1. Tutustu Lexukseen
  2. Ajankohtaista
  3. Kevin Lankinen x Lexus
Lexus palvelee
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.
AJANKOHTAISTA

KEVIN LANKINEN LUOTTAA LEXUKSEEN

NHL-joukkue Nashville Predatorsin maalivahti Kevin Lankiselle auto on tärkeä osa työtä ja vapaa-aikaa. Lexukselta löytyikin hänelle täydellinen vaihtoehto – NX Plug-in Hybrid.

Kaupallinen yhteistyö: Lexus Kaivoksela ja Kevin Lankinen

Jääkiekkomaalivahti Kevin Lankisen kesä täyttää tutut NHL-pelaajan tunnuspiirteet. Pitkä kausi on takana ja on aika palata nauttimaan Suomen kesästä.

- On ollut taas ilo olla Suomessa kesällä. Ei tätä kyllä mikään voita. Suomi on maailman paras paikka viettää kesää, Lankinen fiilistelee.

28-vuotiaalle maalivahdille mökkeily ja saunominen ystävien sekä perheen kanssa on tärkeintä kesässä. Suomen suvesta nautitaan myös golfin, padelin ja tenniksen parissa. Kun akut on ladattu, on aika valmistautua tulevaan kauteen.

- Salilla ja jäällä olen ollut vielä enemmän kuin ennen. Toisaalta myös palautumiseen on panostettu enemmän kuin aiemmin. Haluan latautua kauteen täysillä ja isken kaikki pelimerkit peliin kun kiekko putoaa jäähän syksyllä, Kevin toteaa.

Kevinin mökkireissuille sekä treeneihin on kuljettanut jo monta kesää Lexus.

- On kunnia edustaa Lexusta. Vihreä siirtymä ja vähäpäästöisyys ovat minulle tärkeitä arvoja. Lexuksen ulkonäkö miellyttää silmää ja heillä on hyvä valikoima vaihtoehtoja mistä valita. Itse olen tykännyt lataushybridistä kun voin ajaa sähköllä kaupungissa ja mökille lähdettäessä polttomoottori takaa stressittömän reissun.

2019 on vuosi, jota vantaalla kasvanut jääkiekkoilija ei unohda koskaan. Lankinen siirtyi Suomesta Pohjois-Amerikkaan raivaamaan tietään kohti unelmiaan. Kauden aikana nuori maalivahti vietti suurimman ajan kaudestaan AHL:ssä.

- Oli kyllä tähänastisen elämän vaihderikkain vuosi. Siirtyminen HIFK:sta NHL-organisaatioon, vauhtia ECHL:stä ja lopulta hyvä loppukausi AHL:ssä.

Kevin Lankisen debyytti A-maajoukkueessa tapahtui vuoden 2019 MM-kisoissa, joka päättyi Suomen MM-kultaan.

- Oli mahtavaa päästä pukemaan ensimmäistä kertaa A-maajoukkueen paita päälle. MM-turnaus Slovakiassa meni satumaisesti päätyyn asti. Maailmanmestaruutta seurannut ilmiö ja kansanjuhlat olivat todella siisti kokemus nuorelle pojalle. Ei tule ikinä unohtumaan. Varmasti koko uran yksittäisistä muistoista MM-kisat 2019 on kirkkaimpana mielessä, Lankinen muistelee.

Samana vuonna Leijonien maalivahti palkittiin vuoden esikuvaksi.

- Se on iso ylpeyden aihe ja suuri kunnia. Vuoden esikuva- palkinto on urheilijalle jään ulkopuolella yksi isoimmista tunnustuksista mitä voi saada. Jos pystyn toimimaan nuorille tytöille ja pojille esikuvana niin on tärkeää antaa hyvä roolimalli ja jotain mitä katsoa ylöspäin, Lankinen kertoo.

Ensimmäisen NHL-ottelun aika Chicago Blackhawksissa tuli kaudella 2020-2021. Chicagossa koko kaupunki sykkii urheilulle ja palkinto pitkään tehdystä työstä AHL:ssä on jäänyt Lankiselle mieleen, kun paikka sarjan yhdessä perinteikkäämmistä seuroista avautui.

- Huikeita muistoja. Kun ovet aukesivat NHL-tasolle niin pääsin ryminällä sisään ja otin ykkösmaalivahdin viitan selkään. En tule koskaan unohtamaan sitä, kun sain ensimmäistä kertaa pukea legendaarisen Blackhawks-paidan United Centerissä ja kansallislaulu parahti ilmoille, Lankinen muistelee.

NHL-ura sai maisemanvaihdoksen kaudelle 22-23, kun uusi työnantaja löytyi Nashvillestä. Kevin kertoo kulttuurin ja ilmaston olevan sopivasti erilainen kuin Chicagossa ja sanoo viihtyvänsä musiikkikaupungissa hyvin. Nashvillessä maalivahti sai nauttia tovin isosta suomalaisryhmästä, kun parhaillaan samassa kopissa pelasivat Mikael Granlund, Eeli Tolvanen, Juuse Saros ja Juuso Pärssinen.

- Tosi hyvä fiilikset Nashvillestä. Ihmiset ovat rentoja ja hyväntuulisia. Predators on iso juttu siellä ja halli on keskellä ravintolakatua. Tykätään todella paljon siitä elämäntyylistä, Lankinen kertoo.

Viime kaudella Lankinen sai jakaa torjuntavastuun teinivuosilta tutun pelikaverin kanssa, joka teki kaudesta poikkeuksellisen.

-Omat pelit rullasi tosi hyvin ja vaihdettiin Juusen kanssa hyviä vinkkejä. Isossa kuvassa se oli hyvä kehitysvuosi. Aina kun pääsi pelaamaan niin kiekko tarttui tosi hyvin. Kahta kauheammin jalkaa kaasulle ja näyttöjä tiskiin ensi kaudella. Kun muistaa, että vain omaan tekemiseen voi vaikuttaa niin ei tarvitse paljon stressata muusta. Sen kun lyö kaikki peliin ja nauttii lätkästä niin loput järjestyy itsestään, Kevin fiilistelee tulevaa.

Lexus on vahva brändi myös NHL-kaukaloissa. Chicagossa maalivahti havahtui automerkin mainoksiin hallin näytöillä ja käytävillä. Myös Nashvillessä brändi on isosti esillä.

- Bridgestone Arenalta löytyy valtava Lexus Lounge, joka on koko liigan kärkipään loungeja. Siellä on perheille ja lähipiireille ruokaa sekä juomaa tarjolla hallin parhailta paikoilta. Lexus näkyy ja kuuluu Nashvillessä ja luo premium henkeä automaailman NHL:stä.

Ladattu teknologialla

NX Plug-in Hybrid

Tilaa, hienostuneisuutta ja ajettavuutta. NX Plug-in Hybrid on näyttävä SUV, jonka kyydissä jokaisella matkustajalla on nautinnollista olla. Tilavan matkustamon ja 554 litran tavaratilan myötä NX on erinomainen valinta perheautoksi ja 1 500 kg vetomassalla myös peräkärry kulkee vaivattomasti mukana. 

Jopa 74 kilometrin sähköajokantamalla voit ajaa suurimman osan päivittäisistä matkoistasi sähköllä ja ajoakun tyhjennyttyä auto jatkaa toimintaansa itselataavana hybridinä pitäen kulutuksen edelleen pienenä