1. Lexus-mallisto
 2. Turvallisuus
Internet Explorer 11 -selainta ei tueta. Käytäthän toista selainta saadaksesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.
Uusi Lexus RX

TURVALLISUUS

Tutustu, miten uusi RX tekee jokaisesta matkastasi turvallisemman ja mukavamman.

Uusi RX on varustettu vakiona viimeisimmällä, kolmannen sukupolven Lexus Safety System + -turvajärjestelmällä. Se tarjoaa kuljettajan käyttöön kattavan määrän toimintoja, jotka estävät onnettomuuksia ja lisäävät matkustusmukavuutta.

Ajoavustimet

 • Mukautuva vakionopeudensäädin

  Mukautuva vakionopeudensäädin tekee ajamisesta mukavampaa, sillä se pitää automaattisesti sopivan välin edellä ajavaan autoon ja hidastaa tarvittaessa pysähdyksiin saakka.

 • Ennakoiva ajoavustin

  Ennakoiva ajoavustinjärjestelmä vähentää kuljettajan kuormitusta kaupunkiliikenteessä avustamalla tarvittaessa hienovaraisesti hidastaessa, ohjauksessa ja esteiden väistämisessä.

 • Kaistallapitoavustin

  Kaistallapitoavustin auttaa pitämään RX:n keskellä kaistaa ja tarjoaa apua myös kaarteissa.

 • Liikennemerkkien tunnistus

  Järjestelmä tunnistaa liikennemerkit ja välittää tiedon kuljettajalle monitoiminäytön kautta. Järjestelmä voidaan yhdistää mukautuvaan vakionopeudensäätimeen.

 • Kuolleen kulman varoitin

  Kuolleen kulman varoitin tunnistaa autot, jotka eivät ole nähtävillä sivupeilistä jopa 60 metrin päästä.

 • Kameratoiminen taustapeili

  Kameratoiminen taustapeili parantaa näkyvyyttä auton taakse jos esimerkiksi tavaratila on täynnä tai takaistuimilla on matkustajia.

Törmäyksiä ennakoivasta Pre-Collision-järjestelmästä on hyötyä erityisesti kaupunkiajossa, jossa liikenteessä on niin autoilijoita, moottoripyöräilijöitä, jalankulkijoita kuin polkupyöräilijöitäkin. Se tarkkailee edessä olevaa liikennettä ja tarvittaessa pyrkii estämään onnettomuuden tai minimoimaan siitä syntyvät seuraukset.

Pre-Collision-järjestelmä

 • Ajoneuvojen, jalankulkijoiden ja moottoripyöräilijöiden tunnistus

  Pre-Collision-järjestelmä tunnistaa ajoneuvojen lisäksi myös jalankulkijat päivä- ja yöaikaan sekä moottoripyöräilijät päiväaikaan.

 • Risteysavustin

  Risteysavustin tunnistaa käännyttäessä vastaantulevat autot ja moottoripyöräilijät sekä risteävää tietä ylittävät jalankulkijat ja pyöräilijät.

 • Hätäohjausavustin

  Hätäohjausavustin tunnistaa edessä olevan auton, pyöräilijän tai jalankulkijan ja pyrkii estämään törmäyksen jarruttamalla sekä väistämällä estettä pitäen auton omalla kaistallaan.

 • Edestä risteävän liikenteen varoitin

  Saatavilla oleva edestä risteävän liikenteen varoitin hälyttää, mikäli sivusuunnasta lähestyy auto.

Pysäköidessä RX:ää kuljettaja voi hyödyntää peruutuskameraa sekä etu- ja takapysäköintitutkia. Lisäapua tuo saatavilla oleva 360 asteen panoraamakamerajärjestelmä, josta on hyötyä myös ahtaissa tiloissa ajaessa ja pysäköintiavustimella auto pysäköi itsensä napin painalluksella. Mikäli joudut lähteä liikkeelle peruuttamalla, tuo takaa risteävän liikenteen varoitin jarrutustoiminnolla lisäturvaa.

Pysäköinti ja liikkeellelähtö

 • Takaa risteävän liikenteen varoitin jarrutustoiminnolla

  Järjestelmä tarkkailee liikkeelle lähdettäessä takaa risteävää liikennettä ja hälyttää sekä jarruttaa tarvittaessa onnettomuuden estämiseksi.

 • 360 asteen panoraamakamerajärjestelmä

  Panoraamakamerajärjestelmä luo virtuaalisen 360 asteen näkymän auton yläpuolelta helpottaen kuljettajaa hahmottamaan käytössä olevan tilan.

 • Pysäköintiavustin

  Pysäköintiavustimen avulla RX pysäköi itsensä automaattisesti hallitsemalla ohjausta, kaasua ja jarrua.

 • Oven turva-avaus

  Oven turva-avaustoiminto estää ovien aukaisun mikäli takaa lähestyy pyöräilijä tai auto. Lexus ennakoi, että järjestelmä voi auttaa estämään yli 95 % oven aukaisusta syntyvistä onnettomuuksista.