lexus RC F GT3 hero

SUORITUSKYKY

VUODEN 2017 RC F GT3

Uusien ja jännittävien haasteiden ottaminen kuuluu osana ylelliseen lifestyle-brändiin.

Yksi tällaisista haasteista on F-malliemme suorituskyvyn jatkuva hiominen ja kehittäminen. Uskomme, että vahvistamalla kokemustamme ja ammattitaitoamme eri kilpailulajeissa, voimme tarjota Lexus-autojemme ajajille ympäri maailman hämmästyttävän ajokokemuksen. Tätä varten lisäämme moottoriurheiluun panostustamme vuonna 2017 RC F GT3 -mallilla.

Olemme sitoutuneet vahvistamaan sijoitustamme jokaisessa kisassa, johon osallistumme, ja haluamme myös antaa polttoainetta kilpa-autoilun harrastajien kasvavan globaalin yleisö intohimolle.
RC F GT3:ssa on 5,4 litran V8-moottori ja kuusinopeuksinen sekventiaalinen kilpavaihteisto. Konepeitto, puskurit, takaspoileri, katto, ovipaneelit, moottorin ilmakotelo ja kojetaulu on valmistettu hiilikuidusta, minkä ansiosta sen kokonaispaino on vain 1 300 kg.

RC F GT3 on nyt alan hallintoelimen FIA:n hyväksymä, ja se osallistuu mestaruusajoihin Yhdysvalloissa ja Japanissa sekä valituissa Euroopan kilpailuissa.

Olemme toimittaneet Yhdysvaltojen 3GT Racing -tiimille kaksi Lexus RC F GT3 -autoa, jotka kilpailevat IMSA WeatherTech SportsCar -mestaruussarjan GTD-luokassa. Japanissa kaksi autoa kilpailevat Super GT -sarjan GT300-luokassa LM-tiimissä.

Euroopassa Farnbacher Racing ja Emil Frey Racing, kaksi tiimiä, jotka kilpailivat viime vuonna VLN-kestävyyssarjassa RC F GT3 -prototyypeillä, jatkavat kehitystyötään tulevalla kaudella tavoitteenaan kilpailla tulevaisuudessa Euroopan GT3-sarjan korkeammissa luokissa. Ne kilpailevat Euroopan kilpailuissa vuonna 2017, mukaan lukien valitut tapahtumat avoimissa kansainvälisissä GT-sarjoissa.

Viime vuonna Lexuksesta tuli ensimmäinen aasialainen autonvalmistaja, joka voitti VLN-kestävyysajomestaruuden Nürburgringissä (Nordschleife) RC F GT3 -prototyypillä ja VLN9-kokonaiskilpailun voittaja 8. lokakuuta 2016.

Lexus on myös saavuttanut loistavia tuloksia viime vuonna RC F GT500:lla, joka on toinen RC F:stä johdettu kilpa-auto. Vuoden 2016 RC F GT500 hallitsi viime vuoden Super GT -sarjaa Japanissa SARD-tiimissä, kuljettajinaan Heikki Kovalainen ja Kohei Hirate, jotka voittivat vastaavasti tiimin ja kuljettajien mestaruuden GT500-luokassa.

Ajoneuvon nimi LEXUS RC F GT3
Moottori 5,4 litran V8
Teho 373+ kW (500+ DIN hp)
Vääntö Ei saatavissa
Vaihteisto 6-nopeuksinen sekventiaalinen kilpavaihteisto
Renkaat 13x18 ft, 13 x 18 rr - keskuslukittu 13 x 8" edessä ja takana keskus-

Jarrut rautaroottorit
Kokonaispituus 4 845 mm
Kokonaisleveys 2 030 mm
Kokonaiskorkeus 1 270 mm
Akseliväli 2 730 mm
Paino ilman kuormaa 1 300 kg