2019 lexus design awards hero

LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNOT

LISA MARKSIN ”ALGORITHMIC LACE” ON VOITTANUT LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNON 2019

Lexus International on julkistanut Lexuksen muotoilukilpailun 2019 Grand Prix -voittajan. Lisa Marks on saanut tämän arvostetun palkinnon suunnitelmastaan ”Algorithmic Lace”. Voittaja valikoitui yhteensä 65 maasta lähetetyn ja 1 548 idean joukosta.
Prototyyppi kuvastaa Lexus-brändin tavoitetta hyödyntää muotoilua, joka tavoittelee parempaa tulevaisuutta säilyttäen samalla ihmisskeskeisyyden tulevaisuuden kehityksen ja innovaatioiden keskellä.
Tuomaristoon ensi kertaa osallistuva, kansainvälisesti tunnustettu muotoilija ja teknologi John Maeda kertoo: ”Kun ajattelemme algoritmeja, mieleemme tulee yleensä tietokoneet ja korkean teknologian teollisuus. Mutta algoritmeja käytettiin jo 1800-luvulla tekstiiliteollisuudessa uusien esteettisten valintojen toteuttamisessa.
Lisa Marksin ”Algorithmic Lace” -projekti sukeltaa vieläkin kauemmas menneisyyteen sisällyttäen siihen 1500-luvulla käytettyä monimutkaista pitsikuvioiden kudontatekniikkaa. Marks hyödyntää tätä vanhaa prosessia yhdessä edistyneen kolmiulotteisen mallinnuksen kanssa, ja hän suunnittelee käsintehtyjä, räätälöityjä rintaliivejä rintasyövästä toipuneille. Tuloksena on yhdistelmä toiminnallisuutta ja kauneutta, joka vaikuttaa positiivisesti potilaan oman kehon mielikuvaan.
Grand Prix -voittaja Lisa Marks kommentoi palkintoa vastaanottaessaan: ”Lexuksen ei tarvitsisi tehdä tätä. Lexus on menestyvä brändi ilmankin. Mutta se osoittaa Lexuksen sitoutumista muotoiluun ja parempaan maailmaan. Grand Prix -voittajaprototyyppi sekä muut viiden Lexus Design Award 2019 finalistin prototyypit esitellään Lexuksen näyttelyssä ”Leading with Light”, 9.–13.4.2019 Milanon muotoiluviikoilla. Muotoiluviikko pidetään Superstudio Piùssa Tortonan kaupunginosassa, joka on Milanon kansainvälisen muotoilutapahtuman keskus.