1. Tutustu Lexukseen
  2. Ajankohtaista
Lexus palvelee
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.
Lexus ja TED

TULEVAISUUDEN AUTOMATISOITUJA AUTOJA

Lexus ja TED ideoivat tulevaisuuden ihmiskeskeisiä automatisoituja ajoneuvoja.

Maailman muovautuessa kohti automatisoitua ajamista, jatkaa Lexus keskittymistään siihen, mikä inspiroi brändiä – ihmiset. Lexus aloitti yhteistyön maailmanlaajuisen monialaisista ajatusjohtajista koostuvan TED Fellows –ohjelman kanssa kehittääkseen uusia ideoita automatisoiduille ajoneuvoille, jotka asettavat ihmiset etusijalle tekniikan sijaan. Neurotieteilijä Greg Gage ja taiteilija Sarah Sandman esittelivät ensimmäistä kertaa suunnitelmansa ihmiskeskeiselle automatisoidulle ajoneuvolle eksklusiivisessa virtuaalitapahtumassa. Ideoita esittelevät videot, ”Predicting Human Needs with Neuroscientist Greg Gage” ja ”Building Community with Artist Sarah Sandman”, ovat nähtävissä tämän sivun lopussa.

”Lexuksen muotoilussa on aina ollut keskeistä keskittyä siihen, mikä motivoi ihmisiä ratin takana.” Lisa Materazzo, markkinoinnin varajohtaja, Lexus USA, sanoi. ”Yhteistyö TED:n kanssa on mahdollistanut tutkimaan uusia ihmiskeskeisiä ideoita automatisoituun tulevaisuuteen eri alojen visionääristen asiantuntijoiden kanssa.”

Neurotieteilijänä ja insinöörinä Greg Gage uskoo, että automatisoidut ajoneuvot ja pitkät matkat luovat täydellisen ympäristön älykkään käyttöliittymän kehittämiseen neuroteknologian avulla, jonka avulla ajoneuvo voi mukautua kuljettajan tunteiden mukaisesti. Gage ajattelee, että tarkkailemalla kuljettajan signaaleja EKG:stä kasvojen mikroilmeisiin, Lexus voisi tehdä profiilin ihmisen mielialasta ja käyttää sitä auton tunnelman muuttamiseen. Unelias? Auto vaihtaa valojen ja istuimen asetuksia. Rentoutunut? Auto laittaa sopivan soittolistan soimaan. Stressaantunut? Radio hiljennetään ja autossa on kirkkaampi valaistus. Kun nykyiset autot tarkkailevat moottorin lämpötilaa, öljynpainetta ja moottorin nopeutta, voisi ihmiskeskeinen ajoneuvo tarkkailla kuljettajaa ja reagoida tilanteen mukaisesti.

Taiteilijana ja muotoilijana Sarah Sandman ennakoi tulevaisuutta, jossa ihmiset ovat entistä hautaantuneempia digitaalisiin laitteisiinsa ja yksinkertainen jalankulkijalle heilauttamisen ele on unohtunut. Yhteisö mielessä Sandman on suunnitellut ajoneuvon, joka yhdistää sisä- ja ulkomaailman 360-ikkunoilla, täysin kääntyvillä istuimilla, kaiutinjärjestelmällä, jolla voidaan olla vuorovaikutuksessa pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kanssa, sekä jopa liitukirjoitusjärjestelmän, jolla voidaan jättää taidetta tai viestejä kadulle. Matkustajien laatuajan parantamiseksi sisätilat mukailevat rentoa kahvilaa digitaalisella takalla, tyynyillä ja terraarion kaltaisella katolla. Sandman ehdottaa myös yhteisomistajuusmallia, joka lisää kohtuuhintaisuutta ja tekee tulevaisuudesta osallistavamman ja mielekkäämmän.

Predicting Human Needs with Neuroscientist Greg Gage

Building Community with Artist Sarah Sandman