2020 lda winner 2020 hero

LEXUKSEN VUODEN 2020 MUOTOILUPALKINTO

BELLTOWERIN "OPEN SOURCE COMMUNITIES" ON VOITTANUT LEXUKSEN VUODEN 2020 MUOTOILUPALKINNON

Kenialainen BellTower on voittanut Lexuksen vuoden 2020 muotoilupalkinnon. BellTowerin työ, "Open Source Communities" valittiin voittajaksi 2 042 hakemuksen joukosta, jotka lähetettiin 79 eri maasta. Kahdeksannen kerran järjestettävän kilpailun tuomarointikriteerit perustuivat Lexuksen brändin kolmeen avainperiaatteeseen: paremman huomisen ennakointiin, innovointiin ja kiehtovuuteen.
"Open Source Communities" vastaa usein kehittyvistä maista löytyvään haasteeseen käyttämällä älykästä avoimen lähdekoodin suunnittelua edullisten yhteisöjen, joissa on kestävästi suunnitellut puhtaat vesivarannot, muotoiluun. Vastaanottaessaan palkintoa John Brian Kamau sanoi: "BellTowerille oli suuri kunnia olla yksi kuudesta finalistista ja voittaa Grand Prix. Matkamme alkoi useilla haasteilla. Esittelimme kuitenkin sinnikkäästi kunnianhimoista konseptiamme. Kokemuksemme on opettanut meille korvaamattomia elämänmittaisia ohjeita. Kaikki tulevat muotoilumme ovat linjassa avainperiaatteiden kanssa, jotka opimme osana Lexuksen perhettä."
Tämän vuoden erityisten olosuhteiden johdosta Lexus järjesti ensimmäistä kertaa virtuaalisen tuomariston osana tätä prosessia, joka tukee ja kasvattaa seuraavan sukupolven luovia talentteja. Grand Prix -voittaja ilmoitettiin sen jälkeen, kun jokainen kuudesta finalistista esiintyivät tuomaristolle kertomalla, kuinka he tekisivät paremman huomisen. Ohjelman neljä mentoria, jotka tukivat ja ohjeistivat finalisteja kuuden kuukauden ajan, olivat myös osana Lexuksen vuoden 2020 muotoilupalkinnon finaalia.
Paneelin päätöksen julkistamisen yhteydessä ohjelman tuomari ja Studio Gangin perustaja Jeanne Gang sanoi: "Eri aikoina muotoilussa on näkynyt voimakasta estetiikkaa, äärimmäistä funktionaalisuutta ja jopa huumoria ja nokkeluutta. Tänä päivänä, kun maailmassamme on äärimmäisiä haasteita ilmastonmuutoksen ja sosiaalisen epätasa-arvoisuuden osalta, muotoilua määrää systemaattiset muotoiluratkaisut. Grand Prix -voittaja laajentaa käsitystämme muotoilusta sisällyttämällä talousjärjestelmän yhteisöprojekteihin ja sitouttamalla kriittisen roolin, mikä puhtaalla juomavedellä on kansalaisten mahdollisuuksissa kukoistaa. Osoittamalla tavan, jolla projektia ylläpidetään taloudellisesti, muotoilijat laajensivat ajattelutapaamme siitä, mitä muotoilu on ja mitä se voisi olla. Samalla kun projekti on laite sadeveden keräämiseen ja juomakelpoisena säilömiseen, se on myös taloudellinen suunnitelma yhteisön vahvistamiseen.
Lexus kiittää vuoden 2020 muotoilupalkinnon kuutta finalistia heidän kovasta työpanoksestaan ja on kiitollinen tuomareiden intohimoon ja sitoutumiseen. Ohjelman tuomareina toimivat Paola Antonelli, Jeanne Gang, John Maeda ja Simon Humphries, ja mentoreina olivat Joe Doucet, Bethan Grey, Philippe Malouin ja Shohei Shigematsu.
Voittajan saaman palkinnon on muotoillut Hideki Yoshimoto, joka voitti Lexuksen vuoden 2013 muotoilupalkinnon ja on nykypäivänä vakiinnuttanut asemansa ammattimuotoilijana Lontoossa. Yoshimoton sanoin: "Tämä palkinto edustaa kilpailua tulevana vuosina, joten pyrin tekemään yksinkertaisen ja arvokkaan muodon, joka on vapaa teeskentelystä, ja jossa rohkeus ja hienovaraisuus elävät rinnakkain. Artisaanit veistävät palkinnon savustetusta puusta ja käyttävät lakkaa, joka on tehty perinteisellä Kawasutra-tyylillä Akitan prefektuurissa Japanissa. Jokaisen palkinnon valmistaminen käsin täyttää sen sydämellä ja sielulla, joka resonoi voittajan luovalla intohimolla.
Lisätietoja on saatavilla osoitteessa Lexus Design Awardin verkkosivustolla.
Haku Lexuksen vuoden 2021 muotoilupalkintoon on käynnissä 11. lokakuuta saakka. Hae ohjelmaan.
Virallinen hashtag: #LexusDesignAward