BLOGI

ILMOITTAUTUMINEN LEXUS DESIGN AWARD 2021 –KILPAILUUN ON AUKI

Ilmoittautuminen Lexuksen vuoden 2021 muotoilukilpailuun on nyt auki. Vaikka vuoden 2020 voittaja ilmoitetaankin vasta syyskuun 1. päivä, on Lexus avannut jo nyt ilmoittautumislomakkeen yhdeksännen kerran järjestettävään, arvostettuun kansainväliseen kilpailuun.

Lexuksella uskotaan, että muotoilulla on voimaa muuttaa maailmaa ja haluamme inspiroida tekijöitä tuottamaan ideoita, jotka parantavat ihmisten elämää. Tuomarointivaiheessa kiinnitetään huomiota tapaan, jolla hakemuksessa huomioidaan Lexuksen brändin kolmea ydinperiaatetta: ennakointia, innovointia ja kiehtovuutta.

Vuoden 2021 tuomaristopaneeli julkistetaan syksyn aikana ja siihen kuuluu jälleen useita asiantuntijoita eri aloilta. Aikaisempaan tuomaristoon ovat kuuluneet muun muassa Paola Antonelli, New York’s Museum of Modern Artin kuraattori ja johtaja, muotoilukriitikko ja kuraattori Aric Chen, sekä kansainvälisesti arvostettu arkkitehti Sir David Adjaye.

Kuusi finalistia valitaan hakemusten perusteella. Jokainen finaaliin valittu työ saa sekä rahoituksen prototyypin kehitystä varten että mentorointia tunnetuilta tekijöiltä kansainvälisen muotoilun parista. Kilpailu huipentuu finaalin voittajan julkistukseen, joka saa korkean tason maailmanlaajuista näkyvyyttä työlleen.

Kilpailu on auki muotoilualan ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastelijoille maailmanlaajuisesti. Aikaisempina vuosina ilmoittautumiset ovat pitäneet sisällään muun muassa teollista muotoilua, arkkitehtuuria, teknologiaa sekä insinöörityötä, muotia ja sisätilojen muotoilua. Haku kilpailuun on auki 11. lokakuuta 2020 saakka. Lue lisää kilpailusta ja ilmoittaudu mukaan.