
BLOGI
PROSCIUTTOA JA GRIBICHE-KASTIKETTA LEIVÄLLÄ
-
VALMISTELU: 20 MINUUTTIA
VALMISTUS: 20 MINUUTTIAANNOKSIA: 6
VAIKEUSTASO: 1/5
-
NEIL PERRY
Neil Perry on ollut lähes 30 vuoden ajan australialaisen keittiön tunnetuimpia kokkeja. Hänet tunnetaan muun muassa palkitusta Rockpool Bar & Grill –ravintolasta, ja nykyisin hänen ravintolaimperiumiinsa kuuluvat Rosetta, R Bar ja Spice Temple. Perry on ollut osallisena lukuisissa televisio-ohjelmissa ja hän on julkaissut yli 10 kirjaa.
PERSPEKTIIVI
Olipa kyse korkealuokkaisesta wagyu-lihasta Blackmoren tilalta Victorian ylämailta, tai San Danielen prosciuttosta Friuli Vezia Giuliasta, Perry luottaa korkealuokkaisimpiin raaka-aineisiin, jotka valmistetaan erinomaisella ammattitaidolla. Hänen ravintoloissa tarjotaan monipuolisesti eri keittiöiden ruokaa Spice Templen kiinalaisesta keittiöstä Rockpool Bar & Grillin liharuokiin ja Rosettan italialaiseen keittiöön saakka.INSIPIRAATION LÄHDE ANNOKSELLE
Perry sai vuodesta 1861 saakka järjestetyn Melbourne Cupin vuoden 2019 kilpailussa tarjoiltuun annokseen inspiraation perinteisistä englantilaisista voileivistä ja sormiruoista, jotka ovat tunnettuja kilparadoilla ympäri maailman. -
AINESOSAT
- 1 hapanjuurileipä leikattuna noin 5x5 cm paloiksi
- 100 ml tuoretta majoneesia
- 4 kovaksi keitettyä munaa kuutioituna
- 20 g persiljaa, hienoksi suikaleiksi leikattuna
- 20 g neilikkaa, pilkottuna
- 50 g suolakurkkua, kuutioituna
- 20 g kaprista
- Tabascoa
- Oliiviöljyä
- Mustapippuria
- San Daniele prosciuttoa
- Kirveliä
-
RESEPTI
- Hiero oliiviöljyä leipään ja grillaa, kunnes leipä on kultaisen ruskeaa.
- Sekoita tuore majoneesi, kovaksi keitetyt munat, persilja, neilikka, suolakurkku, kapris, tabasco, oliiviöljy ja mustapippuri yhteen pienessä kulhossa ja aseta sivuun.
- Kasaa gribiche, lisää ohuita siivuja San Daniele ilmakuivattua kinkkua, koristele tuoreella kirvelillä ja tarjoile.