2021 lexus design award 2022 judges hero

VUODEN 2022 LEXUS DESIGN AWARD -KILPAILUN TUOMARISTO ON JULKISTETTU

Vasemmalta: Paola Antonelli_© 2016_Marton Perlaki, Anupama Kundoo_© Andreas Deffner, Bruce Mau, Simon Humphries
Neljä maailmanluokan arvovaltaista vaikuttajaa valitsevat nousevan kyvyn parempaa huomista varten.
Lexus on julkistanut Vuoden 2022 Lexus Design Award -kilpailun tuomariston neljä arvostettua jäsentä. Tänä vuonna Lexus toivottaa tervetulleeksi tuomaristoon intialaisen arkkitehdin Anupama Kundoon ja kanadalaisen suunnittelijan Bruce Maun, jotka liittyvät monivuotisten tuomarien Paola Antonellin, MoMA:n arkkitehtuuri- ja suunnitteluosaston vanhemman kuraattorin, ja Simon Humphriesin, Toyotan ja Lexuksen Lexuksen globaalin muotoilujohtajan, joukkoon.

Lexuksella uskotaan, että Anupama Kundoon, jonka useissa kokeellisissa yhteisökeskeisissä hankkeissa käsityöperinteitä on sulautettu arkkitehtoonisiin tekniikoihin, innovatiivinen lähestymistapa on elintärkeä nousevien luovien kykyjen potentiaalin edistämisessä. Bruce Mau, joka aloitti uransa graafisen suunnittelun parissa, on vuosikymmenien ajan tuonut esiin näkemystään siitä, että "muotoilu voi muuttaa maailmaa", ja hänen laaja poikkitieteellinen lähestymistapansa sointuu hyvin yhteen Lexuksen muotoilupalkinnon”Muotoilua parempaa huomista varten” -teeman kanssa.

Bruce Mau sanoi: ”Minulle on suuri kunnia olla osallisena Lexus Design Award -kilpailussa, koska tämä ohjelma ottaa ratkaisevan tärkeän vastuun seuraavan sukupolven suunnittelijoiden edistämisessä ja tarjoaa heille mahdollisuuden tehdä maailmasta paremman paikan meille kaikille. Lexus tunnistaa parhaiden suunnittelukykyjen edistämisestä saatavan suuren arvon ja tarjoaa kuudelle finalistille vankan perustan ja rahoitustukea, jotta he voivat viedä projektejaan eteenpäin. Kilpailu painottaa erityisesti mentorointia, mikä on minulle erityisen merkityksellistä, sillä minuakin auttoi mentori määrittämään elämäni suunnan suunnittelijana.”

Tämä huipputason tuomaristo valitsee kuusi finalistia vuoden 2022 alussa kaikkialta maailmasta saapuneiden hakemusten joukosta. Tuomarit etsivät ehdotuksia, jotka tuovat kaikkein tehokkaimmin esille Lexus-brändin kolme pääperiaatetta: ennakointia, innovointia ja kiehtovuutta, ja parantavat samalla saumattomasti kaikkien onnellisuutta. Finalistit saavat mentoreikseen neljä kuuluisaa luovaa kykyä, jotta he voivat kehittää prototyyppejä ja esitellä visioitaan. Neljä tuomaria valitsevat finalistien esittelemien suunnitelmien joukosta Grand Prix -voittajan keväällä 2022.

Mentoritiimin jäsenet julkistetaan tänä syksynä.

Hakemuksia Lexuksen muotoilupalkintoon 2022 otetaan vastaan 10. lokakuuta 2021 saakka.

* Lisätietoa on saatavissa osoitteessa LexusDesignAward.com