1. Tutustu Lexukseen
  2. Ajankohtaista
  3. Rewind voitti Lexus Design Award 2022 -kilpailun
Lexus palvelee
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.
AJANKOHTAISTA

REWIND VOITTI LEXUS DESIGN AWARD 2022 -KILPAILUN

Poh Yun Run ”Rewind” on valittu vuoden 2022 Lexus Design Award -kilpailun voittajaksi.

Muistojen aktivoimiseksi kehitetty ”Rewind” käyttää liikkeenseurantatyökalua, joka ohjaa dementiaa sairastavia senioreita toistamaan tuttuja eleitä. Työkaluun liitetyn laitteen kautta välittyy audiovisuaalinen palaute, joka käynnistää muistelun.

Poh Yun Ru on tuotesuunnittelija, joka pyrkii vaikuttamaan myönteisesti yhteiskuntaan parantamalla muiden elämää. Hän elää kulttuurillisesti rikkaassa ja monimuotoisessa yhteiskunnassa ja näkee muotoilun menetelmänä kehittää intuitiivisia ja osallistavia ratkaisuja eri elämäntilanteissa oleville ihmisille.

”Olen valtavan kiitollinen siitä, että Rewind on nyt askeleen lähempänä useampien ihmisten elämän parantamista. Tämä ei olisi voinut tapahtua ilman mentoreiden, insinöörien, terveydenhuollon asiantuntijoiden ja käyttäjien vankkumatonta tukea. Lexus Design Awardin tarjoama mahdollisuus muuttaa projekti todelliseksi tuotteeksi tuntui uskomattomalta ja olen iloinen, että pääsin tapaamaan niin monia intohimoisia muotoilijoita ympäri maailmaa ja oppimaan heiltä. Tämä on ollut palkitseva ja inspiroiva matka, ja olen innoissani voidessani jatkaa muotoilua paremman maailman ja tulevaisuuden puolesta.” Poh Yun Ru kommentoi.

Rewind valittiin voittajaksi kuuden finalistin joukosta online-tapahtumassa, jossa jokainen heistä esitteli työnsä tuomaristolle. Tilaisuuden lopussa Paola Antonelli kertoi muotoilun yleisestä merkityksestä nykymaailmassa: ”Lexus Design Award 2022 finalistit tarjoavat monenlaisia tuotteita muotoilun eri aloilta hyödyntäen erilaisia teknologioita, mutta kaikkia heitä yhdistää yksi asia: välittäminen. Välittäminen yhteiskunnasta, senioreista ja liikuntarajoitteisista, perheiden ja yhteisöjen tarpeista ja monesta muusta. He osoittavat, että maailmassa vallitsevan hätätilan keskellä muotoilu voi tarjota ehdotuksia, jotka ovat runollisia ja kauniita, mutta myös toteutettavissa ja skaalattavissa. Suurten muotoilijoiden käsissä oikeiden asioiden tekeminen yhteiskunnan, ympäristön ja maailman hyväksi muuttuu myös inspiroivaksi ja innostavaksi."

Anupama Kundoo ja Bruce Mau kommentoivat mentorointia: ”Pidin erityisesti Lexus Design Awardin ainutlaatuisesta piirteestä, että lahjakkaat, visionääriset suunnittelijat tunnistetaan ja heidän kehitystään tuetaan henkilökohtaisesti mentoroinnin avulla.” Kundoo sanoi Maun kommentoidessa: ”Lexus Design Awardin prosessi, jossa finalistit yhdistetään muotoilualan mentoreihin, on kerrassaan loistava. Vaikutus näkyi selvästi lopullisissa ehdotuksissa.”

Simon Humphries kiitti kaikkia finalisteja luovuudesta ja mielikuvituksellisuudesta tuomariston kriteerien täyttämisessä: ”Luovuuden voima ja sen kyky rikastuttaa ihmisten elämää eivät koskaan lakkaa hämmästyttämästä minua, ja tämän vuoden kilpailutyöt vain vahvistat tunnetta entisestään. Onnittelut kaikille finalisteille, jotka osoittivat kekseliäitä näkemyksiä haastaviin ongelmiin, joita monet pitävät itsestäänselvyyksinä.”