2017 lda judges hero

LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNOT

LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNON 2017 TUOMARIT

PAOLA ANTONELLI - Kuraattori

Antonelli liittyi Museum of Modern Artiin vuonna 1994, ja hän on arkkitehtuuri- ja muotoiluosaston vanhempi kuraattori sekä MoMAn tutkimus- ja kehitysjohtaja. Hän on luennoinut TED:ssä, Maailman talousfoorumissa Davosissa sekä useissa muissa kansainvälisissä konferensseissa. Hänen tavoitteenaan on edistää muotoilun ymmärtämistä, kunnes sen positiivinen vaikutus maailmaan tunnustetaan ja hyödynnetään täysin. Tällä hetkellä työn alla on useita modernin muotoilun näyttelyitä sekä States of Design -kirja, joka käsittelee nykymuotoilun monimuotoisuutta ja vaihtelevuutta.

2017 lda judges paola antontelli

ARIC CHEN - Kuraattori

Aric Chen on M+'n, Hong Kongin West Kowloon kulttuurialueen visuaalisen kulttuurin museon muotoilun ja arkkitehtuurin johtava kuraattori. Ennen sitä hän toimi Pekingin muotoiluviikon luovana johtajana ja oli vastuussa sen menestyksekkäästä paluusta vuosina 2011 ja 2012. Chen on kuratoinut ja järjestänyt useita näyttelyitä ja projekteja museoissa, biennaaleissa ja muissa kansainvälisissä tapahtumissa sekä kirjoittanut säännöllisesti julkaisuihin, kuten The New York Times, Monocle, Architectural Record ja PIN-UP.

    2017 lda judges aric chen

TOYO ITO - Arkkitehti

Ito valmistui Tokion yliopiston arkkitehtuurin laitokselta vuonna 1965. Hänen päätöitään ovat: Sendai Mediatheque, Tama-taideyliopiston kirjasto (Hachioji), Taiwanin yliopisto, Yhteiskuntatieteiden yliopisto (Taiwan), ’Minna no Mori’ Gifu Media Cosmos jne. Käynnissä olevia projekteja ovat: Taichungin kansallisteatteri (Taiwan R.O.C), Aomorin prefektuurin urheilupuiston urheilukenttä ja lukuisia muita. Hän on saanut useita tunnustuksia, kuten Japanin arkkitehtuuri-instituutin palkinto, Kultainen leijona -palkinto Venetsian Biennaalissa, Britannian Royal Institute of British Architects'n Royal Gold Medal ja Pritzker-arkkitehtuuripalkinto.

    2017 lda judges toyo ito

BIRGIT LOHMANN - Designboomin pääeditori

Hampurissa syntynyt Lohmann opiskeli teollista muotoilua Firenzessä ennen muuttamistaan Milanoon, jossa hän on asunut ja työskennellyt vuodesta 1987 lähtien. Hän työskenteli muotoilijana ja tuotekehityspäällikkönä useille italialaisille arkkitehdeille ja huippumuotoilijoille. Hän on toiminut myös muotoilun historioitsijana oikeuslaitosten osastoilla ja kansainvälisissä huutokauppakamareissa. Tutkijana ja luennoitsijana hän on vetänyt seminaareja teollisesta muotoilusta lukuisissa arvostetuissa kansainvälisissä yliopistoissa. Vuonna 1999 hän oli perustamassa Desingboomia, jossa hän työskentelee tällä hetkellä pääeditorina, koulutussuunnittelun päällikkönä ja kansainvälisten näyttelyjen kuraattorina.

    2017 lda judges birgit lohmann

ALICE RAWSTHORN - Muotoilukriitikko

Alice Rawsthorn kirjoittaa muotoilusta International New York Timesiin. Hänen viimeisin kirjansa ”Hello World: Where Design Meets Life” tutkii muotoilun vaikutusta ihmisten elämään: menneisyyteen, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Hän puhuu muotoilusta globaaleissa tapahtumissa, kuten TED ja Maailman talousfoorumin vuosittaiset kokoukset Davosissa Sveitsissä. Lontoossa asuva Alice toimii Chisenhale-gallerian ja nykytanssiryhmä Michael Clark Companyn kuraattorien puheenjohtajana, sekä Whitechapel-gallerian kuraattorina. Hänelle myönnettiin Brittiläisen imperiumin ritarikunnan (OBE) arvonimi työstään muotoilun ja taiteen hyväksi.

    2017 lda judges alice rawsthorn

YOSHIHIRO SAWA - Kuraattori

Yoshihiro Sawa valmistui luonnontieteiden kandidaatiksi Kioton teknologiainstituutin suunnittelu- ja muotoilutiedekunnasta. Hän on toiminut useissa muotoiluun liittyvissä tehtävissä, kuten Toyota Motor Corporationin suunnitteludivisioonan globaalin muotoilun johtajana siirryttyään yhtiön palvelukseen vuonna 1980. Hänestä tuli Lexus Internationalin varatoimitusjohtaja huhtikuussa 2016.

    2017 lda judges yoshihiro sawa