LEXUKSEN ITSELATAAVA HYBRIDI

MIKSI HYBRIDI?

Bensiinimoottorin koko teho, yhdistetty saumattomasti sähkömoottorin tehokkuuteen.

TEHOKASTA SUORITUSKYKYÄ ILMAN KOMPROMISSEJA

Lexus-hybridi on kauniin yksinkertainen ja tarjoaa polttoainetaloudellisuutta sekä pienet päästöt suorituskyvystä tinkimättä. Tutustu hyötyihin ja etsi vastaukset avoimiin kysymyksiisi. Huomaat pian, miksi niin moni kuljettaja on valinnut Lexus-hybridin.

2017 lexus understanding hybrid portrait self charging

HYBRIDIN EDUT

ITSELATAAVA: EI LATAUSASEMAAN KYTKEMISTÄ

Toisin kuin sähköautoja tai ladattavia hybridejä, sinun ei koskaan tarvitse kytkeä Lexus-hybridiä sähköpistokkeeseen – se latautuu itsestään ja on aina valmiina ajoon.

Haluisitpa viedä ystäväsi kaupunkiajelulle, perheesi seikkailumatkalle tai lähteä pidemmälle ajomatkalle, olemme varmoja, että löydät tarpeisiisi sopivan Lexuksen itselataavan hybridiajoneuvon.

HYBRIDIN YLEISKUVAUS

 • MITEN LEXUKSEN HYBRIDIAJONEUVOT TOIMIVAT?

  Lexuksen itselataavat hybridiajoneuvot yhdistävät älykkäästi bensiinimoottorin sähkömoottoriin. Auton sisäinen teknologia valitsee omatoimisesti parhaan tehonlähteen ajotyylisi perusteella ilman, että sinun täytyy tehdä jotain. Hybriditeknologia parantaa polttoainetaloudellisuutta eikä sähköteholla ajettaessa tuota päästöjä lainkaan.

 • ONKO AJONEUVO KYTKETTÄVÄ LATAUSASEMAAN?

  Ei. Lexuksen hybridimoottorit lataavat itse sähkömoottorin akut innovatiivisella energian muunnolla ja regeneratiivisella jarrutuksella.

 • EIKÖ HYBRIDI OLE KALLIIMPI?

  Lexus-hybridiajoneuvo ei tuota ylimääräisiä käyttö- tai huoltokustannuksia. Itse asiassa pikemminkin säästät pitkällä aikavälillä, kun Lexus-hybridi valitsee ajon sähkömoottorilla ja saat verohelpotuksia pienemmistä päästöistä (sikäli kuin mahdollista).

 • KUINKA LUOTETTAVIA MOOTTORIT OVAT?

  Lexuksen hybridimallit ovat yhtä luotettavia kuin tavallinen bensiini- tai dieselajoneuvo. Ne ovat poikkeuksellisen kestäviä, ja sähkömoottorit ja generaattorit ovat täysin huoltovapaita. Ja mikä mukavinta, voit aina varata yksittäisen Hybrid Health Check -tarkastuksen.

 • LASKEEKO HYBRIDI SUORITUSKYKYÄ?

  Ei koskaan. Mallimme itse asiassa toimivat vakioajoneuvoja paremmin erityisesti silloin, kun lähdet liikkeelle EV-tilassa (sähköajotila) ja annat Lexuksen vaihtaa bensiinille tarpeen mukaan.

 • KUINKA HUOLLAN HYBRIDIAJONEUVOANI?

  Paras tapa varmistaa, että saat kaiken hyödyn Lexus-hybridiajoneuvostasi, on vuosittainen Hybrid Health Check -tarkastus. Hybrid Health Check -tarkastus on maksuton ja sisältyy Lexus-ajoneuvosi huoltokäyntiin.


 

 
  2017 lexus understanding hybrid cinemagraph engine fallback

VAIVATONTA AJOA

Koe itse, miten vaivattomasti hybridi reagoi tiehen ajon aikana ja vaihtaa automaattisesti kahden voimanlähteen välillä antaen sinulle enemmän hallintaa.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait thoughtful living

  HYBRIDIN EDUT

  ELÄMÄNTYYLIISI SOPIVA

  Elämäntyyliisi sopivan itselataavan Lexus-hybridin valinnan ei pitäisi olla vaikeaa.

  Hybridimallistoamme hallitsevat mukavuus ja harkitut yksityiskohdat, ja ne on suunniteltu elämäntyyliisi sopivaksi. Olipa kyseessä kaupunkiajo, shoppailu, seikkailu tai perheen hauskanpito, myös sinulle löytyy varmasti sopiva malli.

  Lexuksen innovatiiviset voimansiirtolinjat ovat tyylikkäästi piilossa, jotta sinä voit nauttia ylellisestä matkustamosta ja runsaasta tavaratilasta.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait cleaner future

  HYBRIDIN EDUT

  PUHTAAMPI TULEVAISUUS

  Diesel- ja bensiinipolttoainepäästöillä on todistettavasti haitallinen vaikutus ympäristöön sekä globaalilla että paikallisella tasolla. Lexus toimii älykkäästi ja innovatiivisesti torjuakseen ilmastonmuutosta ja parantaakseen kaupunkien ilmanlaatua.

  Olipa kyseessä ympäristöystävällisen tekniikan kehittäminen, päästöjen pienentäminen tuotannossa tai kierrätys toimistossamme, me luomme kestävää tulevaisuutta kokonaisvaltaisesti.

  Lexus-hybridit auttavat kuljettajia pienentämään päästöjä ja suhtautumaan ympäristöön vastuullisesti. Hybridijärjestelmämme pienentävät haitallisia kaasupäästöjä yhteen kymmenesosaan 2014 Euro 6 -standardista. Autamme sinua suojelemaan ympäristöä tinkimättä Lexuksen tunnetusta suorituskyvystä, laadusta, käsityötaidosta ja muotoilusta.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait smarter economics

  HYBRIDIN EDUT

  ÄLYKKÄÄMPÄÄ TALOUTTA

  Hybriditeknologia jättää kevyemmän jäljen ympäristöön. Lisäksi ylivertainen polttoainetaloudellisuus ja pienemmät päästöt vähentävät ajoneuvon kustannuksia.

  Asiantuntijamme käsittelevät kaikki hybridiosat sekä suorittavat huollon ja korjaukset Lexus-palvelun mukaisesti. Palveluumme sisältyy lisäksi Hybrid Health Check -tarkastus, joka pitää huolen siitä, että hybridiajoneuvosi on aina valmiina viemään sinut minne haluat.

VASTAUS HYBRIDIKYSYMYKSIISI

Olemme hybriditeknologian edelläkävijöitä vuodesta 2004 lähtien. Jos sinulla on kysymyksiä hybridiautoista, katso alla olevat usein kysytyt kysymykset tai ota yhteyttä Lexus-jälleenmyyjääsi.

 • MIKÄ ON HYBRIDIAJONEUVO?

  Hybridiajoneuvossa on kaksi voimanlähdettä: bensiinimoottori ja sähkömoottori. Täyshybridijärjestelmässä, kuten Lexus Hybrid Drivessa, kumpikin voi syöttää tehoa ajoneuvoon itsenäisesti tai ne voivat toimia yhdessä. Hybridijärjestelmä tarkkailee ajo-olosuhteita ja ohjaa tehovirtaa saumattomasti. Tuloksena on parempi tehokkuus, pienemmät päästöt ja optimoitu suorituskyky.

 • KUINKA HYBRIDIAJONEUVOT TOIMIVAT?

  Bensiinimoottorit toimivat parhaiten vakionopeuksilla, kun taas sähkömoottorit sopivat hyvin kiihdytykseen ja ajoon pienillä nopeuksilla. Hybridiajoneuvot hyödyntävät molempia.

  Lexus-hybridin Power Control Unit -järjestelmä tarkkailee älykkäästi ajo-olosuhteita ja valitsee tilanteeseen parhaiten sopivan voimanlähteen. Se vaihtaa saumattomasti voimanlähteestä toiseen tai yhdistää molemmat. Paras mahdollinen valinta tehdään sinun puolestasi, jotta sinä voit nauttia tehostetusta voimasta, nopeasta kiihdytyksestä ja dynaamisesta käsittelystä.

  Tarkasti säädettyyn aerodynamiikkaan ja kevyisiin materiaaleihin yhdistettynä hybriditeknologiamme tuottaa myös loistavan polttoainetaloudellisuuden ja pienet päästöt. Ja kun ajat pelkällä sähköllä, autosi ei tuota päästöjä lainkaan.

 • KUINKA LUOTETTAVIA LEXUKSEN HYBRIDIT OVAT?

  Lexuksen hybridimallit ovat yhtä luotettavia kuin vastaavat bensiini- tai dieselajoneuvot. Ne ovat poikkeuksellisen kestäviä, ja niiden sähkömoottorit ja generaattorit ovat täysin huoltovapaita.

 • ONKO HYBRIDIAJONEUVON HUOLTO KALLIIMPAA?

  Paras tapa varmistaa, että saat kaiken hyödyn Lexus-hybridiajoneuvostasi, on vuosittainen Hybrid Health Check -tarkastus. Hybrid Health Check -tarkastus on maksuton osana Lexus-huoltoa. Mutta jos huolto ei ole vähään aikaan ajankohtainen, voit säilyttää mielenrauhasi varaamalla yksittäisen Hybrid Health Check -tarkastuksen.

 • OVATKO HYBRIDIAJONEUVOT TURVALLISIA?

  Lexus-hybrideissä on samat asiantuntemuksella suunnitellut ja tarkasti testatut turvallisuusominaisuudet kuin muussakin mallistossamme. Lexuksen hybridit ovat yhtä turvallisia ajaa kuin perinteisetkin ajoneuvot.

 • MITKÄ OVAT HYBRIDIAJONEUVOT HYÖDYT?

  Hybridajoneuvo käyttää polttoainetta ainoastaan silloin, kun se todella tarvitsee sitä. Pienillä nopeuksilla ajettaessa ajoneuvosi vaihtaa saumattomasti sähköajotilaan. Se tarkoittaa, että hybridiajoneuvo on tehokas, taloudellinen ja tuottaa pienet päästöt myös kiihdyttäessäsi. Kun ajat pelkästään sähköllä, autosi ei tuota päästöjä lainkaan. Myös ajoneuvon kokonaissuorituskyky on optimoitu.

 • MITÄ ETUJA LEXUS-HYBRIDIT TARJOAVAT MUIHIN HYBRIDIJÄRJESTELMIIN VERRATTUNA?

  Lexuksen hybriditeknologia on alkuperäinen ja paras. Olimme ensimmäisiä täyshybridin edelläkävijöitä ja olemme hioneet osaamistamme siitä lähtien. Yli miljoona kuljettajaa on ajanut maailmassa miljoonia kilometrejä johtavalla hybriditeknologiallamme.

  Toisin kuten muut järjestelmät, Lexus Hybrid Drive voi käydä pienillä nopeuksilla pelkästään sähköllä. Tämä tarkoittaa nollapäästöjä ja tehoa. Kilpailevissa järjestelmissä on yleensä paljon pienemmät sähkömoottorit, jotka toimivat ainoastaan bensiinimoottorin rinnalla – ne eivät voi antaa autolle tehoa yksistään.

 • ONKO MAHDOLLISTA VAIHTAA VOIMANLÄHTEESTÄ TOISEEN?

  Siihen ei ole tarvetta. Älykäs Power Control Unit valvoo ajo-olosuhteita, valitsee saumattomasti parhaan voimanlähteen ja näin pienentää päästöjä ja parantaa suorituskykyä ajon aikana. Järjestelmä tekee puolestasi parhaan valinnan niin käynnistyksessä, kiihdytyksessä, keskinopeassa matka-ajossa kuin hidastuksessakin.

  Nollapäästöjä ja maksimaalista tehokkuutta haluttaessa voit vaihtaa hetkellisesti sähköajotilaan, kun ajo-olosuhteet ovat sopivat.

 • VOINKO JÄTTÄÄ LEXYS-HYBRIDIN AKUN LATAAMATTA PIDEMMÄKSI AIKAA?

  Lexuksen itselataavaa hybridiä ei tarvitse ladata – se on aina ajovalmis.

  Kuten perinteisten ajoneuvon kohdalla, akku voi tyhjentyä, jos autoa ei käytetä pidempään aikaan, kuten esimerkiksi loman aikana. Mutta se on epätodennäköistä. Ja mikäli näin tapahtuu, bensiinimoottori käynnistää autosi.

  Kehittynyt, kompakti akku latautuu tehokkaasti ajon aikana. Lisäksi se ladataan ECB-R-järjestelmän (Electronically Controlled Braking-Regeneration) kautta. Tämä älykäs tekniikka ottaa energian talteen jarruttaessasi ja muuntaa energian sähköksi akun lataamista varten.

 • KUINKA PITKÄN MATKAN LEXUS-HYBRIDIAJONEUVOILLA VOI AJAA PELKÄSTÄÄN SÄHKÖLLÄ?

  Se riippuu akun lataustasosta, ajo-olosuhteista ja autosi kuormituksesta.

  Lexus-hybridi voi toimia pelkästään sähköllä pienillä nopeuksilla. Järjestelmämme valvoo akkua älykkäästi ja pitää sen ladattuna vähintään minimitasolla. Kun ajat pidempiä matkoja tai suuremmilla nopeuksilla, bensiinimoottori käynnistyy automaattisesti.

 • VOINKO KÄYTTÄÄ LEXUS-HYBRIDIAUTOANI ÄÄRIMMÄISISSÄ SÄÄOLOSUHTEISSA?

  Lexus-hybrideillä on sama suorituskyky kuin normaalilla autolla. Mutta kuten minkä tahansa ajoneuvon kohdalla, on edelleen tärkeää kiinnittää huomio ajo-olosuhteisiin ja toimia tarvittaessa erittäin huolellisesti. Vältä aina ajamista, jos on annettu varoitus erittäin huonoista sääolosuhteista.

 • MIKÄ EROTTAA LEXUS-HYBRIDIN VASTAAVISTA BENSIINIAUTOISTA?

  Kaikissa Lexuksen hybridimalleissa on kaksi voimanlähdettä: bensiinimoottori ja sähkömoottori. Ne riittävät yksinään tuottamaan auton voimansiirron tai niitä voidaan käyttää yhdessä. Maailman kehittynein Power Control Unit valvoo älykkäästi ajo-olosuhteita ja ohjaa tehovirtaa saumattomasti. Tuloksena on parempi tehokkuus, pienemmät päästöt ja optimoitu suorituskyky.

  Lexuksen hybridit ovat segmenttiensä kärjessä, joten voit nauttia hyvistä teknisistä ominaisuuksista ja uskomattomasta ajokokemuksesta. Ja riippumatta siitä, käytätkö Lexus-hybridiä henkilökohtaisena ajoneuvonasi tai yritysautona, se säästää rahaa ja pienentää samalla ympäristövaikutuksia.

 • ONKO MINUN LADATTAVA LEXUS-HYBRIDIAUTONI PISTOKKEESTA?

  Ei koskaan. Lexuksen itselataavia hybridiajoneuvoja ei tarvitse koskaan kytkeä latausasemaan – ne latautuvat ajon aikana ja käyttävät ECB-R:ää: elektronisesti ohjattua regeneratiivista jarrutusta. Tämä tarkoittaa, että jarrutusenergia otetaan talteen ja muunnetaan sähköksi akun lataamista varten.

 • MIKÄ ON SUURIN NOPEUS, JONKA LEXUS-HYBRIDI VOI SAAVUTTAA ENNEN BENSIINIMOOTTORIN KÄYNNISTYMISTÄ?

  Hybridiautojen bensiinimoottori otetaan käyttöön tietyllä nopeudella. Optimaalisissa olosuhteissa hybridiajoneuvo voi saavuttaa 50 km/h nopeuden – tai NX:n kohdalla 65 km/h – pelkällä sähköllä ennen bensiinimoottorin käynnistymistä. Sähkömoottori ja bensiinimoottori toimivat saumattomassa yhteistyössä myös korkeammissa nopeuksissa, joten saat hybriditeknologiasta hyötyä kaikissa tilanteissa.

Next steps