1. Tutustu Lexukseen
  2. Muotoilu
  3. LDA Entries 2023
Lexus palvelee
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.
Lexus Design Award 2023

HAKU ON AUKI

Lexus Design Award on kansainvälinen muotoilukilpailu, joka tukee ja kannustaa seuraavan sukupolven luovia tekijöitä. Vuonna 2013 perustettu kilpailu on palvellut nousevia lahjakkuuksia globaalina alustana tarjoten näkyvyyttä ja mahdollisuuksia uran käynnistämiseen. Lexus on kehittänyt kilpailua ja se keskittyy nyt entistä laajemmin yksilön kasvuun.

Tavoitteen saavuttamiseksi kilpailun formaattia on uudistettu sekä virtaviivaistettu. Tällä kertaa voittajia valitaan neljä, jotta voimme syventyä tarkemmin jokaisen voittajan tarinaan ja samalla edistää arvokasta vuoropuhelua heidän ja tuomariston jäsenten välillä. Mentorointi on edelleen kilpailun ytimessä ja voittajien mentoreina toimivat muotoilumaailman johtavat nimet. Hakuaika kilpailuun päättyy 16. lokakuuta 2022.

Lexus etsii innovatiivisia ideoita, jotka edistävät kaikille kukoistavampaa ja parempaa tulevaisuutta muotoilun ja teknologian voimalla. Hakijoiden tulee perustella, miten heidän luova konseptinsa toeuttaa käytännössä Lexus-merkin kolme avainperiaatetta: ennakointia, innovointia ja kiehtovuutta. Suunnitelman on ennakoitava yhteiskunnan globaaleja haasteita, visioitava kekseliäitä tapoja saavuttaa kestävä tulevaisuus ja parannettava saumattomasti kaikkien onnellisuutta. Lexus etsii mukaansatempaavia, oivaltavia ja omaperäisiä suunnitelmia, jotka kunnioittavat sekä muotoa että toimintaa ja tarjoavat toimivia ratkaisuja, jotka nopeuttavat ihmiskunnan valoisamman tulevaisuuden saavuttamista erilaisissa tilanteissa ja skenaarioissa.

Kansainvälisesti tunnetuista muotoilualan asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsee neljä voittajaa kilpailuun osallistuneiden töiden joukosta arvostelukriteerien perusteella. Voittajat saavat mentorointiapua eri muotoilualojen johtavilta suunnittelijoilta. Kullekin voittajalle myönnetään enintään 3 miljoonan jenin (noin 21 900 €) tutkimus- ja kehitysbudjetti, jolla katetaan prototyypin rakentamisen lisäksi myös muut konseptin ja muotoilun hiomiseen liittyvät kustannukset. Tämä ainutkertainen mentorointikokemus on Lexus Design Awardin ydintä. Keväällä 2023 neljä voittajaa esittelevät edistymisensä tuomaristolle ja mentoreille, jotka arvioivat valmiit työt.

Työnsä esittelyn päätteeksi voittajilla on korvaamaton tilaisuus keskustella kahden kesken tuomariston kanssa. Sen lisäksi, että voittajat saavat palautetta työstään, he kertovat visioistaan ja saavat neuvoja urapolusta ja tavoitteista, jotka edistävät heidän menestystään luovina tekijöinä.

Tuomaristo ja mentorit julkistetaan tämän syksyn aikana.