1. Tutustu Lexukseen
  2. Ajankohtaista
Lexus palvelee
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.
AJANKOHTAISTA

LEXUS CREATES: ORIGAMI

Tiesitkö, että takumi-mestariksi pyrkivän kandidaatin on taiteltava origami yhdellä, ei hallitsevalla kädellä – ja se on saatava valmiiksi alle 90 sekunnissa? Japanilaiseen kulttuuriin vahvasti liittyvä origami tarkoittaa paperintaittelua ja sen tuloksena syntyvää paperiesinettä.

Uudessa Lexus Creates –sarjassa esittelemme aiheita, jotka liittyvät Lexuksen muotoilun ja käsityöläisyyden tunnusmerkkeihin. Sarjan ensimmäisessä osassa origami-taiteilija Coco Sato näyttää, miten kissa-, lehti- ja perhosorigamit syntyvät.

Tokiosta lähtöisin oleva Coco Sato on suorittanut kuvataidealan tutkinnon Lontoon Central Saint Martinsissa ja hänen työnsä saa inspiraatiota japanilaisesta jokapäiväisestä arjesta sekä vilpittömästä halusta purkaa rajoja ja lisätä ymmärrystä kulttuureiden välillä. Coco Sato tunnetaan parhaiten japanilaisen estetiikan muuntamisesta taiteeksi ainutlaatuisella modernilla kulmalla. Käyttäen paperia, kangasta, ruokaa tai yksinkertaista elektroniikkaa, hän luo taideteoksia ja julkisia origami-installaatioita.