1. Tutustu Lexukseen
  2. Turvallisuus
Lexus palvelee
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

Turvallisuus

Lexus Safety System + määrittelee onnettomuuksien ehkäisyn uuden aikakauden sinun, matkustajiesi sekä muissa ajoneuvoissa olevien ihmisten ja jalankulkijoiden suojaamiseksi.

LEXUS SAFETY SYSTEM +

Lexus Safety System + on syntynyt vuosikymmenien innovaation ja onnettomuuksien syiden tarkan tutkimisen tuloksena, ja se keskittyy tapaturmien ehkäisemisen kolmeen keskeiseen osa-alueeseen: etutörmäyksiin, tahattomiin kaistanvaihtoihin ja yöajan onnettomuuksiin käyttäen näitä viittä innovatiivista järjestelmää.

PRE-COLLISION-JÄRJESTELMÄ (PCS)

Törmäyksiä ennakoiva Pre-Collision-järjestelmä havaitsee muut edessä olevat ajoneuvot ja jalankulkijat sekä antaa varoituksen, jos törmäys on erittäin todennäköinen, jolloin voit ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin törmäyksen välttämiseksi. Jos kuljettaja ei reagoi ajoissa, järjestelmä käyttää jarruja ja ohjausta pienentämään törmäyksen aiheuttamia vahinkoja.

Mukautuva vakionopeudensäädin (DRCC)

Järjestelmän avulla voit matkustaa mukavasti tasaisella nopeudella säilyttäen turvavälin edellä ajavaan autoon. Jos autosi on ajautumassa liian lähelle, se hidastaa nopeutta estäen törmäyksen.

Kaistavahti kaistanseuraustoiminnolla (LTA)

 Kehittynyt kaistavahti kaistan seuraustoiminnolla (LTA) avustaa ohjauksessa myös silloin, kun moottori- tai maantiellä on ruuhkaa tai toistuvia mutkia.

Kuolleen kulman varoitin (BSM)

Takapuskuriin asennetut tutkalaitteet havaitsevat viereisten kaistojen ajoneuvot, jotka eivät näy sivupeileistä. Mikäli kuljettaja on aikeissa vaihtaa kaistaa saman aikaisesti, kun ajoneuvo ajaa kuolleeseen kulmaan, ilmaantuu varoitusmerkki sivupeiliin.

 

Edistyneet pysäköintiavustustoiminnot

Pysäköi luotettavasti mihin tilaan tahansa. Pysäköintitoimintomme suojelevat ajoneuvoasi parantamalla ajotarkkaavaisuuttasi ilmoittaen sinulle esteistä reaaliajassa ja lisäämällä jarrutusvoimaa tarvittaessa.

Mukautuvat kaukovalot (AHS)

Mukautuvat, automaattiset kaukovalot tekevät pimeällä ajosta vähemmän rasittavaa. Lexuksen kehittämä, kaksivaiheinen järjestelmä valaisee äärimmäisen tarkasti. Se hyödyntää eteenpäin kuvaavaa kameraa havaitessaan edessä olevat ajoneuvot ja optimoi valaistun alueen automaattisesti, jotteivat ajovalot turhaan häikäise vastaantulevia kuljettajia.

Edestä risteävän liikenteen varoitin (FCTA)

Lähesty jokaista risteystä varmasti. Kun etenet kohti risteystä, edestä risteävän liikenteen varoitin arvioi liikennevirtaa ja ilmoittaa sinulle ajoneuvoista, jotka risteävät edessäsi.

Liikennemerkkien tunnistus (RSA)

Järjestelmä hyödyntää tuulilasiin asennettua kameraa ja välittää kuljettajalle tiedot ajotietokoneen näytön välityksellä. Yhdistettynä mukautuvaan vakionopeudensäätimeen, liikennemerkkien tunnistus mahdollistaa nopeuden muuttamisen nappia painamalla nopeusrajoituksen muuttuessa.