MUOTOILU

LUOVAA AJATTELUA

Ollaksesi rohkea sinun on otettava kantaa. Muotoilun ja suunnittelun osalta me teemme sen, minkä uskomme olevan oikein, ja asetamme aina etusijalle luovuuden ja esteettisyyden.

MIELIPITEITA HERÄTTÄVÄÄ MUOTOILUA

Lexuksen muotoilu on tarkoituksellisesti uskaliasta ja provokatiivista. Vapaa ajattelu ja ilmaisu ovat meille äärimmäisen tärkeitä. Tavoittelemme ja tutkimme jatkuvasti uusia ideoita. Aloitamme rohkealla konseptilla, joka on omaperäinen, rohkea ja käsitteellinen. Muunnamme konseptit futuristisesti muotoilluksi ajoneuvoksi, jonka jokainen yksityiskohta on mielikuvituksellinen.

    design provocative perspectives 01
    design provocative perspectives 02

MIELIPITEITA HERÄTTÄVÄÄ MUOTOILUA

VALITSE ROHKEUS

Meille rohkea muotoilu tarkoittaa luottamusta. Halua kyseenalaistaa ja erottua muista. Tiedämme, keitä olemme ja teemme sen, mihin uskomme.

Miksi näin? Koska rohkeat, mieltä oikeasti liikuttavat asiat eivät synny tutusta ja samanlaisesta. Ne syntyvät rohkeista vastakkainasetteluista. Kärjistysten ja paradoksien kautta voi syntyä jotain todella mielenkiintoista.

GLOBAALI NÄKÖKULMA

Lexuksen muotoilun kantavia voimia ovat uudet näkökulmat, erilaiset kulttuurit ja tutkimattomat alueet. Olemme ylpeitä kolmesta erittäin luovasta muotoilukeskuksestamme. Ne työskentelevät sekä itsenäisesti että yhdessä rohkaisten radikaalia ajattelua ja rajatonta kokeilua. Näistä luovuuden keskittymistä syntyy ikonisia autoja.

 •     design global points of view 02

  GLOBAALI NÄKÖKULMA

  AICHIN PREFEKTUURI, JAPANI

  RX-katumaasturi, LC sport-coupé ja LS-lippulaivasedan. Mitä yhteistä näillä hienoilla malleilla on? Ne on kaikki herätetty henkiin Lexuksen Aichin prefektuurin muotoilustudiolla. Paikka vastaa alkuvaiheen muotoiluprosessista: karkeista luonnoksista 3D-renderointiin ja lähes valmiisiin prototyyppeihin.

  200 tonnin liikuteltavan katon ansiosta yläkerroksen tutkimussalissa uusia malleja voidaan tutkia muiden katseilta suojassa kirkkaassa päivänvalossa. Kolmannesta kerroksesta löytyy täysikokoinen esittelytila ja pohjakerroksesta valokuvastudio. Legendat syntyvät täällä.

 •     design global points of view 03

  GLOBAALI NÄKÖKULMA

  COTE D'AZURE, RANSKA

  Lexuksen Euroopan muotoilukeskus sijaitsee Sophia Antipolis'ssa vain kivenheiton päässä Välimeren sinivihreästä hohteesta. Alpit ovat taustalla ja Nizza ja Cannes lyhyen ajomatkan päässä. Paikka on täydellinen innovatiiviselle muotoilulle.

  ED2 – Euroopan Design Development – on Lexuksen oman Euroopan designtiimin 6 000 neliömetrin koti. Muotoilijat ja mallintajat toimivat yhteistyössä Japanin Aichin prefektuurin muotoilustudion kanssa. Täällä on syntynyt joitakin maailman hienoimpia konseptiautoja. Kuten rajoja rikkova LF-SA, jonka tiimi valmisti vuoden 2015 Geneven autonäyttelyyn.

 •     design global points of view 04

  GLOBAALI NÄKÖKULMA

  NEWPORT BEACH, KALIFORNIA

  Lexuksen globaali muotoilukeskus Kaliforniassa on CALTY Design Research -keskus. Nimen koko sisältö on merkityksellinen. Kuten CALTYn presidentti Kevin Hunter sanoo: ”Emme ole pelkästään muotoilustudio. Teemme myös paljon tutkimusta ja olemme siitä ylpeitä; siksi tutkimus-sana sisältyy edelleen studion titteliin.”

  Newport Beachin studio on ollut Lexuksen luova tukikohta lähes niin kauan kuin olemme olleet olemassa. Sen tiimi suunnitteli mm. sulavalinjaisen LC 500:n ja RX:n – kaksi Lexuksen uraauurtavaa tuotantomallia.

TULEVAISUUDEN VISIOT

Rohkeat ideamme muuntuvat konseptiautoiksi ja mahdollisesti tuotantoajoneuvoiksi, mutta inspiraatiolla on myös tärkeä tulevaisuuteen liittyvä tehtävä. Koko liikkumisemme saattaa mullistua. Ehkä liikumme ilman rajoja ja rajoituksia. Lexus on valmis luomaan ajoneuvoja mihin tahansa tilaan, mihin tahansa hetkeen maalla, merellä, ilmassa.

    design imagining the future 01

TULEVAISUUDEN KUVITTELU

ENNAKKOA TULEVAISUUDESTA

Mielikuvitus vie meidät yllättäviin ja jännittäviin paikkoihin. Lexus haastaa nykytekniikan ja haluaa uusilla ideoilla avata täysin uusia ulottuvuuksia.

Viime vuosina Lexus on ollut edelläkävijä monella tavalla. Olemme esitelleet Skyjetin, sport-huvialuksen ja leijulaudan. Vaikka näillä kaikilla on radikaalisti erilainen tehtävä, niitä kaikkia yhdistää Lexukselle tunnusomainen rohkea ajattelu.