1. Tutustu Lexukseen
  2. Teknologia
  3. Kineettinen istuinkonsepti
Lexus palvelee
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.
TEKNOLOGIA

KINEETTINEN ISTUINKONSEPTI

Istutko mukavasti? Lexuksen kineettinen istuinkonsepti määrittää uudelleen tulevaisuuden autojen istuimet. Jopa istuimessa käytetty kuitu on vallankumouksellinen, se on neljä kertaa terästä vahvempi mutta nailonia joustavampi. Kineettinen istuinkonsepti esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä vuonna 2016.

TEHTY LIIKKUMAAN, LUOTU MUKAVAKSI

Ihmiskehossa selkäranka tasapainottaa päätä. Se mahdollistaa rintakehän ja lantion liikkeen eri suuntiin, tasapainottaen pään liikkeitä myös kävelyn tai juoksun aikana.

Tämän luontevan liikkeen aikaansaamiseksi uudessa rakenteessa istuinpehmuste ja selkänoja on suunniteltu liikkumaan matkustajan massan ja ajoneuvon liikkeen mukaisesti. Siten istuin rauhoittaa autosta kehoon välittyviä liikkeitä ja tasapainottaa päätä. Katsekenttä säilyy vakaana.

Istuin on verhoiltu hämähäkinseitin kaltaisesta verkosta, jonka säikeet levittäytyvät selkänojan keskiosasta sivusuuntiin. Seitti myötäilee vartalon muotoja ja jakaa painon tasaisesti niin, että kuljettaja ja matkustaja voivat istua mukavasti pitkilläkin ajomatkoilla.

LOISTAVA ISKUNVAIMENNUS

Selkänojan keskiosa on lapaluiden korkeudella, jolloin rintakehän liike tapahtuu luontaisesti istuimen tarjoaman tukilinjan mukaisesti. Istuinta on myös kavennettu, mikä vähentää auton kokonaispainoa.

Istuimen verhoilun rakenteen säikeet ovat synteettistä Qmonos™-kuitumateriaalia. Nimi juontuu japanilaisesta sanasta ”kumonosu”, joka tarkoittaa hämähäkinseittiä. Sen pääkomponentti on proteiini, joka on luotu mikrobiologisella käymisprosessilla. Qmonos™ on niin vahvaa, että halkaisijaltaan vain 1 cm:n seitti olisi riittävän vahva pysäyttämään lentoon lähtevän tai laskeutuvan jumbojetin.