Lexus logo
VIERITÄ ALASPÄIN

LEXUS SAFETY SYSTEM+

KOE AKTIIVINEN TURVALLISUUS JOKAISELLA MATKALLA

Ihmisen näkökyky on hämmästyttävä. Mutta sillä on rajoituksensa, ja perspektiiviset temput voivat joskus hämätä sitä. Lue, miten Lexus Safety System + suunniteltiin tukemaan aistejasi ohjauspyörän takana. Älykäs tuki takaa selkeän käsityksen ja luotettavan ajon.

ODOTA - LADATAAN

Optiset harhat voivat
vääristää havaintoja,

kun rinnakkaiset viivat näyttävät taipuvan,

mutta tien päällä

Lexus pitää sinut kaistalla

KAISTAVAHTI (LDA/LKA)

PYSY KAISTALLA

Keskittyneinkin kuljettaja voi häiriintyä. Jos olet ajautumassa pois kaistalta, kaistavahti puuttuu peliin pitäen sinut kaistalla. Ohjauspyörä tärisee kevyesti ja hienovaraiset ääni- ja valoilmoitukset suosittelevat sinulle reitin korjaamista. Voit olla kylmän rauhallinen, erityisesti moottoriteillä ja pidemmillä matkoilla.

LUE LISÄÄ

SUUNTA HALLINNASSA

Älykäs kamera havaitsee valkoiset ja keltaiset kaistamerkinnät. Jos ajaudut sivuun suunnasta, audiovisuaalinen hälytys aktivoituu automaattisesti. Ja halutessasi kaistavahti ohjaa pienellä vastaliikkeellä sinut tasaisesti takaisin kaistalle.

Nämä aina tarkkaavaiset toiminnot (LKA/LDA) auttavat keskittymään ajamiseen erityisesti pitkillä matkoilla. Ohjaaminen on vaivattomampaa. Kaistavahti on silmiesi luotettava tuki kaikkina hetkinä.

TAKAISIN VALIKKOON

Yöllä

tehokkaat kaukovalot

kuin tanssivat pisteet tässä illuusiossa

voivat häikäistä muita kuljettajia

Lexus poistaa automaattisesti tämän häikäisyn

AUTOMAATTISET KAUKOVALOT JA MUKAUTUVA AHS-KAUKOVALOJÄRJESTELMÄ

ÄLYKÄS
VALAISTUS

Pimeässä ajaminen on yksi elämän puhtaista aistinautinnoista, vaikka yöllä navigointi asettaakin uusia haasteita. Toimintomme tukevat näköäsi pitäen sinut ja muut kuljettajat turvassa. Automaattiset kaukovalot syttyvät ja sammuvat automaattisesti tarpeen mukaan. Mukautuva AHS-kaukovalojärjestelmä vie tämän uudelle tasolle. Se varjostaa ajovaloja älykkäästi lähestyville ajoneuvoille, mutta pitää samalla ympäristön täysin valaistuna.

LUE LISÄÄ

LUOTTAMUSTA YÖHÖN

Automaattiset kaukovalot käyttävät älykkäitä antureita ja pysyvät useita askeleita edelläsi etsimällä ja näkemällä sellaista, mitä silmäsi eivät heti havaitse. Tuulilasin kamerat tunnistavat nopeasti sekä lähestyvien ajoneuvojen ajovalot että edessäsi olevat takavalot, jolloin järjestelmä vaihtaa vaistomaisesti kauko- ja lähivalojen välillä.

Mukautuvat kaukovalot valaisevat tien, mutta pitävät mahdolliset ajoneuvot varjossa. Kamera seuraa auton liikkeitä varjostuksen tarkkuuden varmistamiseksi. Molemmat järjestelmät optimoivat luonnollisen näkökykysi ja varmistavat samalla, etteivät muut kuljettajat häikäisty. Törmäysvaara vähenee. Kun aurinko laskee, näköäsi tuetaan.

TAKAISIN VALIKKOON

Täydellinen näkyvyys ei aina ole mahdollista

näkökenttäsi voi siirtyä

piilevien vaarojen paljastamiseksi,

joten Lexus tarkkailee näitä pisteitä puolestasi

KATVEVAHTI

PAREMPI
NÄKYVYYS

Ihmisten ääreisnäkö ei ole täydellinen, joten katvevahti antaa sinulle tarvitsemasi tuen. Järjestelmä on suunniteltu varoittamaan viereisiltä kaistoilta lähestyvistä ajoneuvoista, ja se varoittaa aina, kun toinen kuljettaja liikkuu. Säilytä mielenrauhasi ja vaihda kaistaa luottavaisin mielin.

LUE LISÄÄ

ENNAKOI MUUT KULJETTAJAT

Älykkäitä antureita käyttävä katvevahti tutkii tietä puolestasi ja tarkkailee alueita, jotka muuten ovat vaikeita pitää näkökentässä. Se varmistaa kaistaa vaihdettaessa, etteivät kuolleessa kulmassa olevat ajoneuvot jää huomaamatta.

Siitä on apua myös pysäköitäessä. Takaa risteävän liikenteen jarrutusjärjestelmä auttaa ajoneuvon ohjaamisessa pitämällä sinut tietoisena molemmilta puolilta tiellesi tulevista ajoneuvoista. Jos järjestelmä havaitsee törmäyksen, se tukee sinua käyttämällä jarruja. Kun näkökenttä on selkeämpi ja laajempi, kaikki on aina omissa käsissäsi.

TAKAISIN VALIKKOON

Näkömme kehittyi arvioimaan etäisyyttä

mutta voi silti johtaa harhaan

molemmat vaakaviivat

ovat yhtä pitkiä

Lexus tukee käsitystäsi etäisyydestä

ja mukauttaa nopeuden intuitiivisesti edessä olevan liikenteen mukaan

MUKAUTUVA VAKIONOPEUDENSÄÄDIN JA TÖRMÄYKSIÄ ENNAKOIVA PCS-TURVAJÄRJESTELMÄ

AJAMISEN
VARMUUTTA

Inhimillinen arviointikyky vahvistuu, kun siihen yhdistetään älykkäitä ajojärjestelmiä. Mukautuva vakionopeudensäädin määrittää sinun ja edessäsi olevien ajoneuvojen välisen etäisyyden ja säätää ajonopeuden sen mukaan. Samalla törmäyksiä ennakoiva PCS-turvajärjestelmä havaitsee edessä mahdollisesti olevat ajoneuvot ja esteet. Järjestelmä varoittaa mahdollisesta törmäyksestä ja jarruttaa automaattisesti, jos et toimi tilanteen edellyttämällä tavalla. Epävarmuuden vähentyessä voit ajaa varmemmin.

LUE LISÄÄ

RENTOUDU PITKILLÄ MATKOILLA

Mukautuva vakionopeudensäädin ja törmäyksiä ennakoiva PCS-turvajärjestelmä käyttävät millimetriaaltotutkaa edessä olevan tien tarkkailemiseen. Ajonopeutesi hienosäädetään – sitä ohjataan ennalta asetetulla alueella vastaamaan muita kuljettajia. Kuljettajaa varoitetaan törmäyksen ollessa odotettavissa, ja kun kosketuksen katsotaan olevan väistämätön, ajoneuvoa jarrutetaan automaattisesti.

Kun mukautuva vakionopeudensäädin ja törmäyksiä ennakoiva PCS-turvajärjestelmä ovat puolellasi, voit luottaa siihen, että edessä oleva tie on kartoitettu hetki hetkeltä. Pitkät ajomatkat eivät ole niin väsyttäviä, ja yhtäkkinen jarrutustarve on harvinainen tapaus. Huolehdi vähemmän ja nauti mielenrauhasta jokaisella matkalla.

TAKAISIN VALIKKOON

TÄHTÄIMESSA TURVALLISUUDEN TULEVAISUUS

TIELLÄ ETEENPÄIN

Ensimmäinen Lexus LS esiteltiin 28 vuotta sitten. Se määritti ylellisyyden ja saavutti suosiota suorituskyvystään, tasaisuudestaan, hiljaisuudestaan, laadustaan ja luotettavuudestaan.

TURVATEKNOLOGIAN TULEVAISUUS

UUSI LS

ÄLYKÄSTÄ TIETOISUUTTA

Edistyksellisten aktiivisten turvajärjestelmien ansiosta LS on entistä tietoisempi ympäristöstään ja tarjoaa sinulle kuljettajana älykästä tukea. Ajoneuvon eri puolille sijoitetut ympärisäteilevät anturit, mukaan lukien stereokamerat, tarkkailevat ympäristöä koko ajan pysäköintiliikkeistä törmäyksen estämiseen.

Ne välittävät tiedon intuitiiviselle jalankulkijoiden tunnistukselle, joka toimii yhdessä maailman ensimmäisen aktiivisen ohjauksen kanssa. Jos tiellä havaitaan jalankulkija ja törmäys näyttää väistämättömältä, järjestelmä kytkee automaattisesti jarrut ja kiertää henkilön pysymällä silti omalla kaistalla. Kuljettajalle annetaan varoitus tuulilasinäytöllä, joka 24" koollaan on maailman suurin ja pitää sinut jatkuvasti ajan tasalla tien päällä.

UUSI LS

LEXUS CODRIVE

Lexus CoDrive tarjoaa LS:lle korkeatasoista ajotukea. Se avustaa ajoneuvon ohjausta lukemalla älykkäästi aikomuksesi kuljettajana. Tuloksena on jatkuva ajoavustin moottoriteillä ja vakiovarusteinen luottamus.

LS johtaa Lexuksen etenemistä kohti älykkäämpää ajotekniikkaa, joka on suunniteltu varmistamaan turvallisuutesi ja pitämään sinut koko ajan tilanteen herrana.

LUE LISÄÄ UUDESTA LS:STÄ

OMA LEXUS, OMAT TOIMINNOT

LEXUS-MALLISTON TURVALLISUUS

LUE LISÄÄ

PLEASE INCREASE THE SIZE OF YOUR BROWSER WINDOW