lexus limitless co existence milan hero

LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNOT

LEXUKSEN ”LIMITLESS CO-EXISTENCE” -TAPAHTUMA

Lexuksen kutsumus luoda parempi maailma muotoilulla ja tukea mielikuvitusta ja luovuutta saavutti uuden virstanpylvään, kun brändi ilmoitti sen ”LIMITLESS CO-EXISTENCE” -tapahtumasta. Tämä merkitsee autonvalmistajan 11. esiintymistä Milanon arvostetulla muotoiluviikolla.

LIMITLESS CO-EXISTENCE

Tapahtuman vierailijat saivat nähdäkseen mielikuvituksellista ja ajatuksia herättävää muotoilua, joka pohdiskelee yhteiskunnan rajatonta tulevaisuutta. Lexus näkee muotoilun jatkuvan muutoksen, toimintakyvyn ja osallistamisen katalysaattorina. Muotoilu voi muuntaa tavallisen erikoislaatuiseksi ja selventää ihmiskunnalle, että ”CO-” mahdollistaa yhteistyössä, yhteistoiminnassa ja yhteiselossa rajattomat mahdollisuudet.
Tapahtuman japanilaisen doubleNegatives Architecturen arkkitehti Sota Ichikawan luoma sensaatiomainen pääinstallaatio vei vierailijat kasvokkain dynaamisessa neliulotteisessa taideteoksessa esitetyn ”CO-”-konseptin kanssa. Ichikawa, joka on tunnettu siitä, että hän yhdistää tietotekniikkaa muotoiluun antaakseen uuden mielikuvan fyysisestä tilasta, loi installaation, joka risteyttää digitaalisen ja analogisen. Pohjautuen kuvitteelliseen ideologiaan, että jokainen on maailman keskus, visuaalisesti loputon määrä riippuvia pystysuoria nauhoja edustaa maailmassa olevia yksilöitä. Jokaista riippuvaa pystysuoraa nauhaa valaisee yksi valonlähde eikä yksikään ole varjossa; esitys, jossa jokainen yksilöllinen perspektiivi on sen oma keskus. Teknologian ja innovatiivisen muotoiluajattelun kautta on saavutettu näennäinen mahdottomuus.
Lexuksen intohimo muotoiluun on nostattanut brändin viehätysvoimaa viime vuosina, ja Milanossa Lexus esittää uusimman konseptinsa – innovatiivisen Lexus LF-1 Limitlessin, joka antaa aavistuksen Lexuksen tulevasta muotoiluajattelusta.
Lexus-muotoilutapahtuma järjestettiin Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonarda da Vinci -museon juuri entisöidyssä Cavallerizzessa. Tämä ainutlaatuinen luostari ja hevostallit 1800-luvulta entisöitiin hiljattain osana arkkitehtonista entisöinti- ja urbaania saneerausprojektia.
Vieraat saivat ihastuksekseen nauttia myös ainutlaatuisesta kulinaarisesta kokemuksesta, jonka loivat Milanon ALTATTOn innovatiivisten nuorten kokkien trio. He hiovat aisteja maulla ja ulkonäöllä, siirtäen LIMITLESS CO-EXISTENCE -konseptin toiseen ulottuvuuteen. Lisäksi vierailijoilla oli mahdollisuus tarkastella 12 finalistin töitä Lexuksen vuoden 2018 muotoilupalkintosarjassa joka juhlistaa eteviä luovia kykyjä koko maailmasta. Maailmankuulu tuomaristo valitsi Grand Prix -voittajan maailmanlaajuisen lehdistön edessäehdistöpäivänä 16. huhtikuuta.

2018 MILAN LEXUS DESIGN EVENT TEASER