2020 lexus lda 2021 mentors announcement hero

LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNOT

LEXUS JULKISTI VUODEN 2021 MUOTOILUPALKINNON KOLME MENTORIA

Lexus julkisti tänään vuoden 2021 Lexuksen muotoilupalkinnon – kansainvälisen kilpailun, joka ottaa tällä hetkellä vastaan osallistumisia nousevilta muotoilijoita – kolme mentoria.
Arkkitehti Mariam Kamara ja muotoilija Sabine Marcelis liittyvät mukaan ensikertalaisina toista kertaa mukana olevan muotoilija-keksijä Joe Doucetin kanssa. Ohjelman neljäs mentori julkistetaan myöhemmin syksyn aikana.
Jokainen mentori tuo ohjelman finalisteille ainutlaatuisia näkökulmia ja asiantuntijuutta.
 • Nigeriläinen arkkitehti Mariam Kamara luo tiloja, jotka tarjoavat parempaa elämänlaatua hänen projekteissansa ympäri maailmaa.

 • Alankomaista lähtöisin oleva Sabine Marcelis työskentelee materiaalien, installaatioiden ja esinemuotoilun parissa, ja hän etsii maagisia hetkiä odottamattomien kokemusten luomiseksi.

 • Joe Doucet on muotoilija, yrittäjä, keksijä ja luova johtaja, joka keskittyy etsimään ratkaisuja päivittäisiin sosiaalisiin haasteisiin tuote-, kaluste-, ympäristö- ja teknologiamuotoilussa.
 • ”Uutena mentoritiimin jäsenenä olen erittäin innostunut näkemään tulevien sukupolvien muotoilijoiden ideoita. Nyt, enemmän kuin koskaan aiemmin, innovatiiviset, muotoilujohtoiset ideat ovat tärkeässä roolissa tulevaisuutemme osalta. En malta odottaa, että pääsen opastamaan ja auttamaan näiden ideoiden muotoilussa ja realisoinnissa heidän kanssaan keskittymällä kestäviin tuotantoprosesseihin ja innovatiivisiin sekä ympäristöystävällisiin materiaalivalintoihin. Nyt on aika ajatella radikaalisti, joten toivon, että ilmoitetut projektit ovat juuri sellaisia!” Sabine Marcelis sanoo.
  Lexuksen muotoilupalkinnon arvostelukriteerit perustuvat kolmeen Lexuksen brändin avainperiaatteeseen: paremman huomisen ennakointiin, innovointiin ja kiehtovuuteen. Maailmanlaajuisesta hakuprosessista valitaan kuusi finalistia, jotka pääsevät maailmanluokan tekijöiden mentoroitaviksi. Tämä ainutlaatuinen ohjelma tarjoaa mentorointityöpajasta alkaen kuukausia kestävän jatkuvan mentoroinnin prototyyppien tuotannon ajan aina Grand Prix –finaaliin saakka. Mentoreiden erilaiset taustat ja tavat tarjoavat tuleville tekijöille arvokkaita vinkkejä ja tuoreita näkemyksiä.
  Tämän lisäksi meillä on ilo ilmoittaa, että MoMA NY:n kuraattori Paola Antonelli, muotoilualan asiantuntija, joka on toiminut tuomaristossa alusta saakka, ja Simon Humphries, Head of Toyota & Lexus Global Design, Lexus International, jatkavat vuoden 2021 Lexus muotoilupalkinnon tuomareina.
  Tuomaristopaneelin valitsemat kuusi finalistia tekevät ideoistaan prototyypit mentoreiden avulla, ja esittelevät työnsä Milanon Designviikolla huhtikuussa 2021. Paikan päällä tapahtuvat esittelyt ja tuomarointi saavat huipennuksensa Grand Prix –voittajan julkistuksessa.
  Tuomareiden ja mentoreiden lopullinen kokoonpano julkistetaan syksyn aikana.