Chicken Meatballs 1920 1080

BLOGI

KANAPULLIA JA TARE-KASTIKETTA

  • VALMISTELU: 1 TUNTI
    VALMISTUS: 3 TUNTIA

    ANNOKSIA: 6

    VAIKEUSTASO: 2/5

  • 
  

  
    Eazy Peazy 810 1080

    EAZY PEAZY

    Japanissa syntynyt Yuta Kobayashi ja hänen vaimonsa Sharlyn perustivat vuonna 2017 Toji Saken, modernin minimalistisen sake-tislaamon. Vuonna 2019 he perustivat Eazy Peazyn, pienen ja tyylikkään Melbournessa sijaitsevan ravintolan, joka keskittyy izakayaan (japanilaisia snackseja). Eazy Peazyn tarjoilut nojaavat vahvasti hibachi-grilliin, ja he ovat erikoistuneet yakitoriin ja okonomiyakiin.

    PERSPEKTIIVI

    Yuta ja Sharlyn Kobayashille haasteena ja tavoitteena on ollut aina yhdistää perinteiset japanilaiset tekniikat moderniin Melbournelaiseen estetiikkaan. Toji Sakessa ja Eazy Peazyssä tämä näkyy elegantissa yksinkertaisuudessa, jota tukee valtava omistautuminen.

    INSIPIRAATIO ANNOKSELLE

    Nämä vartailla tarjottavat kanapullat ovat izakayoissa tarjottavia tsukuneita. Sekä esillepanon että annoksen makujen tarkoituksena on viedä syöjä Tokion kaduille. Annoksen avain on makeutettu soijakastike tare, joka saa syvän makunsa kanan luista, joka tukee Eazy Peazyn nollahukka-ajattelutapaa.

  • 
  

  
    Chicken Meatballs 810 1080

    AINESOSAT

    KANAPULLAT

    • 1,5 kg kanajauhelihaa
    • 150 g shio kojia
    • 125 g nama pankoa
    • 300 g hopeasipulia, kuutioituna ja huuhdeltuna
    • 12-15 cm pitkiä vartaita

    TARE-KASTIKE

    • 500 g kanan luita
    • 125 g purjoa (tai 1 keskikokoinen purjo)
    • 125 g inkivääriä
    • 560 ml sakea
    • 470 ml miriniä
    • 310 g zarame-sokeria
    • 625 ml soijaa
    • 190 ml tamari-soijaa

  • KANAPULLAT

    • Sekoita shio koji ja kanajauheliha isossa kulhossa, laita kelmu ja siirrä sekoitus pakastimeen vähintään 30 minuutiksi.
    • Ota kulho pakastimesta, lisää panko ja sipuli, jonka jälkeen sekoita hyvin.
    • Jaa taikina keittiövaa’an avulla 50 g osiin. Kastele kädet ja muotoile taikina kanapulliksi vartaiden ympärille. Anna levätä 15-20 minuutin ajan jääkaapissa ennen grillausta.

  • TARE-KASTIKE

    • Aseta kanan luut isoon vuokaan ja paahda 100 °C:ssa, kunnes luut ovat väriltään kultaisia.
    • Sekoita sake ja mirini isossa kulhossa, jonka jälkeen kiehauta.
    • Kiehautuksen jälkeen poista liedeltä. Lisää zarame-sokeri ja sekoita, kunnes se on liuennut täysin.
    • Lisää kanan luut, purjo ja inkivääri, jonka jälkeen palauta liedelle.
    • Hauduta, kunnes kaikki muuttuvat kultaisen värisiksi.
    • Poista ylimääräinen rasva päältä ja sulje liesi.
    • Anna levätä 30 minuuttia, jonka jälkeen siirrä jääkaappiin ja anna levätä yön yli.
    • Seuraavana päivänä suodata siivilän ja paperifiltterin avulla. Tarjoile grillattujen kanapullien kanssa.