2017 lda mentor hero

LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNOT

LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNON MENTORIT

NERI & HU - Arkkitehdit ja poikkitaiteelliset muotoilijat

Lyndon Neri ja Rossana Hu, Shanghaissa toimivan Neri & Hu Design and Research -studion perustajat, ovat tehneet maailmanlaajuisia projekteja, joissa päällekkäisiä muotoiluperiaatteita yhdistetään luomaan uusia malleja arkkitehtuurissa. Vuonna 2014, Wallpaper* valitsi Neri & Hun vuoden 2014 muotoilijaksi. Vuonna 2013 heidät lisättiin Yhdysvaltojen sisustussuunnittelijoiden Hall of Fameen. Neri & Hu uskoo voimakkaasti, että tutkimus on muotoilun avaintyökalu, sillä kussakin projektissa on oma ainutlaatuinen kontekstuaalinen aihesarjansa. Neri & Hu tarjoaa arkkitehtuuri-, sisustus-, suunnittelu-, graafisia ja tuotemuotoilupalveluja, ja heidän mielestään tämän hetken rakennuksiin liittyvät ongelmat ulottuvat perinteisen arkkitehtuurin rajojen ulkopuolelle. Kaavamaisen muotoilun sijaan Neri & Hun työn lähtökohtia ovat kokemuksen, yksityiskohtien, materiaalien, muotojen ja valon dynaaminen vuorovaikutus.


 

 
  2017 lda mentor neri hu

MAX LAMB - Muotoilija

Max Lambin työt leikittelevät maaseudun työläisperinteellä – ranta valimona, louhos työpajana, Chatsworth-tilan kaadetut marjakuuset aiheena ja lähdemateriaalina. Häntä kiehtoo erityisesti kaupunki, ja hänen kykynsä mukautua ja reagoida erilaisiin ympäristöihin tuottaa muotoilua, joka on aikansa ja paikkansa osalta ainutlaatuista. Max ei ole sitoutunut tiettyyn materiaaliin tai prosessiin, eikä hän ole viehättynyt muotoilusta keinona ongelmien ratkaisuun. Hän hyödyntää mieluummin materiaalin tyypillisiä ominaisuuksia sen luonnollisten piirteiden ja kauneuden esilletuomiseksi. Hänen menetelmänsä ovat korkeaa ja matalaa teknologiaa, ja hän on sekä suunnittelija että valmistaja tehden yhteistyötä valimoiden ja tehtaiden kanssa hankkeen laajuuden ja monimutkaisuuden vaatimalla tavalla. Hänen käyttämissään periaatteissa on kuitenkin jatkuvuutta – rehellisyys materiaalia kohtaan sekä prosessin ja inhimillisen kyvyn ja sen rajoitusten juhlistaminen.


 

 
  2017 lda mentor max lamb

ELENA MANFERDINI - Muotoilija ja arkkitehti

Elena Manferdini, Atelier Manferdinin (jolla on toimistoja Venicessä Kaliforniassa) perustaja ja omistaja, on toteuttanut muotoilu-, taide- ja arkkitehtuuriprojekteja Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa, mukaan lukien Nykytaiteen museo Los Angelesissa. Hänen yrityksensä on toiminut yhteystyössä kansainvälisesti tunnettujen yritysten, kuten Swarovskin ja Sephoran, kanssa, ja hänen töitään on esitelty aikakauslehdissä ja julkaisuissa, kuten Elle, Vogue ja New York Times. Hän toimii tällä hetkellä Etelä-Kalifornian Arkkitehtuuri-instituutissa graduaattien puheenjohtajana ja hän pitää kansainvälisiä näyttelyitä ja luentoja laitoksissa, kuten MIT, Princeton, Tsinghuan yliopisto ja Bauhaus. Hänet palkittiin vuonna 2013 COLA Fellowship -palkinnolla alkuperäistaiteen tuotannon tukemisesta. Vuonna 2011 hän sai arvostetun vuotuisen tunnustuksen Yhdysvaltain Artistit-instituutilta (USA), ja hänen Alessille suunnittelema Blossom palkittiin Good Design -palkinnolla.


 

 
  2017 lda mentor elena manferdini

SNARKITECTURE - Taiteilijat ja arkkitehdit

Vuonna 2008 Daniel Arsham ja Alex Mustonen perustivat Snarkitecturen, kollaboratiivisen ja kokeellisen praktiikan, joka toimii taiteen ja arkkitehtuurin välimaastossa. He olivat jo opiskeluaikanaan New Yorkin Cooper Unionissa kiinnostuneita taiteen ja arkkitehtuurin yhtymäkohdasta, ja heidän ensimmäinen työnsä oli Dior Hommelle. Snarkitecture, joka on saanut nimensä Lewis Carrollin runosta ”The Hunting of the Snark”, muotoilee pysyviä arkkitehtuuriskaalan projekteja ja toiminnallisia esineitä uusiin ja kuvitteellisiin tarkoituksiin luoden ihmetyksen ja vuorovaikutuksen hetkiä, joiden kautta ihmiset voivat kytkeytyä suoraan ympäröivään ympäristöön. Snarkitecture muuntaa perinteisen poikkeukselliseksi ja tekee arkkitehtuurista odottamatonta.


 

 
  2017 lda mentor snarkitecture