lda 1920 1080

BLOGI

VUODEN 2021 LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNON FINALISTIT

Tutustu vuoden 2021 Lexuksen muotoilupalkinnon finalisteihin, jotka valittiin 66 eri maasta lähetettyjen 2 079 hakemuksen joukosta. Yhdeksättä kertaa järjestettävä Lexuksen muotoilupalkinto tukee tulevia muotoilualan kykyjä, joiden ideat ilmentävät Lexuksen brändin kolmea avainperiaatetta - ennakointia, innovointia ja kiehtovuutta - painottaen muotoiluja, jotka johtavat parempaan huomiseen. Finalistit kehittävät ideastaan alkuvuoden aikana prototyypin neljän maailmanlaajuisesti tunnustetun mentorin tuella, ja ohjelma huipentuu huhtikuussa 2021 järjestettävään Grand Prix -finaaliin.

 • CY-BO – Kenji Abe (Japani)

  CY-BO on uusi sytologiasta inspiraatiota saanut pakkausmateriaali, jota voidaan muuttaa erilaisiksi muodoiksi yhdistämällä paloja yhteen. Rajattomasti uudelleenkäytettävänä ja –järjestettävänä se voidaan muuntaa kaikenlaisiksi tuotteiksi erilaisiin toteutuksiin käyttäjän ideoiden mukaan.

      CY BO 600 400
 • Heartfelt – Gayle Lee ja Jessica Vea (Uusi-Seelanti ja Tonga, kotipaikka Uudessa-Seelannissa)

  Heartfelt pyrkii selvittämään mitä läsnäolo voi olla pandemian aikana, ja auttamaan yksin olemisen tuottamassa ahdistuksessa ja emotionaalisessa stressissä yksinkertaisella pitkän matkan laitteella. ”Pieni laite, suuri sydän.”

      heartfelt 600 400
 • InTempo – Alina Holovatiuk (Ukraina)

  InTempo-käsineet auttavat ihmisiä, jotka kohtaavat emotionaalista stressiä (esimerkiksi sosiofobiaa) julkisissa tiloissa / julkisten toimien aikana. Kosketus tiettyihin kohtiin käsineissä musiikin rytmissä voi auttaa ihmistä rauhoittumaan.

      intempo 600 400
 • KnitX – Irmandy Wicaksono (Indonesia, kotipaikka USA:ssa)

  KnitX koostuu toiminnallisista tekstiileistä, jotka ovat tietokoneella integroitu digitaaliseen neulontaan. Aktiivisten ja elektronisten kuitujen käyttö muotoilussa mahdollistaa vaatteen ja sisäkankaan dynaamisen reagoinnin eleisiin ja auringonvaloon, ulkonäön muuttumiseen sekä lämpösäätelyn tarjoamiseen.

      knitx 600 400
 • Solar Desalination Skylight – Henry Glogau (Uusi-Seelanti ja Itävalta, kotipaikka Tanska)

  Kokonaisvaltainen lähestymistapa veden, energian ja luonnonvalon tarjoamiseen rannikkojen epävirallisiin asumuksiin. Suunnitelma hyödyntää aurinkoenergiaa ja merivettä valaisemiseen. Se levittää luonnollisesti valoa, tuottaa juomavettä ja käyttää jäljelle jäänyttä suolaliuosta energian luomiseen.

      solar 600 400
 • Terracotta Valley Wind – Intsui Design (Kiina, kotipaikka Japani)

  Terrakottahaihdutusjäähdytinjärjestelmä, joka viilentää metroasemia kesäaikaan ja vähentää energiankulutusta. Terrakotta on edullinen ja helposti saatavilla oleva savimateriaali. Sen luonne mahdollistaa veden haihtumisen helposti, samalla kun hyödynnetään metroasemien käyttämätöntä tuulivoimaa maksimoimalla junan aiheuttaman ilmavirran hyöty.

      terracotta valley wind 600 400
 • MITÄ SEURAAVAKSI?

  Kuusi finalistia pääsevät mentoroitavaksi johtavien muotoilualan asiantuntijoiden Joe Doucetin, Sabine Marcelisin, Mariam Kamaran ja Sputniko!:n toimesta. Finalistit osallistuivat tammikuun puolessa välissä viisipäiväiseen virtuaaliseen työpajaan, jossa heitä autettiin idean prototyypin, jonka budjetti on rajoitettu 3 000 000 jeniin (noin 23 600 euroa), valmistamisessa.