Lexus Design awards entries open

LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNOT

LEXUKSEN MUOTOILUPALKINTO 2018 - ILMOITTAUTUMINEN AVATTU

Lexus jatkaa sitoutumistaan parempaan maailmaan muotoilun kautta ja kutsuu osallistujia Lexuksen muotoilupalkintokilpailuun 2018. Tämän vuoden luova teema on ”CO-”, latinalainen etuliite, joka tarkoittaa ”kanssa” tai ”harmonisesti yhdessä”.

MUOTOILUKYKYJEN VAALIMINEN

Vuonna 2013 käynnistetty kilpailu on kansainvälinen, seuraavan sukupolven luovien ja muotoilijoiden löytämiseksi perustettu ympäristö. Joka vuosi tuhannet nuoret luovat kyvyt ympäri maailman tavoittelevat loppukierrokselle pääsyä. Kaksitoista finalistia ja heidän työnsä esitellään muotoiluyhteisölle ja muille Milanon muotoiluviikoilla - Salone Del Mobile 2018 - maailman suurimmassa muotoilutapahtumassa. Sen jälkeen neljä finalistia saavat mentoreikseen maailmankuulut muotoilijat ja kolmen miljoonan jenin tuotantobudjetin (yli $ 25K USD) idean toteuttamiseksi prototyyppinä.

”CO-”KONSEPTI

Lexuksen muotoilupalkinnon 2018 teema on ”CO-”; latinan kielen etuliite, joka tarkoittaa ”kanssa” tai "harmonisesti yhdessä”. Uskomme, että hieno muotoilu voi taata luonnon ja yhteiskunnan harmonisen rinnakkaiselon, joten tässä mielessä ”CO-” on lähestymistapa, jonka kautta Lexus-brändi voi tutkia todellista potentiaaliaan sekä ympäristön potentiaalia luomalla uusia mahdollisuuksia yhteistyön, koordinoinnin ja yhteyksien kautta. Nuorilla muotoilijoilla on nyt mahdollisuus tutkia ”CO-”-teemaa ja inspiroida parempaa maailmaa.

TUOMARIT JA MENTORIT

Ideoita arvioivat tuomarit ovat globaalisti tunnettuja, maineikkaita luovia aktiiveja eri muotoilusektoreilla. Mentorointia tarjoavat lisäksi arvostetut muotoilijat, jotka jakavat tietotaitoaan ja antavat käytännön tukea. He ohjaavat valittuja kandidaatteja ilmentämään täyden potentiaalinsa työstämällä innovatiiviset ideat toimiviksi prototyypeiksi. Tuomarit ja mentorit jakavat Lexuksen uskon siitä, että hieno muotoilu voi tehdä maailmasta paremman paikan.
Lexuksen muotoilupalkinnon 2018 tuomarit ja mentorit julkistetaan elokuussa.

NÄYTTELY

Kaikkien finalistien työt esitellään Milanon muotoiluviikolla Lexuksen kokeellisessa näyttelytilassa. Lopuksi tuomarit valitsevat neljästä ptorotyypistä vuoden 2018 Grand Prix -voittajan. Aiemmat voittajat ovat saaneet menestystä ja kehittäneet ideansa toteuttamiskelpoisiksi tuotteiksi.

OSALLISTUMISTIEDOT

Osallistumisia Lexuksen muotoilupalkinto 2018 -kilpailuun otetaan vastaan elokuun 24. päivästä lokakuun 8. päivään. Lisätietoa hakuprosessista on saatavissa osoitteessa LexusDesignAward.com. Kaksitoista finalistia julkistetaan alkuvuodesta 2018.

LEXUKSEN LYHYTELOKUVAT: 4. KAUSI - OSALLISTUMISIA OTETAAN VASTAAN