lexus lda 2018 winners article 001

LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNON 2018 GRAND PRIX -VOITTAJA JULKISTETTIIN IHASTUTTAVASSA ”LIMITLESS CO-EXISTENCE” -NÄYTTELYSSÄ MILANOSSA

Lexus International on julkistanut Lexuksen muotoilupalkinnon 2018 Grand Prix -voittajan – Extrapolation Factoryn (Chirstopher Woebken, Elliott P. Montgomery) Testing Hypotheticals – tehden tästä arvovaltaisesta tapahtumasta huippujännittävän. Lexuksen muotoilupalkintokilpailuun 2018 osallistui ennätykselliset 1319 työtä 68 maasta teemalla ”CO-”.
Lexus uskoo varmasti, että muotoilulla on kyky muuttaa maailmaa. Siksi Lexus tukee ja juhlistaa lupaavia muotoilijoita, joilla on kyky siirtää perspektiivejä, viestittää ideoita ja kiihdyttää mielikuvitusta muovatakseen parempaa tulevaisuutta.
”Tämän vuoden voittaja edustaa tämänhetkistä ajattelutapaa muotoilun roolista kehittyvissä ja teknisesti muuttuvissa yhteisöissämme. Tuotteilla oli pienempi merkitys, ja muotoilun koulutus/opetus ja ajattelu ovat etualalla. Se, miten kansalaiset ja muotoilijat ovat vuorovaikutuksessa tuotteiden, prosessien ja tulevaisuuden kanssa, on jatkuvasti tärkeämpää, kun muotoilun vaikutus välittyy yhä enemmän tulevaisuuteen suuntautuneeseen ja teknisesti kehittyvään maailmaamme. Valittu muotoilu esittelee menetelmiä ja tekniikoita, joilla yleisö ja muotoilijat saadaan kokeilemaan mahdollisia tulevaisuuksia ja keskustelemaan teknologisen maailmamme vaikutuksista”, sanoo Lexuksen muotoilupalkinnon 2018 tuomari ja arkkitehti David Adjaye.
        lexus lda 2018 winners article 002
Extrapolation Factoryn Elliott P. Montgomery kommentoi: ”Se oli todella fantastista, ja työskentely mentorimme Formafantasman kanssa oli uskomaton kokemus. Emme olisi voineet tehdä sitä ilman Lexuksen tukea.”
Lexuksen muotoilupalkinto on vuodesta 2013 lähtien tukenut seuraavan sukupolven muotoilijoita kaikkialta maailmasta. Nyt kuudennen kerran järjestetynpalkintokilpailun 2018 aihe oli ”CO-”, latinankielinen etuliite, joka tarkoittaa kanssa tai yhdessä. Lexus uskoo, että hieno muotoilu voi varmistaa luonnon ja yhteiskunnan harmonisen yhteiselon. Tässä mielessä ”CO-” on lähestymistapa, jonka kautta brändi voi tutkia todellista potentiaaliaan sekä ympäristön potentiaalia luomalla uusia mahdollisuuksia yhteistyön, koordinoinnin ja yhteyksien kautta.
Arvovaltainen tuomaristomme valitsi ”CO-”-muotoilukilpailuun lähetettyjen teosten joukosta 12 finalistia, joista neljä valmisti prototyypin ja kahdeksan esiteltiin näyttötauluissa. Ne esiteltiin kansainväliselle muotoiluyhteisölle Lexuksen ”LIMITLESS CO-EXISTENCE” -näyttelyssä 17.–22. huhtikuuta 2018 Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci -museon Cavallerizzessa Milanon muotoiluviikolla, joka on maailman tärkein muotoilutapahtuma.
Tätä näyttelyä varten Lexus oli kutsunut japanilaisen arkkitehdin Sota Ichikawan suunnittelemaan koko konseptitilan. Pääinstallaatiossa Ichikawa käytti innovatiivisia menetelmiä esittämään LIMITLESS CO-EXISTENCE -konseptin vahvaa kokemusta. Ichikawan ainutlaatuista menetelmää käytetään myös Lexus LF-1 Limitless -konseptissa, joka on aiemmin esitelty Pohjois-Amerikan kansainvälisessä autonäyttelyssä.

LEXUS DESIGN AWARD 2018 PEOPLE’S CHOICE

Lexuksen muotoilupalkinnon esittelyjen aiemmin saaman yleisökiinnostuksen vuoksi Lexus on luonut ”LEXUS DESIGN AWARD 2018 PEOPLE’S CHOICE” -palkinnon, joka mahdollistaa entistä tiiviimmän vuorovaikutuksen. Voittaja valittiin verkkosivustolla 16.–21. huhtikuuta annettujen äänien perusteella ja julkistettiin 23. huhtikuuta. People’s Choice Award -palkinnon tämän vuoden voittaja on Aesthetidin Honest Egg.
Lisätietoa löytyy täältä: Lexus-muotoilupalkinto: www.lexusdesignaward.com Lexus-muotoilutapahtuma: www.lexusdesignevent.com Viralliset hashtagit: #LexusDesignAward; #LexusDesignEvent;

LEXUKSEN MILANON MUOTOILUTAPAHTUMAN YHTEENVETO