
BLOGI
GIN-APPELSIINI-PARFAIT
-
VALMISTELU: 20 MINUUTTIA
VALMISTUS: 30 MINUUTTIAANNOKSIA: 6
VAIKEUSTASO: 2/5
-
MATT STONE JA JO BARRETT
Matt Stone ja Jo Barrett esittelevät ympäristön anteliaisuutta viehättävässä Victorian Yarra Valleyssa, Oakridgen viinitilalla sijaitsevassa fine dining –ravintolassa. Sen lisäksi, että annokset ovat tehty paikallisista raaka-aineista, Oakridge on keskittynyt kestävään kehitykseen. Stone ja Barrett painottavat eettisesti tuotettuja raaka-aineita, minimaalista ruokajätettä ja energiatehokkuutta. Toistaiseksi heidän omistautumisensa on maksanut itsensä takaisin. Oakridge on saanut Time Out Melbourne’s Restaurant of the Year –palkinnon, ja lähes universaalia ihailua.
PERSPEKTIIVI
Stonea ja Barrettia ohjaa kestävä kehitys. Tämä tarkoittaa lähituotettujen raaka-aineiden hyödyntämistä, joista useat tulevat viinitilan puutarhasta, loput Yarra Valleystä tavoilla, jotka minimoivat ruokajätteen. Se voi tarkoittaa ruoan etsimistä. Se voi tarkoittaa proteiinien tarjoamista emupastramina tai krokotiilitoastina. Se voi myös tarkoittaa sellaisen uudelleenkäyttöä, joka muuten heitettäisiin pois, kuten päivän vanhaa leipää, joka tarjoillaan Barrettin jersey milk –jälkiruoan kanssa. Oakridgen keittiössä tämä kaikki on aina herkullista.INSIPIRAATIO ANNOKSELLE
Inspiraatio tähän raikastavaan jälkiruokaan tuli, kuten kaikissa asioissa Oakridgessä, Yarra Valleystä, Stonen ja Barrettin ravintolan kotipaikasta ja puutarhasta. Tangelosta, hybridi-sitrushedelmästä, joka kasvaa hedelmällisillä rinteillä, giniin, joka on Four Pillarsin, paikallisen tislaamon tekemää, maukkaaseen tattariin, joka lisää rakennetta kermaiseen parfaitiin - tätä on Yarra maukkaimmillaan, virkistävimmillään ja kauneimmillaan. -
AINESOSAT
- 4 munan keltuaista
- 125 g tomusokeria
- 5 ml sitruunamehua
- 5 ml vaniljansiemeniä
- 100 g appelsiinipyreetä
- 250 g creme fraichea
- 80 g kermavaahtoa
- Kristallisoituja unikon siemeniä
- Tattaria
- Paahdettuja fenkolin siemeniä
-
RESEPTI
- Valitse syvä vuoka tai pelti sen mukaan, kuinka paksua haluat parfaitista tulevan, sillä leikkaat lopuksi levyjä siitä. Levitä öljyä astiaan ja lisää kelmu. Varmista, että se tulee hieman reunojen yli, ja että se on kiinni astian kulmissa.
- Ota keskikokoinen kasari, jossa on pieni määrä vettä, ja iso kulho, joka mahtuu kasarin päälle.
- Lisää kasari liedelle ja lämmitä vettä hieman.
- Vispaa keltuaiset, sokeri ja sitruunamehu kulhossa kasarin päällä. Vispaa, kunnes seos on vaaleaa ja paksua. Poista lämmöltä, lisää vanilja ja jatka vispaamista, kunnes seos on jäähtynyt hieman.
- Lisää hitaasti seokseen appelsiinipyree, jonka jälkeen lisää creme fraiche. Tämän jälkeen lisää hitaasti kermavaahto ja kaada seos vuoalle tai pellille. Aseta pakastimeen, kunnes seos on jäätynyt tai vielä parempi, yön yli.
- Kun seos on jäätynyt, leikkaa pyöreällä, 6 cm halkaisijaltaan olevalla muotilla.
- Pyöritä reunat kristallisoidussa unikon siemenissä ja tattarissa. Aseta annoksen päälle 5 paahdettua fenkolin siementä.