LEXUS-UUTISET

KAMERAPOHJAISET VIRTUAALISIVUPEILIT NYT SAATAVILLA LEXUS ES –LUKSUSSEDANIIN EUROOPASSA

 • Tavalliset sivupeilit on korvattu kompakteilla, korkearesoluutioisilla kameroilla, jotka välittävät reaaliaikaista kuvaa näyttöihin
 • Kamerat ovat suojassa sateelta, lumelta ja lialta, jotta ne tarjoaisivat optimaalisen laadun kaikilla ajokeleillä
 • Näkymä laajenee automaattisesti, kun kuljettaja käyttää vilkkua tai peruutusvaihdetta
Lexus jatkaa kehitystyötään asiakkaidensa turvallisuuden ja mukavuuden parantamiseksi tuomalla kamerapohjaiset virtuaalisivupeilit ES 300h –sedaniin. Järjestelmä esiteltiin alun perin Japanissa vuonna 2018 ja ne korvaavat tavalliset sivupeilit kompakteilla, ulkoisilla korkearesoluutioisilla kameroilla, jotka ovat yhteydessä autossa oleviin näyttöihin. Kamerat tarjoavat paremman näkyvyyden taakse ja auton kylkien viereen vähentäen näin kuljettajan kuolleita kulmia. Kamerat tarjoavat myös automaattisesti laajennettua näkymää, kun auto on kääntymässä tai sillä peruutetaan. Järjestelmä tulee saataville Eurooppaan markkina-alueesta riippuen vuoden 2020 aikana.
ERGONOMINEN MUOTOILU

Ergonominen muotoilu mahdollistaa, että näkymä auton ympäri on tarjolla vähemmällä pään sivuttaisliikkeellä. Kaksi viisituumaista värinäyttöä on asennettu auton etupilareihin ja ne ovat samalla korkeudella kuin tavalliset etupeilit, joten ne ovat kuljettajan intuitiivisella näkölinjalla. Tämän ansiosta kuljettajan ei tarvitse muuttaa tapaa, jolla hän katsoo sivupeileihin.

Kamerat ovat kapeiden ja aerodynaamisten suojien sisällä, jotka viimeistelevät ES-mallin elegantin muotoilun ja ne ovat pienemmät kuin perinteiset sivupeilit vähentäen näin tuulimelua ja antavat kuljettajalle paremman näkyvyyden sivuille.

Suojissa on lämmittimet, jotka estävät jäätymisen ja huurtumisen. Kamerat ovat suojassa vesipisaroilta ja lumelta. Mikäli on tarvetta, kuljettaja voi aktivoida huurtumiseneston kojelaudalta. Järjestelmässä on luminesenssisensori, joka vähentää automaattisesti takaa tulevien autojen etuvalojen häikäisyä yöaikaan antaen kuljettajalle paremman näkymän taakse.
    2 2020 lexus es gallery digital mirror 07
AUTOMAATTISESTI LAAJENEVA NÄKYMÄ

Kuljettajan käyttäessä vilkkua tai valitessa peruutusvaihteen, järjestelmä näyttää automaattisesti laajennetun näkymän auton sivuilta ja takaa vähentääkseen kuolleita kulmia. Kun käännös, kaistanvaihto tai peruutus on suoritettu, järjestelmä palautuu automaattisesti oletusasetukseen. Kuljettaja voi myös asettaa laajan näkymän päälle manuaalisesti tai laittaa ominaisuuden pois päältä.

Perinteisten sivupeilien tavoin järjestelmää voi säätää kuljettajan ovessa olevalla ohjaimella. Valikon alta pääsee säätämään järjestelmän asetuksia, mukaan lukien kirkkautta ja kamerayksiköiden automaattista kääntymistä, kun auto on pysäköity. Järjestelmässä on myös kuolleen kulman varoitin (BSM).
AUTOMAATTISET APUVIIVAT
    3 2020 lexus es gallery digital mirror 02

Järjestelmä auttaa kuljettajaa myös näyttämällä näytöillä apuviivat, kun autoa pysäköidään tai ajetaan. Pysäköidessä apuviivat näyttävät etäisyydet 20 cm ja 50 cm päähän takapuskurista sekä 50 cm päähän auton sivuilta. Moottoritiellä ajaessa järjestelmä auttaa kuljettajaa hahmottamaan turvalliset etäisyydet muusta liikenteessä näyttämällä apuviivat 5 m, 10 m ja 15 m etäisyydelle, kun nopeus on enintään 70 km/h ja kovemmilla nopeuksilla lisäksi 30 m päähän.