Lexus
VIERITÄ ALASPÄIN

LEXUS SAFETY SYSTEM+

KOE AKTIIVINEN TURVALLISUUS JOKAISELLA MATKALLASI

Ihmisen näkökyky on hämmästyttävä, mutta sillä on rajoituksensa ja se voi joskus hämääntyä. Lue, miten Lexus Safety System Plus suunniteltiin tukemaan aistejasi ohjauspyörän takana. Älykkäät turvallisuuteknologiat takaavat paremman ajokokemuksen.

ODOTA - LADATAAN KOKEMUSTA

Optiset harhat voivat
vääristää havaintoja

kun rinnakkaiset viivat näyttävät taipuvan

mutta tien päällä

Lexus pitää sinut kaistalla

KAISTAVAHTI (LDA/LKA)

PYSY KAISTALLA

Keskittyneinkin kuljettaja voi häiriintyä. Jos olet ajautumassa pois kaistalta, kaistavahti puuttuu peliin. Ohjauspyörä tärisee kevyesti ja hienovaraiset ääni- ja merkkivaloilmoitukset huomauttavat sinulle reitin korjaamista.

LUE LISÄÄ

SUUNTA HALLUSSA

Älykäs kamera havaitsee valkoiset ja keltaiset kaistamerkinnät. Jos ajaudut sivuun suunnasta, hälytys aktivoituu automaattisesti. Ja halutessasi kaistavahti ohjaa pienellä vastaliikkeellä sinut tasaisesti takaisin kaistalle.

Aina tarkkaavaiset toiminnot (LKA/LDA) auttavat keskittymään ajamiseen erityisesti pitkillä matkoilla. Ohjaaminen on vaivattomampaa sillä kaistavahti on silmiesi luotettava tuki.

TAKAISIN VALIKKOON

Yöllä

tehokkaat kaukovalot ovat

kuin tanssivat pisteet tässä illuusiossa ja

voivat häikäistä muita kuljettajia

Lexuksen automaattiset kaukovalot vähentävät häikäisyn mahdollisuutta

AUTOMAATTISET KAUKOVALOT JA MUKAUTUVA AHS-KAUKOVALOJÄRJESTELMÄ

ÄLYKÄS
VALAISTUS

Pimeässä ajaminen voi olla aistinautinto, vaikka yöllä navigointi asettaa uusia haasteita. Toimintomme tukevat näköaistiasi helpottaen pimeässä ajoa. Automaattiset kaukovalot syttyvät ja sammuvat automaattisesti tarpeen mukaan. Mukautuva AHS-kaukovalojärjestelmä vie toiminnon seuraavalle tasolle. Se varjostaa ajovaloja älykkäästi lähestyviä ajoneuvoja varten, mutta pitää samalla ympäristön täysin valaistuna.

LUE LISÄÄ

LUOTTAMUSTA YÖHÖN

Automaattiset kaukovalot käyttävät älykkäitä sensoreita ja ovat askeleen edellä näkemällä asioita, mitä silmäsi eivät heti havaitse. Tuulilasin kamerat tunnistavat nopeasti sekä lähestyvien ajoneuvojen ajovalot että edessäsi olevat takavalot, jolloin järjestelmä vaihtaa kauko- ja lähivalojen välillä.

Mukautuvat kaukovalot valaisevat tien, mutta pitävät mahdolliset ajoneuvot varjossa. Kamera seuraa auton liikkeitä varjostuksen tarkkuuden varmistamiseksi. Molemmat järjestelmät optimoivat luonnollisen näkökykysi ja varmistavat samalla, etteivät muut kuljettajat häikäisty ja törmäysvaara vähenee.

TAKAISIN VALIKKOON

Täydellinen näkyvyys ei aina ole mahdollista

ja näkökenttäsi ei aina havaitse

kaikkea ympärilläsi

joten Lexus tarkkailee näitä pisteitä puolestasi

KUOLLEENKULMAN VAROITIN

PAREMPI
NÄKYVYYS

Ihmisten ääreisnäkö ei ole täydellinen, joten kuolleenkulman varoitin antaa sinulle tarvitsemasi tuen. Järjestelmä on suunniteltu varoittamaan viereisiltä kaistoilta lähestyvistä ajoneuvoista ja se varoittaa aina, kun toinen ajoneuvo liikkuu. Säilytä mielenrauhasi ja vaihda kaistaa luottavaisin mielin.

LUE LISÄÄ

ENNAKOI MUUT KULJETTAJAT

Älykkäitä sensoreita käyttävä kuolleenkulman varoitin tarkkailee tietä puolestasi. Se varmistaa kaistaa vaihdettaessa, etteivät kuolleessa kulmassa olevat ajoneuvot jää huomaamatta.

Siitä on apua myös pysäköitäessä. Automaattinen jarrutus pysäytttää auton, jos peruuttaessa olet osumassa takanan olevaan ajoneuvoon. Takaa risteävän liikenteen varoitin hälyttää vaikeasti havaittavissa olevista autoista kun olet peruuttamassa parkkiruudusta.

TAKAISIN VALIKKOON

Näkömme pystyy arvioimaan etäisyyttä

mutta voi silti johtaa harhaan

molemmat vaakaviivat

ovat yhtä pitkiä

Lexus tukee käsitystäsi etäisyydestä

ja mukauttaa nopeuden intuitiivisesti edessä olevan liikenteen mukaan

MUKAUTUVA VAKIONOPEUDENSÄÄDIN JA TÖRMÄYKSIÄ ENNAKOIVA PRE-CRASH-TURVAJÄRJESTELMÄ

AJAMISEN
VARMUUTTA

Arviointikyky vahvistuu, kun siihen yhdistetään älykkäitä turvallisuusteknologioita. Mukautuva vakionopeudensäädin säilyttää sinun ja edessäsi olevien ajoneuvojen välisen etäisyyden ja säätää ajonopeuden sen mukaan. Samalla törmäyksiä ennakoiva Pre-crash-turvajärjestelmä havaitsee edessä mahdollisesti olevat ajoneuvot ja esteet. Järjestelmä varoittaa mahdollisesta törmäyksestä ja jarruttaa automaattisesti, jos et toimi tilanteen edellyttämällä tavalla.

LUE LISÄÄ

RENTOUDU PITKILLÄ MATKOILLA

Mukautuva vakionopeudensäädin ja törmäyksiä ennakoiva Pre-crash-turvajärjestelmä käyttävät millimetriaaltotutkaa edessä olevan tien tarkkailemiseen. Kuljettajaa varoitetaan, jos törmäys on odotettavissa, ja kun kosketuksen katsotaan olevan väistämätön ajoneuvo jarruttaa automaattisesti.

Kun mukautuva vakionopeudensäädin ja törmäyksiä ennakoiva Re-crash-turvajärjestelmä ovat puolellasi, voit luottaa siihen, että edessä oleva tie on kartoitettu.

TAKAISIN VALIKKOON

TURVALLISUUS TULEVAISUUDESSA

MATKALLA ETEENPÄIN

Ensimmäinen Lexus LS esiteltiin 28 vuotta sitten. Se määritteli ylellisyyden ja saavutti suosiota suorituskyvystään, tasaisuudestaan, hiljaisuudestaan, laadustaan ja luotettavuudestaan.

Vuoden 2018 täysin uuden LS:n tarkoituksena on saada aikaan toinen vallankumous. Lexus Safety System+ -turvajärjestelmä sisältää edistyksellisen uuden teknologian lisäksi maailman ensimmäisen intuitiivisen jalankulkijoiden tunnistusjärjestelmän. Lexuksen lippulaivasedan on uuden aikakauden edelläkävijä tarjoamalla älykkäät avustintoiminnot kuljettajalle.

TURVALLISUUSTEKNOLOGIAN TULEVAISUUS

UUSI LS

ÄLYKÄSTÄ TIETOISUUTTA

Edistyksellisten aktiivisten turvajärjestelmien ansiosta LS on entistäkin tietoisempi ympäristöstään. Ajoneuvon eri puolille sijoitetut anturit, mukaan lukien stereokamerat, tarkkailevat ympäristöä koko ajan pysäköintiliikkeistä törmäyksen estämiseen.

Ne välittävät tiedon intuitiiviselle jalankulkijoiden tunnistukselle, joka toimii yhdessä maailman ensimmäisen aktiivisen ohjauksen kanssa. Jos tiellä havaitaan jalankulkija ja törmäys näyttää väistämättömältä, järjestelmä kytkee automaattisesti jarrut ja kiertää henkilön pysymällä silti omalla kaistalla. Kuljettajalle annetaan varoitus 24” tuulilasinäytöllä, joka on maailman suurin ja pitää sinut jatkuvasti ajan tasalla tien päällä.

UUSI LS

LEXUS CODRIVE

Lexus CoDrive tarjoaa LS:lle korkeatasoista ajotukea. Se avustaa ajoneuvon ohjausta lukemalla älykkäästi aikomuksesi kuljettajana. Tuloksena on jatkuva ajoavustin moottoriteillä.

LS johtaa Lexuksen etenemistä kohti älykkäämpää ajotekniikkaa, joka on suunniteltu varmistamaan turvallisuutesi ja pitämään sinut koko ajan tilanteen herrana.

LUE LISÄÄ UUDESTA LS:STÄ

OMA LEXUS, OMAT TOIMINNOT

LEXUS-MALLISTON TURVALLISUUSTEKNOLOGIAT

LUE LISÄÄ

SUURENNA SELAINIKKUNASI KOKOA