1. Omistajalle
 2. Connected-palvelut
 3. Uusi Lexus Link+ -sovellus
 4. Lisätiedot
Lexus palvelee
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

Lisätietoa Lexus Link+ -sovelluksesta

 

ETSI AUTONI

 • Lexus Link+ -sovelluksen (tai verkkoportaalin) kautta voit tarkistaa Lexus-ajoneuvosi viimeisimmän sijainnin. Lexus-ajoneuvosi mallin perusteella sijainti noudetaan viimeisimmän Lexus-ajoneuvosta vastaanotetun maantieteellisen paikannustiedon perusteella reaaliaikaisesti, tai sillä hetkellä, kun viimeksi katkaisit Lexus-ajoneuvosi virran.
 • Voit nähdä Lexus-ajoneuvosi pysäköintisijainnin sekä osoitteen kartalla (jos saatavilla) ja ajan, jolloin ajoneuvo jätettiin kyseiseen paikkaan. Voit aktivoida navigointiopastuksen Lexus-ajoneuvosi luokse (reitti, etäisyys ja kävelyaika) Lexus-tilisi tai muiden sovellusten (esimerkiksi Apple Maps, Google Maps jne.) kautta.
 • Jos Lexus-ajoneuvossasi on laite, joka mahdollistaa Internet-yhteyspalvelun käytön, Lexus-ajoneuvosi sijainti lähetetään usein ajon aikana, jolloin voit jakaa ajoneuvosi reaaliaikaisen sijainnin muiden kanssa. Asettamalla jaetun live-sijainnin voit valita yhteyshenkilöt, joiden kanssa haluat jakaa sijaintisi ja määrittää kuinka kauan sijaintia jaetaan. Sosiaalisen median tunnustasi voidaan käyttää tämän ominaisuuden käyttöönottoon.

 

AJAMISEN ANALYTIIKKA

 • Voit tarkastella Lexus Link+ -sovelluksen (tai verkkoportaalin) kautta raportteja ajotyylistäsi ja -käyttäytymisestäsi maantieteellisen sijainnin, gyro- ja G-antureiden, ajokilometri- sekä polttoaineenkulutustietojen perusteella. Nämä tiedot ovat saatavilla matkakohtaisesti. Voit merkitä jokaisen yksittäisen matkan joko "yksityiseksi" tai "liiketoiminnaksi" ja luoda raportin, josta näet tapahtumat, kuten esimerkiksi voimakkaan jarrutuksen ja kiihdytyksen, ajan ja sijainnin kera.

 

HÄTÄAVUSTIN

 • Tämä palvelu on saatavilla riippuen Lexus-ajoneuvosi yhteyslaitteen tyypistä. Jos tämä palvelu on saatavilla Lexus-ajoneuvoosi, tietyt yhdistetyt anturit tarkkailevat Lexus-ajoneuvoosi kohdistuvia voimia. Jos voiman suuruus ylittää määritellyn vakavuusrajan, saamme ilmoituksen asiasta. Tällaisia "kolareihin" liittyviä tietoja voidaan jakaa paikallisen Lexus Roadside Assistance (RSA) -yrityksen kanssa, joka voi ottaa sinuun yhteyttä tarjotakseen apua. (Kolarin vakavuustietojen ja paikallisten käytäntöjen perusteella.) RSA voi ottaa sinuun yhteyttä käyttämällä henkilötietojasi, jotka ovat saatavilla Lexus-tililläsi. Myös Lexus-tililläsi mainittuihin hätäyhteyshenkilöihin (jos sellaisia on) voidaan ottaa yhteyttä paikallisen RSA:n käytännöistä riippuen. Jos RSA ei tavoita sinua (esimerkiksi koska et pysty vastaamaan) tai hätäyhteyshenkilöihisi, RSA voi paikallisesta käytännöstään ja onnettomuuden vakavuudesta riippuen ottaa yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin. Sinulla ja hätäyhteyshenkilöilläsi on aina mahdollisuus hyväksyä tai kieltäytyä RSA:n tarjoamasta avusta.
 • Emme tarjoa minkäänlaista takuuta sinulle tarjoamamme hätäavun saatavuudesta tai laadusta. RSA tai TME eivät ole vastuussa poliisin tai muun hätäavun puuttumisesta, viivästymisestä tai virheestä.
 • Huomaa, että jos aktivoit "yksityisen tilan" Lexus Link+ -sovelluksen ja/tai Lexus-tilisi kautta (eli estät meitä käyttämästä Lexus-ajoneuvosi maantieteellistä sijaintia), emme pysty paikantamaan Lexus-ajoneuvoasi. Tämä palvelu ei ole käytettävissä yksityisen tilan ollessa päällä (Connected-palveluiden käyttöehdoista ja -tietosuojailmoituksesta löytyy lisätietoja yksityisestä tilasta).
 • Tietyissä olosuhteissa pakollinen hätäpuhelutoiminto aktivoituu: Huomaa, että Lexus-autosi ilmoittaa automaattisesti hätäkeskukseen siinä maassa, jossa Lexus-ajoneuvosi sijaitsee, jos törmäys laukaisee turvatyynyn. Tätä säätelee EU:n eCall-asetus (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2015/758, 29.4.2015) tai sen paikallinen vastaava toimija Euroopan unionin ulkopuolella soveltuvin osin.

 

VAROITUSVALOT

 • Lexus-ajoneuvosi yhteyslaitteesta riippuen, Lexus Link+ -sovellus voi ilmoittaa sinulle tietyistä Lexus-ajoneuvossasi näytetyistä varoitusvaloista. Nämä ilmoitukset tukevat, mutta eivät korvaa, Lexus-ajoneuvosi kojelaudassa/mittaristossa näkyviä varoitusvaloja. Olet kuljettajana aina vastuussa Lexus-ajoneuvosi varoitusvaloista ja niihin reagoinnista.
 • Nämä varoitussignaalit välitetään Lexus-verkostoon, jotta saat tarvittaessa tukea ja apua korjaukseen. Lexukselle ja Lexus Link+ -sovellukselle annetulla suostumuksella sinulle annetaan mahdollisuus päättää, haluatko, että sinuun otetaan yhteyttä vai et. Huomaa, että Lexus ja Lexus-verkosto eivät takaa, että he ottavat sinuun yhteyttä varoitusvalon syttyessä, koska tämän palvelun saatavuus vaihtelee alueittain. Jos autossasi syttyy varoitusvalo, noudata aina käyttöoppaan ohjeita.

 

POLTTOAINEEN TASO

 • Lexus-ajoneuvosi yhteyslaitteesta riippuen, Lexus Link+ -sovellus näyttää Lexus-ajoneuvosi polttoainesäiliössä olevan polttoaineen määrän. Jäljellä oleva polttoainetaso ilmaistaan prosentteina polttoainetankin kokonaistilavuudesta. Ilmoitettu polttoainetaso perustuu viimeisimpään polttoainemittarin anturin tietoihin, jotka vastaanotettiin Lexus-autostasi, kun viimeksi katkaisit sytytysvirran. Tämän seurauksena Lexus Link+ -sovelluksessa ilmoitetun polttoainetason ja Lexus-ajoneuvosi kojetaulussa näkyvän polttoainetason välillä voi olla eroa. Pieniä eroja voi myös esiintyä riippuen ympäristöstä, johon Lexus-ajoneuvo on pysäköity (esimerkiksi ulkolämpötila, kallistus...). Sinun tulee aina tarkkailla Lexus-ajoneuvosi kojetaulussa olevaa polttoainemittaria. Lexus ei ota mitään vastuuta Lexus Link+ -sovelluksen puutteellisista tai epätarkoista tiedoista.

 

HYBRIDIAJOVALMENTAJA

 • Tämän palvelun avulla voit tarkistaa Lexus Link+ -sovelluksen kautta hybridiajon tason erinäisten indikaattoreiden perusteella (EV-aika ja hybridikuljettajan pistemäärä).
 • Nämä tiedot ovat saatavilla matkakohtaisesti. Jokainen matka on kartoitettu korostaen sähköajoa sekä kuljettajan ajotapaa (kiihdytys, jarrutus ja tasainen nopeus). Nämä tiedot voivat auttaa sinua vähentämään polttoaineenkulutustasi. Voit myös helposti seurata hybridiajosi suorituskyvyn kehitystä ajan myötä.

 

ETÄHALLINTAOMINAISUUDET

 • Lexus-ajoneuvosi yhteyslaitteesta riippuen, Lexus Link+ -sovellus näyttää hybridi- tai sähköajoneuvon akun tason ja jäljellä olevan toimintamatkan.
 • Jäljellä oleva toimintasäde on ilmoitettu kilometreinä, mutta se voi poiketa autossa näytetystä kantamasta. Katso aina ensisijaisesti Lexus-autosi kojetaulussa näkyviä akkutietoja.
 • Lisäksi tämän palvelun avulla voit ajastaa etälatauksen autollesi. Lexus ei ota vastuuta Lexus Link+ -sovelluksessa esitetyistä puutteellisista tai epätarkoista tiedoista.
 • Lexus-ajoneuvosi yhteyslaitteesta riippuen voit esilämmittää tai esijäähdyttää ajoneuvoasi etänä Lexus Link+ -sovelluksen kautta. Mallikohtaisesti on myös mahdollista etäasettaa haluttu lämpötilan, käynnistää etu- tai takatuulilasin huurteenpoiston sekä asettaa yksi tai useampi ajastus autosi esilämmitykseen tai jäähdytykseen.
   
 • Kun käytät etäpalveluita, varmista että:
  • Ajoneuvo on täysin liikkumaton ja olet tarkistanut ajoneuvon ympäristön turvallisuuden. Varmista, ettei ajoneuvossa ole ihmisiä tai eläimiä.
  • Älä käytä järjestelmää, jos konepelti on auki tai kun ajoneuvo on pysäköity sisätiloihin, joissa ei ole tuuletusta.
  • Käytä tätä palvelua vain tarvittaessa. Kunnioita ympäristöä ja minimoi liiallinen melu ja ilmansaasteet.
    
 • Noudata aina paikallisia ja kansallisia lakeja, jotka voivat rajoittaa näiden palvelujen käyttöä alueellasi (esimerkiksi jotkin kunnat ja luonnonpuistot).

 

AKUNHALLINTA

 • Lexus-ajoneuvosi yhteyslaitteesta riippuen, voit nähdä ajoneuvosi akun tietoja Lexus Link+ -sovelluksessa. Näitä tietoja ovat mm. akun varaustaso prosentteina ja akun toimintasäde.

 

LATAUKSENHALLINTA

 • Lexus-ajoneuvosi yhteyslaitteesta riippuen, voit ajoittaa latauksen alkamisen tai loppumisen Lexus Link+ -sovelluksessa. Voit asettaa päivittäin toistuvan aikataulun tai valita useita aikatauluja eri päivinä.

 

LEXUS-LATAUSVERKKO

 • Lexus Charging Network voi antaa sinulle pääsyn yhteen suurimmista yleiseurooppalaisista latausverkostoista. Voit etsiä latausasemia ja nähdä kunkin latausaseman tiedot, kuten reaaliaikainen saatavuus, latausnopeus ja pistoketyypit.
 • Tilauksen yhteydessä näet lisäksi lataushinnat, voit avata latausaseman sovelluksellasi tai RFID-kortilla ja aloittaa latauksen. Saat laskun kaikista latausistunnoista kunkin kuukauden lopussa.
 • Voimme käyttää ulkopuolisia kumppaneita tarjotaksemme sinulle tämän palvelun, ja joitain henkilötietoja, kuten VIN (Vehicle Identification Number), käyttäjätunnus, sopimustunnus ja aloituspäivä, siirretään kumppaneillemme. Lexus Charging Network tarjotaan yhteistyössä kumppaneidemme kanssa, ja siihen sovelletaan lisäehtoja ja tietosuojailmoitusta, jotka ovat saatavilla osoitteessa [https://www.Lexus-Charging-Network.eu]

 

AUTON TILA

 • Lexus Link+ -sovelluksen kautta voit tarkistaa ajoneuvosi tilan. Lexus-ajoneuvosi yhteyslaitteesta riippuen, Lexus Link+ -sovellus voi näyttää ajoneuvosi ovien, ikkunoiden, kattoluukun, tavaratilan, valojen sekä autoon jätetyn Smart Key -avaimen eri tilat.
   
 • Saatat saada push-ilmoituksen 4 minuutin kuluttua ajoneuvon virran katkaisemisesta. Tämä ilmoittaa sinulle, jos auton tilassa on jotakin poikkeavaa (push-ilmoitustoiminto on otettava käyttöön älypuhelimen asetuksista). Saatat saada yhden tai useita seuraavista ilmoituksista:
  • Ikkunat auki (yksi tai useampi ikkuna on auki)
  • Ovet lukitsematta (jos jokin ovista on lukitsematta)
  • Kattoluukku auki (jos kattoluukku on jäänyt auki)
  • Valot päällä (jos etu- tai takavalot ovat jääneet päälle)

 

LUKITUS/AVAAMINEN

 • Lexus-ajoneuvosi yhteyslaitteesta riippuen, voit lukita tai avata ajoneuvosi etänä Lexus Link+ -sovelluksen kautta muutamalla napsautuksella.
   
 • Huomaa, että et voi lukita autoa, jos:
  • Mikä tahansa ovista on auki
  • Smart Key-avain on auton sisällä
  • Autohälytin on asetettu
  • Auto oli lukittu avaimella
  • Kaikissa näissä tapauksissa lukituspainike ei ole käytössä
    
 • Kun käytät lukitustoimintoa, varmista ettei ihmisiä tai lemmikkejä ole lukittu autoon ilman valvontaa. Ajoneuvoon jääneet voivat saada esimerkiksi lämpöhalvauksen tai hypotermian, mikä voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen. Lexus ei ole vastuussa mistään aineellisista menetyksistä, vahingoista tai onnettomuuksista tämän ajoneuvon ollessa lukittuna. Käyttäjä ottaa kaikki riskit ja vastuun tämän ajoneuvon lukitsemisesta.
 • Kun käytät lukituksen avausominaisuutta, ota huomioon, että tämä voi mahdollisesti johtaa luvattomaan pääsyyn tähän ajoneuvoon. Lexus ei ole vastuussa mistään aineellisista menetyksistä, vahingoista tai onnettomuuksista tämän ajoneuvon ollessa lukitsematta. Käyttäjä ottaa kaikki riskit ja vastuun tämän ajoneuvon lukituksen avaamisesta.

 

LÖYDÄ AUTONI

 • Lexus-ajoneuvosi yhteyslaitteesta riippuen, sinulla on yksinkertainen tapa havaita ajoneuvosi suurelta pysäköintialueelta. Voit asettaa hätävilkut päälle Lexus Link+ -sovelluksesta paikantaaksesi ajoneuvosi. Hätävilkut aktivoituvat 30 sekunnin ajaksi, ja 30 sekunnin kuluttua voit käynnistää ne uudelleen.