1. Lexus-mallisto
  2. RZ World Premiere
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.
Nyt ennakkomyynnissä

TÄYSSÄHKÖINEN LEXUS RZ

RZ on nyt ennakkomyynnissä vain mallin ennakkovaranneille 11. joulukuuta 2022 asti, jonka jälkeen ennakkomyynti aukeaa kaikille. Tutustu ensimmäiseen alusta asti täyssähköiseksi suunniteltuun malliimme, joka tarjoaa ainutlaatuisen ajokokemuksen.

UUSI TAPA AJAA

RZ:n vaikuttavien ajo-ominaisuuksien taustalla on hienostunut moottorien vääntömomentin hallinta sekä ihanteellinen painojakauma. Konsepti perustuu DIRECT4-nelivetojärjestelmään, joka hallitsee etu- ja takarenkaiden vetoa ajo-olosuhteiden ja tien pinnan mukaan. Sen avulla saavutetaan ajokokemus, missä auto reagoi suoraan kuljettajan aikeisiin.

EDISTYNYTTÄ HALLINTAA

RZ on maailman ensimmäinen sarjatuotantomalli, johon tulee saataville One Motion Grip* -ohjaus. Steer-by-wire on mm. lentokoneista tuttu teknologia, joka auton yhteydessä tarkoittaa yksinkertaistettuna sitä, ettei ohjauksessa ole perinteistä mekaanista yhteyttä kuljettajan ja ohjaavien pyörien välillä. Lopputuloksena on nopeampi vaste ja tarkempi ohjaus. Ajaminen on myös vähäeleisempää esimerkiksi epätasaisilla tienpinnoilla tai voimakkaassa sivutuulessa.

*One Motion Grip -ohjaus tulee saataville vuoden 2024 ensimmäisen puoliskon aikana.

AUTENTTINEN NELIVETO

DIRECT4-nelivetojärjestelmä ja korkeatehoiset eAxle-moottorit ohjaavat jatkuvasti ja erittäin tarkasti renkaiden voimanjakoa. Se toimii tien pinnasta ja ajo-olosuhteista riippumatta tarjoten ajokokemuksen, joka on linjassa kuljettajan aikeiden kanssa. Kaarreajonopeuden ja ohjauskulman kaltaiset tiedot auttavat optimoimaan voimanjakoa ja saavuttamaan erinomaisen ajovakauden.

TÄYSSÄHKÖAUTOLLE SUUNNITELTU ALUSTA

RZ 450e -mallissa on käytössä Lexuksen ensimmäinen täyssähkömalleille suunniteltu e-TNGA-alusta, mikä parantaa merkittävästi auton suorituskykyä ja tarjoaa erinomaista ajonautintoa. Auton matala painopiste on saavutettu akun sijoittamisella auton lattian alle, mikä tarjoaa erinomaisen vakauden ja ajomukavuuden.

UUDEN SUKUPOLVEN MUOTOKIELI

Muotoilukonsepti ilmentää saumatonta kiihtyvyyttä ja täyssähkömallille ainutlaatuista väännön tuntua. Polttomoottorin puute on muuttanut keulan toiminnallisia vaatimuksia ja haastanut Lexuksen luomaan uuden visuaalisen identiteetin “spindle body” -muotoilun käyttöönotolla. Sisätilat ovat saaneet vaikutteita täyssähkömallin dynaamisesta suorituskyvystä ja tuloksena on puhdas sekä ketterä ilme. Hienostuneisuuden ja laadukkaan käsityötaidon tunne on läsnä toiminnallisuutta tavoittelevassa tilassa. 

*One Motion Grip -ohjaus tulee saataville vuoden 2024 ensimmäisen puoliskon aikana.

 

 

 

AINUTLAATUINEN ÄÄNIYMPÄRISTÖ

Ohjaamon äänet välittävät ajamisen riemua luomalla vuoropuhelun auton ja kuljettajan välille. Äänitaajuudet ovat sovitettu yhteen auton nopeuden ja dynaamisten toimintojen, kuten kiihdytyksen, tuottamien äänitasojen kanssa. Voimalinjan äänien sävyjä on säädetty miellyttävyyden varmistamiseksi. Hiljaisuutta on myös tavoiteltu sisätilojen mukavuuden maksimoimiseksi.

MUKAVUUTTA JA HIENOSTUNEISUUTTA

Omotenashi-filosofia on läsnä kaikkialla RZ:n matkustamossa, joka tarjoaa minimalistisen ja ilmavan ylellisen ympäristön. Oviin johtava virtaava muoto integroituu matalalle sijoitettuun kojelautaan, ja yksinkertaiset ovien verhoilut ja konsoli antavat selkeän ja avaran vaikutelman. Yhdistelmä puhdasta, modernia tilaa ja yksinkertaisia pintoja, joissa on korostettu tekstuuria, ilmentävät tervetullutta vapauden tunnetta. Pitkän akselivälin avulla takamatkustajille on tarjolla runsaasti jalka- ja pääntilaa. Malliin on saatavilla panoraamakatto, mikä vie tilan ja avoimmuuden tunteen entistä pidemmälle.

PUHDASTA TUNNELMAA

RZ:n matkustamon tunnelmavalaistus rikastuttaa ajokokemusta ja suositellut 14 eri värivaihtoehtoa edustavat tunteita, joita koetaan kauniita luonnonilmiöitä katsellessa. Lisäksi maailman ensimmäinen “In-ei”-valaistus muuttaa avattaessa ja suljettaessa ovien somisteisiin heijastuvan valon sävyä, mikä tuo uudenlaista tunnelmaa sisätiloihin.

*One Motion Grip -ohjaus tulee saataville vuoden 2024 ensimmäisen puoliskon aikana.

VÄRIVALINNAT

RZ on saatavilla kuudella eri ulkovärivaihtoehdolla, kuten Ether Metallicilla, joka tuo mieleen täyssähkömallien ketterät ajo-ominaisuudet, sekä Sonic Copperilla, joka on Lexuksen uusin metalliväri. Saatavilla oleva bi-tone-ulkoväri levittää mustan värin keulasta konepellin yläosaan ja kattoon. Se tarjoaa modernin tunnelman, joka korostaa RZ:n keulan “spindle body” -muotoilua.

“RZ-mallia kehittäessä on pyritty luomaan ainutlaatuinen Lexuksen täyssähköauto, jonka kyydissä tuntuu turvalliselta matkustaa, joka on miellyttävän tuntuinen ja innostava ajaa.”


TAKASHI WATANABE, PÄÄINSINÖÖRI, LEXUS ELECTRIFIED LEXUS INTERNATIONAL

MITÄÄN EI JÄTETÄ SATTUMAN VARAAN

RZ:ssa on käytössä viimeisin Lexus Safety System + -turvajärjestelmä, mikä perustuu näkemykseen, että on tärkeää kehittää maailmanluokan edistyksellisiä turvallisuusteknologioita nopeammin ja ottaa ne käyttöön useammissa autoissa. Uusi proaktiivinen ajoavustin tukee ohjausta ja havaitsee uuden tunnistintekniikan avulla, jos kuljettaja katsoo esimerkiksi muualle tai nukahtaa, ja varoittaa aikaisessa vaiheessa.

KEHITTYNYTTÄ TEKNOLOGIAA

RZ on varustettu suurikokoisella kosketusnäytöllä, ja monet toiminnot ovat integroitu painikkeisiin näytön ympärillä. Niiden kokoon, muotoon ja ulkonäköön on kiinnitetty erityistä huomiota. Tämä mahdollisti intuitiivisen käytön kannalta optimaalisen muodon ja asettelun löytämisen, jossa on myös huomioitu jokaisen toiminnon käyttötiheys.

TEHTY LIIKKUVAKSI

Verkon yli tapahtuvat päivitykset (OTA) mahdollistavat säännölliset järjestelmäpäivitykset. Jopa auton käyttöönoton jälkeen siihen voidaan lisätä uusia toimintoja, jotka parantavat sen suorituskykyä ja tekevät siitä turvallisemman auton, joka on varustettu viimeisimmillä kuljettajaa avustavilla teknologioilla. Älypuhelinta voidaan käyttää digitaalisena avaimena autoissa, jotka ovat varustettu tällä toiminnolla.

ITSEVARMUUTTA JOKAISEEN MATKAAN

Täyssähköautoille ominaiset suurikapasiteettiset akut ja piikarbidipohjaiset puolijohde-elementit invertterissä, sekä vähähäviöisten tekniikoiden käyttäminen pidentävät osaltaan auton toimintasädettä, jonka odotetaan olevan jopa 440 km. Suuritehoinen latausmahdollisuus vastaa asiakkaiden tarpeita eri maissa. RZ:n akun lämmitysjärjestelmä mahdollistaa nopean latauksen talviolosuhteissa. Parannettu akunohjaustekniikka varmistaa maailmanluokan akkukapasiteetin säilymisen (suunnittelun lähtökohtana on ollut vähintään 90 % 10 vuoden jälkeen), joten asiakkaat voivat ajaa luottavaisesti pitkään.

 
One Motion Grip

Tutustu, miten sähköisellä Steer-by-wire-yhteydellä varustettu järjestelmä eroaa perinteisestä, mekaanisella yhteydellä varustetusta ohjauksesta.

 
DIRECT4-nelivetojärjestelmä

Tutustu tarkemmin DIRECT4-nelivetojärjestelmään.