hero 2020 new ls

TUTUSTU UUTEEN LEXUS LS -MALLIIN

LEXUS LS - KUN PARASTA PARANNETAAN

Lexus esittelee tänään Euroopan lippulaivamallinsa, LS:n uudistuneen version. Uusi Lexus LS on uusien teknologioiden, varusteiden ja designin näyteikkuna ja uutuusmallin esittelyn luontaisena jatkeena on mallin myynnin aloittaminen Euroopassa myöhemmin vuonna 2020.

Koji Sato (President, Lexus International) kertoi: “Uuden LS-mallin suunnittelussa tähtäsimme poikkeuksellisen hiljaisuuden ja mukavuuden uuteen asteeseen, sillä mainitut ominaisuudet ovat olleet määrittäviä tekijöitä koko Lexuksen brändille aina ensimmäisestä LS-mallista lähtien.”

 • Lexuksen lippulaivamallin Multi Stage Hybrid -järjestelmä on entistä tehokkaampi
 • Uutta teknologiaa tuomaan hienostuneisuutta, mukavuutta ja turvallisuutta
 • Täysin automaattinen Advanced Park -järjestelmä muistitoiminnolla
 • Lunar Silver -erikoisvärissä käytetään ensimmäistä kertaa varjostuksilla ja korostuksilla leikittelevää maalaustekniikkaa
 • Sisätilojen yksityiskohdissa entistä enemmän perinteisiä japanilaisia koristeellisia yksityiskohtia
ENEMMÄN VOIMAA HIENOSTUNEESEEN AJOKOKEMUKSEEN
Ylivertaista pehmeyttä ja vahvaa voimaa, mitä LS 500h -malli on tarjonnut jo entisestään, on parannettu teknisillä muutoksilla jotka pystyvät hyödyntämään täysimääräisesti Li-Ion -korkeajänniteakun ominaisuuksia. Sähkökäytöllä on auton voimalinjassa entistä suurempi rooli, ja erityisesti normaaliin ajamiseen - mitä vähintään 90 % auton käytöstä on - keskittynyt kehitystyö on tuonut tullessaan erittäin vaivattoman ajokokemuksen.

Kiihtyvyys on nyt aiempaa lineaarisempaa, mikä tekee kaupungissa ajamisesta miellyttävämpää mutta myös vaihtelevissa olosuhteissa maantiellä ajettaessa pienikin kaasupolkimen painallus riittää pehmeän voimakkaaseen kiihtyvyyteen. Korkeajänniteakun voimavaroja tehokkaammin hyödynnettäessä polttomoottorin kierrosluku voidaan pitää maltillisena, millä taas on positiivinen vaikutus auton melutasoon - tai pikemminkin äänettömyyteen.
VERRATON MATKUSTUSMUKAVUUS
    1 new ls
Ainoastaan paras mahdollinen matkustusmukavuus on ollut LS-mallin parhaiten tunnistettavia piirteitä. Uusimmassa versiossa sekä renkaisiin, mukautuvaan iskunvaimennusjärjestelmään (AVS), kallistuksenvakaukseen ja jopa istuimien rakenteeseen on kiinnitetty tästä näkökulmasta erityistä huomiota.

Renkaiden osalta sivuseinämien jäykkyyttä on vähennetty run-flat -ominaisuuksista tinkimättä, ja AVS-jousitusjärjestelmän uudet lineerisolenoidiventtiilit mahdollistavat iskunvaimennuksen nopeamman ja tarkemman toiminnan erilaisilla pinnoilla ajettaessa. Kallistuksenvakauksessa otetaan entistä tarkemmin huomioon dynaaminen painonsiirtymä korin kallistuessa mikä tarkoittaa mm. entistä tarkempaa ajettavuutta kaarteissa ja nopeissa käännöksissä.

Ja ne istuimet: laadukkaat istuimet ovat aina kriittinen osa mukavuutta, joten Lexus on muuttanut istuinten rakennetta uudella monikerrospehmusteella, erityisen pehmeällä päällipehmusteella ja uudelleensijoitetuilla saumauksilla. Lopputuloksena istuimet välittävät entistä vähemmän värinöitä, ovat erittäin mukavia ja pitävät istujan paikoillaan hyvinkin dynaamisissa ajotilanteissa.
TÄYSIN AUTOMAATTINEN ADVANCED PARK -JÄRJESTELMÄ
Lexus esittelee uudessa LS-mallissa ensimmäistä kertaa täysin automaattisen pysäköintijärjestelmän. Järjestelmä käyttää ennennäkemättömällä tavalla ohjausta, kaasua, jarrua sekä voimansiirtoa liikuttaakseen ajoneuvoa erittäin tarkasti ja turvallisesti. Pehmeän ja tarkan toiminnan lisäksi järjestelmä on muita markkinoilla olevia järjestelmiä nopeampi.

Ajettaessa aiotun pysäköintitilan viereen kuljettaja voi aktivoida järjestelmän, jolloin se automaattisesti etäisyystunnistimien sekä 360-kamerajärjestelmän avulla luo kuvan ympäristöstään. Järjestelmä määrittää automaattisesti kaikista tehokkaimman ja turvallisimman tavan pysäköidä auto hiljentäen nopeutta tilan ollessa ahdas. Medianäytön kautta välittyvä kirkas kuva pitää kuljettajan jatkuvasti ajan tasalla auton liikkeistä ja sijainnista.

Järjestelmässä on myös muistitoiminto usein käytettyjä pysäköintikohteita silmälläpitäen, ja järjestelmä toimii myös ilman parkkipaikan ääriviivoja tai muita pysäköityjä ajoneuvoja.
AINA TURVALLISEMPAA AJAMISTA
Uudistunut Lexus LS hyödyntää uusinta teknologiaa tehdäkseen ajamisesta mahdollisimman turvallista ja auttaakseen kuljettajaa mahdollisimman tehokkaasti. Käytössä on nyt RX-mallista tutut adaptiiviset BladeScan™ -ajovalot, jotka pystyvät rajaamaan valaistun alueen erittäin tarkasti verrattuna esimerkiksi matriisiajovaloihin.

Varusteisiin lukeutuu myös takalasiin sijoitettua kameraa hyödyntävä uusi digitaalinen taustapeili, jonka ansiosta esimerkiksi takaistuimien pääntuet tai takamatkustajat eivät haittaa taustapeilin näkymää. Kuvaa voi säätää laajalla skaalalla kuljettajan mieltymysten mukaan.

Lisäksi 360-kamerajärjestelmään on lisätty jalankulkijoiden tunnistustoiminto ja varsinaisten esikiristimien lisäksi turvavyöt voidaan esikiristää sähköisesti mikäli PCS-järjestelmä havaitsee kohonneen törmäysriskin.
UUSI MULTIMEDIAJÄRJESTELMÄ JA PARANNETTU KÄYTTÖLIITTYMÄ
    2 new ls
Uudistuneen LS-mallin multimediajärjestelmä ja käyttöliittymä ovat kokeneet ison muutoksen, joka tähtää yksinkertaisempaan ja intuitiiviseen käyttökokemukseen. Uutta järjestelmää ohjataan 12,3-tuumaisen, kuljettajan näkökenttään saumattomasti sijoitetun kosketusnäytön avulla. Järjestelmän ominaisuudet pitävät luonnollisesti sisällään älypuhelimen integrointiominaisuudet Apple CarPlay™- ja Android Auto™-toimintoineen.

Kosketusnäytön toimintoihin on lisätty uusi viimeksi käytettyjen toimintojen pikanäppäin, joka mahdollistaa esimerkiksi istuinsäätöjen tai ohjauspyörän lämmityksen nopean käytön. Ohjauspyörässä olevat mediajärjestelmän käyttöpainikkeet on nyt sijoitettu uudelleen parempaa käytettävyyttä silmälläpitäen.
ULKODESIGN
    3 new ls
Lexus on pitänyt LS-mallin uudistumisen yhteydessä huolta myös ulkodesignin hillitystä päivittämisestä. Etupuskuri on muotoiltu uudelleen ja Lexukselle tyypillinen etusäleikkö on saanut tumman metallinhohtoisen pinnoitteen. Ajovalot on muotoiltu uudelleen BladeScan™ -valoyksiköiden ehdolla päiväajovalojen muodostaessa erittäin tunnistettavan “L”-muodon. Puskurin alaosassa sijaitsevat ilmanottoaukot on siirretty ulommas ja niiden muoto on suorakulmaisempi korostaen auton leveyttä ja matalan ryhdikästä olemusta. Tätä korostetaan entisestään F SPORT -varustetasossa, jossa ilmanottoaukot ulottuvat puskurin kulman yli. Samoin kyseisessä varustetasossa ilmanottoaukkojen säleiköissä on satiinimusta pinta, vanteissa musta viimeistely ja takavaloyksiköiden kehykset ovat mustat.
UUSI KEHITTYNYT VÄRITEKNIIKKA
Lunar Silver -ulkovärin kehittämiseksi on tehty useita innovatiivisia ratkaisuja, jotka saavat maalipinnan kontrastin aivan uuteen ulottuvuuteen niin varjojen kuin korostusten avulla. Tämä ulkoväri yhdistyy saumattomasti uusiin Nishijin- ja Haku-sisädesigntyyleihin.

Ultraääniteknologiaa hyödyntämällä varsinainen maalipinta saadaan vain yhden mikrometrin paksuiseksi. Tällöin maalin sisältämät alumiinipartikkelit pakkautuvat tiiviimmin ja yhdenmukaisemmin jolloin lopputuloksena on virheetön maalipinta peilimäisellä kiillolla. Tämän saavuttamiseksi myös pohjamaalin, pohjavärin ja lukuisten lakkakerrosten täytyy olla äärimmäisen tasaisia - jotain, johon vain Lexuksen Takumi-mestarit pystyvät.
KÄSITYÖTAIDETTA SISÄDESIGNINA
    4 new ls
Uudistunut LS esittelee maailmalle modernin tulkinnan kahdesta perinteisestä, vuosisataisesta japanilaisesta käsityötaidosta. Nishijin- ja Haku-oviverhoilut luovat katsojalle kiehtovan, orgaanisen kuvion, joka muistuttaa kuunvalossa väreilevää vedenpintaa. Toteutus ilmentää taiteellista japanilaista tapaa yhdistää hyvin erilaisia materiaaleja ilmentämään luonnon kauneutta ja luonnetta.

Nishijin-tyylin juuret ovat japanilaiselle ylimystölle aikanaan kehitetyt materiaalitekniikat. Metallikalvo venytetään washi-paperin päälle ja leikataan ohuiksi nauhoiksi, joista kudottavan orgaanisen muodon hopeaiset langat luovat väreilevien aaltojen maailman. Haku-tyyli on yli 400 vuotta vanha käsityötaito, jossa metallikalvo ohennetaan yhden - kahden mikrometrin välille. Haku-pinnan hento kiilto kuvastaa kuunvaloa Nishijin-aaltojen yllä.

Lexuksen uusin taidonnäyte ja todiste Takumi-mestarien tinkimättömästä ammattitaidosta saapuu Eurooppaan ja Suomeen alkuvuodesta 2021.