lexus ux hero

LEXUS UX

KOMPAKTI CROSSOVER-KONSEPTI

Pariisin autonäyttelyssä 2016 esitelty hämmästyttävä Lexus UX -konsepti toteuttaa visiomme tulevaisuuden kompaktista katumaasturista.

KONSEPTI

UX-konsepti on uusi askel Lexuksen muotoiluhistoriassa – nelipaikkainen urbaani crossover. Tyylikkään voimakas ulkomuoto ja neliveto muodostavat mielenkiintoisen parin matalan maavaran ja coupé-tyylisen ajoasennon kanssa.

    lexus ux quoteblock bg

VEISTOKSELLISEN VIRTAVIIVAINEN MUOTOKIELI

Muotoilun ytimessä on futuristista virtausta henkivä tyyli, joka luo voimakkaan synergian ulko- ja sisäpuolen muotoilun välille. Ajoneuvon perässä korirakenne jatkuu ohjaamoon muodostaen takaistuinten pääntukien perusrakenteen.

 •     lexus ux section02 01

  VALISTUNUTTA MUOTOILUA

  Innovatiiviset yksityiskohdat kiinnittävät katseen tyylikkään futuristisessa autossa. L-muotoiset päiväajovalot on sijoitettu lävistämään pääajovalorakenteen. Takavaloissa on voimakas kolmiulotteinen toteutus, ja ne on integroitu takaspoileriin.

 • VALLANKUMOUKSELLISTA AJATTELUA

  Jopa UX-konseptin renkaat rikkovat rajoja: kumi on muokattu laserilla siten, että vanteiden puolat näyttävät jatkuvan sivuseinämään. Syntyy saumaton illuusio vanteesta ja pyörästä yhtenä elementtinä.

 •     lexus ux section02 03

  VOIMAKASPIIRTEINEN JA TYYLIKÄS

  Ulkopuolen elementit yhdistyvät veistoksellisella, sensuellilla, klassisia urheiluautoja muistuttavalla ilmeellä. Tällaista designia on ainoastaan Lexuksella – voimakas vaakasuuntainen muoto, joka on saatu aikaan tilan käytöllä, ei niinkään pelkillä linjoilla. Konepellin pituutta on korostettu entisestään siirtämällä ohjaamoa taaksepäin.

UX, ASTU SISÄÄN

Ohjaaman etuosan hienostuneisuus ja harkitut yksityiskohdat nostavat ajokokemuksen uudelle tasolle. Matkustamo on suunniteltu mukavaksi sohvaksi, joka kaartuu saranoituihin takaoviin. Vastaväriteema antaa katumaasturille ylellistä tunnelmaa ja tilan tunnetta.

    lexus ux section03 00
 •     lexus ux section03 01

  USKALIAS JA ODOTTAMATON

  Kojelaudan terävät ja kulmikkaat muodot kulkevat toistensa yli luoden varjojen ja kontrastien leikin. Kojelaudan kussakin nurkassa on näyttöruutu, joka näyttää videokuvaa ovien ulkopuolelle kiinnitetyistä peileistä.

 • AINA YHTEYDESSÄ

  Ajoneuvon HMI-teknologia (ihminen-kone-rajapinta) tarjoaa intuitiiviset, kolmiulotteiset näytöt kuljettajalle ja matkustajille, jotka haluavat olla yhteydessä ajokokemukseen.

 • URAAUURTAVA TEKNOLOGIA

  Kuljettajan kojetaulussa on läpinäkyvä pallo, kuin leijuva hologrammi, joka sisältää sekä analogisia että digitaalisia tietoja. Keskikonsolin yläpuolella olevassa kristallirakenteessa on hologrammin kaltainen näyttö, joka on kuljettajan ja etumatkustajan käytettävissä ilmastoinnin ja tieto- sekä viihdejärjestelmän käyttöä varten.

  Lexus UX -konsepti sisältää paljon edistynyttä teknologiaa, kuten tummuvat ikkunalasit ja perinteiset ovipeilit korvaavat ohuet e-kamerapeilikotelot. E-peilin kuvaa näytetään sisätilan näytöillä. E-peili on integroitu siten, että se ei jää pelkäksi muotoiluyksityiskohdaksi vaan antaa tietoa koko kojelaudan hajotetulle virtaviivaisen futuuriselle arkkitehtuurille.

  A-pilarin hainevämuoto on toistettu uuteen audiojärjestelmää, nyt irrotettavana, kojelautaan matkustajan puolelle asennettuna soundbarina.

 •     lexus ux section03 04