Keema Curry 1920 1080

BLOGI

KEEMA-CURRY

  • VALMISTELU: 15 MINUUTTIA
    VALMISTUS: 40 MINUUTTIA

    ANNOKSIA: 6

    VAIKEUSTASO: 2/5

  • 
  

  
    Takeshi Fukuyama 810 1080

    TAKESHI FUKUYAMA

    Kyushu-saaren pohjoisrannikolla sijaitsevassa Fukuokassa kasvanut Takeshi Fukuyama on kouluttautunut ranskalaisen keittiön korkeimmilla tasoilla 18-vuotiaasta saakka. Ensin Ile de Francessa, ja myöhemmin Mercury Wine Barissa. Fukuyama on kehittänyt ainutlaatuisen aistin vieraanvaraisuuteen, joka näkyy Maison de la Nature Goh –ravintolassa, jonka hän perusti vuonna 2002. Sen jälkeen jatkuvasti loppuun varattu ravintola on ansainnut lukuisia kunnianosoituksia, kuten paikan arvostetussa Asia 50 Best –listassa. Vuonna 2020, tavattuaan intialaisen Gaggan Anandin, Fukuyama päätti siirtää keskittymistään GohGan-ravintolaan, jossa molemmat kokit työskentelevät.

    PERSPEKTIIVI

    ”En usko, että sinun täytyy käyttää paljoa rahaa ulkona syömiseen, jos haluat vain vatsasi täyteen”, Fukuyama sanoo. ”Silti on ihmisiä, jotka tulevat ravintolaani. Haluan tehdä parhaani miellyttääkseni heitä.” Omotenashin (japanilainen sana vieraanvaraisuudelle) mestarina Fukuyama huomioi vieraidensa mieltymykset tunnollisesti, jotta seuraavalla kerralla – mikäli he ovat tarpeeksi onnekkaita saadakseen pöydän – hän tietää mitä välttää ja mitä tuoda esille. Maisonin keittiössä käytetään paikallisia raaka-aineita, jotka on valmistettu haute French –keittiön mukaan.

    INSIPIRAATIO ANNOKSELLE

    Gaggan Anandin ja Takeshi Fukuyaman yhteistyössä tekemä, Intiasta lähtöisin oleva keema-curry on tehty usein jauhetusta karitsanlihasta ja herneistä (keema tarkoittaa jauhettua). Fukuyama ja Anand tekivät oman versionsa annoksesta käyttämällä jauhettua possua, joka on keitetty maustetussa kasviscurryssä. Annos on suunniteltu erityisesti kotona tehtäväksi.

  • 
  

  
    Keema Curry 810 1080

    AINESOSAT

    • 600 g jauhettua porsaanlihaa
    • 30 g valkosipulia
    • 75 g sipulia
    • 45 g porkkanaa
    • 45 g selleriä
    • 3 laakerinlehteä
    • 3/5 tomaattia
    • 3/10 vihreää chiliä
    • 3/10 korianteria
    • 3 g maustekurkumaa
    • 3 g chilijauhetta
    • 1,8 g kardemummajauhetta
    • 30 g inkivääriä
    • 120 ml salaattiöljyä
    • 180 ml lihalientä
    • 9 g suolaa

  • KEEMA-CURRY

    • Jauha kaikki muut vihannekset, paitsi tomaatit. Leikkaa tomaatit 1 cm kuutioiksi.
    • Lisää salaattiöljyä pataan ja paista valkosipulit.
    • Kun padasta alkaa tulla tuoksua, lisää sipulit, porkkanat, selleri, ripaus suolaa, laakerin lehdet ja ruskista kunnolla.
    • Lisää vihreä chili, korianteri, kardemumma ja ruskista.
    • Lisää tomaatti, chilijauhe, maustekurkuma ja ruskista, kunnes se muuttuu tahnaksi.
    • Lisää jauhettu porsaanliha, loput suolasta ja ruskista.
    • Lisää inkivääri, lihaliemi ja hauduta kevyesti.
    • Tarjoile riisin kanssa ja lisää päälle korianteria, jos haluat.