1. Tutustu Lexukseen
  2. Ajankohtaista
Lexus palvelee
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.
AJANKOHTAISTA

KESÄREISSUJA SUOMESSA: PÄIVÄ HELSINGISSÄ

Uudessa Kesäreissuja Suomessa –sarjassa tutustaan kotimaisiin matkailukohteisiin autoilevan ihmisen näkökulmasta. Sarjan ensimmäisessä osassa vietämme päivän Helsingissä.

Helsinki on mitä mainioin kesäkohde, sillä kaupunki on täynnä tekemistä ja tarjoaa paljon nähtävää. Lähdemme tutustumaan kaupungin tarjontaan kompaktilla Lexus UX -crossoverilla, joka on omiaan urbaanissa ympäristössä.

KESKUSTA

Aurinko sarastaa pilvien takaa ja taustalla kuuluu lintujen laulua. Olemme lähdössä kohti Helsingin keskustaa, joka on päiväreissumme ensimmäinen kohde. UX käyntiin ja menoksi. Keskustan alueella on pysäköintitilaa katujen varrella ja tarvittaessa myös alueen useissa pysäköintihalleissa. Löydämme autolle paikan Esplanadin puiston läheisyydestä, täydellistä! UX:n kompaktin koon huomaa heti, sillä se on helppo pysäköidä kadun varrelle.

Esplanadin puisto, eli Espa on ydinkeskustassa sijaitseva viheralue, jossa on usein paljon ihmisiä viettämässä aikaa aurinkoisina kesäpäivinä. Espalta löytyy muun muassa useita patsaita ja Havis Amanda, joka on tullut suomalaisille tutuksi vappuaaton lakituksesta, sekä urheilujuhlien keskellä.

Esplanadin puiston kulmalta matkamme jatkuu Kauppatorille, joka on kesäisin täynnä erilaisia kojuja. Kauppatorin laidalla sijaitsevat muun muassa Helsingin kaupungintalo sekä Presidentinlinna. Taustalla kohoaa myös Uspenskin katedraali, joka on Pohjois- ja Länsi-Euroopan suurin ortodoksinen kirkko. Tällä kertaa emme pysähdy torikahveille, vaan siirrymme Senaatintorille, jonne on rakennettu tänä kesänä poikkeuksellisesti valtavan kokoinen terassialue, jossa toimii 16 eri yrittäjää. Senaatintorin ympäristössä on paljon historiallisia rakennuksia, joista tunnetuimpana Helsingin tuomiokirkko.

Senaatintorin ohi kulkevalla Aleksanterinkadulla olisi paljon shoppailumahdollisuuksia. Emme kuitenkaan tartu niihin tällä kertaa, sillä olemme matkalla kohti Oodia, Helsingin uutta keskustakirjastoa. Oodi on valtavan kokokoinen ja näyttävä rakennus, joka sijaitsee Kansalaistorilla Eduskuntataloa vastapäätä. Nimestään huolimatta Oodi on paljon muutakin kuin vain kirjasto, sillä se tarjoaa kaupunkilaisille myös tapahtuma- ja työskentelytiloja.

Oodin jälkeen on aika palata takaisin autolle. Helsingin keskustassa riittäisi tekemistä useammaksikin päiväksi, sillä alueella on runsaasti museoita ja Kauppatorilta lähtevillä lautoilla voisi lähteä tutustumaan esimerkiksi historiantäyteiseen Suomenlinnaan tai luonnonkauniiseen Vallisaareen.

KAIVOPUISTO

Auto liikenteeseen, ja keula kohti muutaman kilometrin päässä sijaitsevaa Kaivopuistoa. Ajaessa ilahduttaa, kuinka UX:n hybridijärjestelmä toimii saumattomasti, sillä ajotilan vaihtoa ei edes huomaa ajaessa. Sen lisäksi auto on hiljainen, ja se lähtee liikkeelle rivakasti. Tiesitkö, että Lexuksen hybrideillä voi ajaa jopa puolet ajasta sähköisesti?

Kaivopuisto on erityisesti vappuna suosittu puistoalue Helsingin eteläosassa. Puiston sijaan rauhoitumme kävelemällä Kaivopuiston ja Merisataman rantoja pitkin. Alueella on paljon kahviloita ja ravintoloita, joissa voisi nauttia kauniista kesäpäivästä. Rannalta lähtee useita yhteysaluksia läheisiin saariin, joista löytyy myös lukuisia ravintoloita. Alueen läheisyydessä on lisäksi vuonna 2016 auennut arkkitehtuurisesti näyttävä Löyly, jossa voi käydä saunomassa ja ruokailemassa merellisessä ympäristössä.

SEURASAARI JA VANHAKAUPUNKI

Helsingissä on paljon luontoa, ja seuraavassa kohteessa pääsemmekin nauttimaan lisää sen läheisyydestä. Asetamme navigaattorin kohteeksi museosaarena toimivan Seurasaaren. UX:n kuljettajakeskeinen ohjaamo on ajaessa miellyttävä, ja liitäntämahdollisuudetkin ovat autossa kunnossa, sillä UX:stä löytyy sekä Android Auto että Apple CarPlay.

Matkalla teemme lyhyen pysähdyksen Töölössä sijaitsevalla Sibelius-monumentilla. Valtavan kokoinen teos koostuu yli 600 putkesta, ja se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Töölön alueella olisi paljon muutakin nähtävää, mutta ne jäävät seuraavaan kertaan.

Seurasaaren pysäköintialue on pieni, mutta onneksi katujen varrella on lisää pysäköintitilaa. UX parkkiin ja kohti saarta, jonne pääsee kävellen siltaa pitkin. Seurasaaren ulkomuseossa pääsemme tutustumaan menneen ajan maaseudun tunnelmaan. Saarella on 88 eri maakunnista tuotua rakennusta. On pappilaa, savupirttiä, torppaa kuin kartanoakin. Seurasaaren lisäksi pysähdymme myös aistimaan lähihistorian tunnelmaa Tamminiemessä, jossa pääsemme tutustumaan Kekkosen elämään.

Päiväreissumme viimeiseksi kohteeksi valikoitui Vanhakaupunki, jossa pääsemme ihastelemaan näyttävää Vanhankaupunginkoskea ja sen tunnelmallista ympäristöä. Vanhakaupunki on historiallisesti merkittävä kohde, sillä se on Helsingin kaupungin ensimmäinen sijaintipaikka.

Helsingissä saisi vietettyä useammankin päivän, ja tämä päiväretki olikin vain pieni pintaraapaisu kaupungin tarjoamista mahdollisuuksista. Autonamme toiminut UX oli erinomainen valinta kaupunkiympäristöön, sillä se on näyttävä ja kompakti crossover, jolla on erittäin mukavaa ajaa myös ahtaammillakin kaduilla.