parking support features

AJOAVUSTIN

EDISTYNYNEET PYSÄKÖINTIAVUSTINTOIMINNOT

Pysäköinti asettaa omat erityiset turvallisuushaasteensa, sillä alhaisissa pysäköintinopeuksissa tapahtuu runsaasti törmäyksiä. Lexuksen pysäköintiavustintoiminnot on suunniteltu suojaamaan ajoneuvoasi ja muita tienkäyttäjiä joka kulmasta. ja ne varoittavat sinua havaitsemistaan vaaroista ja parantavat mahdollisuuksiasi reagoida.
Lexuksen pysäköintitoiminnot toimivat saumattomasti yhteen ja tarjoavat kattavan tuen pysäköitäessä. Pysäköintitutka (PKSA) tunnistaa esteet auton ympärillä, varoittaa kuljettajaa summerilla ja näyttää intuitiivisesti esteen sijainnin monitietonäytössä ja keskinäytössä.
Takaa risteävän liikenteen varoitus suojaa takaapäin lähestyviltä ajoneuvoilta, varoittaa kuljettajaa summerilla liikkuvista autoista ja näyttää mahdollisen vaaratilanteen keskinäytössä ja vastaavaan ulkotaustapeiliin sijoitetussa ilmaisimessa.
Pysäköintiavustinjarru (PKSB) tukee pysäköintitutkan (PKSA) ja takaa risteävän liikenteen varoituksen visuaalisia ilmaisuja ja äänimerkkejä auttamalla kuljettajaa pysähtymään, kun törmäystä ei voida välttää. Etäisyysanturien avulla pysäköintivaustinjarru havaitsee ajoneuvon ympärillä olevat esteet ja käyttää vetovoiman säätöä ja tehostettua jarruvoimaa alhaisissa nopeuksissa.
Pysäköintiavustinjarru havaitsee kaikki esteet tunnistamalla laajan alueen ajoneuvon ympärillä täydellisen mielenrauhan takaamiseksi. Jos edessä tai takana havaitaan kiinteitä esteitä kuten seiniä, kuljettajaa varoitetaan summerilla, este näytetään näytössä ja jarrut kytketään käyttämällä jarrutusvoiman säätöä. Jos takaa risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä havaitsee esteitä, pysäköintiavustinjarru varoittaa kuljettajaa ja yrittää pysäyttää auton törmäyksen välttämiseksi.
Uusimmissa malleissamme on myös pysäköintiavustinjarrutoiminto, joka käyttää peruutuskameraa auton takana olevan alueen havainnoimiseen. Kun jalankulkija lähestyy ajoneuvoa takaapäin, järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkeillä ja visuaalisesti intuitiivisella Intelligence Clearence Sonar -näytöllä, josta kuljettaja näkee vaaratason. Jos jalankulkija on riittävän lähellä aiheuttaakseen onnettomuuden, veto- ja jarrutusvoiman säädöt käynnistyvät automaattisesti.
Vastuuvapauslauseke: Älä käytä Lexus-turvajärjestelmää missään olosuhteissa normaalin ajamisen sijasta ja lue ohjeet ennen järjestelmän käyttöä. Kuljettaja on aina vastuussa turvallisesta ajamisesta.

TÄLLÄ TEKNOLOGIALLA VARUSTETUT MALLIT