lexus RX:n sisätiloihin.