1. Tutustu Lexukseen
  2. Ajankohtaista
  3. Käsin tehtyä kauneutta uudistuneessa Lexus LS -mallissa
Lexus palvelee
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.
Lexus LS

KÄSIN TEHTYÄ KAUNEUTTA

Lexuksen pitkäaikaisena lippulaivasedanina LS:llä on merkittävä historia muotoilun rajojen rikkomisessa yhdistämällä moderni teknologia perinteisen japanilaisen käsityön ja estetiikan kanssa. Tämä näkyy vahvasti myös uudistuneessa LS-mallissa, jonka muotoilu yhdistää taiteen, takumi-käsityöläisyyden ja toiminnallisuuden. Suunnittelutiimin ohjaavana teemana toimi ”aika muotoilussa”, jota inspiroi klassinen japanilainen käsitys kauneudesta, joka muuttuu hetkessä ajan ja ympäristön muuttuessa.

Vuodesta 2003 saakka Lexus on kehittänyt jatkuvasti uusia ulkovärejä ja tehnyt useita innovatiivisia ratkaisuja entistä upeamman ja kiiltävämmän ulkonäön saavuttamiseksi. Uusi Lunar Silver –ulkoväri on viimeisin edistysaskel, ja siinä käytetty teknologia saa maalipinnan kontrastin aivan uuteen ulottuvuuteen niin varjojen kuin korostusten avulla.

Lunar Silver –ulkovärin ominaisuudet muuttuvat katselukulman ja –ajan mukaan, ja se näyttääkin erilaiselta keskipäivän auringonpaisteessa kuin iltahämärässä. Tämä korostuu myös ajaessa maiseman heijastuessa sen peilimäiseltä pinnalta. Ultraääniteknologian avulla Lunar Silver –ulkovärin maalipinta on saatu vain yhden mikrometrin paksuiseksi. Tällöin maalin sisältämät alumiinipartikkelit pakkautuvat tiiviimmin ja yhdenmukaisemmin jolloin lopputuloksena on virheetön maalipinta peilimäisellä kiillolla. Tämän saavuttamiseksi myös pohjamaalin, pohjavärin ja lukuisten lakkakerrosten täytyy olla äärimmäisen tasaisia - jotain, johon vain Lexuksen Takumi-mestarit pystyvät.

Uudistuneessa LS–mallissa on saatavilla ”aika muotoilussa” –teemaa mukailevat uudet Nishijin- ja Haku-somisteet, jotka ovat moderni tulkinta kahdesta perinteisestä, vuosisataisesta japanilaisesta käsityötaidosta. Ne luovat katsojalle kiehtovan, orgaanisen kuvion, joka muistuttaa kuunvalossa väreilevää vedenpintaa. Toteutus ilmentää taiteellista japanilaista tapaa yhdistää hyvin erilaisia materiaaleja ilmentämään luonnon kauneutta ja luonnetta.

Nishijin-tyylin juuret ovat japanilaiselle ylimystölle aikanaan kehitetyt materiaalitekniikat. Metallikalvo venytetään washi-paperin päälle ja leikataan ohuiksi nauhoiksi, joista kudottavan orgaanisen muodon hopeaiset langat luovat väreilevien aaltojen maailman. Haku-tyyli on yli 400 vuotta vanha käsityötaito, jossa metallikalvo ohennetaan yhden - kahden mikrometrin välille. Haku-pinnan hento kiilto kuvastaa kuunvaloa Nishijin-aaltojen yllä.

Uudistuneeseen LS-malliin on myös saatavilla uusi Laser Cut Special Ash Open Pore –verhoilu, jossa käytetään mustaksi värjättyä puuta. Tarkkaa laserleikkausprosessia käytetään puun alla olevan metallikerroksen kirkkaiden yksityiskohtien paljastamiseksi hyödyntämällä japanilaisten musiikkisoitinvalmistajien kehittämää taitoa.