Hero

BLOGI

BLAZING CARNELIAN – UUDEN VÄRIN DEBYYTTI LEXUS LC:LLE

Lexuksen muotoilijat nauttivat vapaudesta kehittää uusia värejä autoihin prosessissa, joka voi kestää jopa kaksi vuotta. Uuden 2021 LC Coupén julkistuksen kaltainen tapahtuma onkin ihanteellinen mahdollisuus uuden värin esittelyyn.

 • Blazing Carnelian herättää henkiin Lexus LC:n ketterän ajokokemuksen. Sen värikylläisyys ja kirkkaus ovat jotain, mitä Lexuksella ei ole aiemmin nähty. Visuaalisesta laadusta voi kiittää usean pinnoitteen käyttöä, joista jokaisella on vaikutus lopulliseen efektiin, mukaan lukien kaksi eri korkean värikylläisyyden pohjapinnoitetta ja ylimääräinen kiillepinnoite.

  Uutuusvärin vaikutus korostuu, kun se yhdistetään yhtä silmäänpistävän sisätilan värityksen kanssa. Manhattan Orange on uusi sävy LC:n sisätiloihin, ja se on saanut inspiraatiota tunnetusta Manhattanhengestä – uskomattomasta luonnollisesta valoilmiöstä, joka tapahtuu kaksi kertaa vuodessa, kun aurinko asettuu täydellisesti New Yorkin kuuluisan ristikon muotoisen katuverkoston kanssa. Katossa, ovipaneeleissa ja istuimen verhoilussa käytettävä Manhattan Orange luo eksklusiivisen avant garde tunteen.

  Blazing Carnelian liittyy Lexuksen mallistossa esillä olevaan 30 eri sävyn väripalettiin. Valikoima pitää sisällään jo entuudestaan LC 500h –mallille suunnitellun silmäänpistävän Flare Yellow –värin sekä Sonic Silverin ja Sonic Titaniumin kaltaiset pitkälle viedyt metalliset viimeistelyt.

 • EI OIKOTEITÄ

  Uuden värin kehittämisessä ei ole oikoteitä, sillä muotoilija tekee valintansa vasta arvioituaan satoja eri näytteitä. ”Kehittäessäni uutta väriä, näen niin monta eri värisävyä, että en joskus näe suoraan päivän päätteeksi” Megumi Suzuki, yksi Lexuksen kokeneimmista värisuunnittelijoista kertoo.

  ”Joka kerta, kun tapaan jonkun, menen kauppaan tai jonkun kotiin, tarkistan värit ja materiaalit. Divisioonassamme on useita kaltaisiani” hän jatkaa.

  Värin valinnan jälkeen on vielä paljon tehtävää. Suzuki on värvännyt asiantuntijoita pienen armeijan verran avuksi eri kehitysvaiheisiin: laboratorioteknikoita, jotka sekoittavat maalin, savenveistäjiä, insinöörejä ja kokoonpanolinjaston maalaamon henkilökuntaa, jotka antavat jokaiselle LC:lle virheettömän ja yhtenäisen viimeistelyn. Kansai Print, joka on yksi Lexuksen maalien tuottajista, valmistaa uuden erän joka toinen viikko ja Lexuksen muotoilijat tarkastelevat näytteitä taittamalla koepaneeleita matkiakseen auton rungon ääriviivoja. Kaikkea tutkitaan eri valonlähteissä, sisällä ja ulkona, ja eri aikoina päivästä ja kuukausina vuoden aikana.

  Värin viimeinen valintavaihe ei ole myöskään helppo. Väri, joka on häikäisevä kesäaamuna, saattaakin näyttää heikolta varjossa tai esittelytilan valoissa. Muotoilijoiden täytyy myös kamppailla omien värimieltymysten kanssa. ”Erikoinen asia väreissä on, että näkemys voi muuttua kauden mukaan, miltä päivän aikana tuntuu tai ympäröivien trendien mukaan” Suzuki päättää.