2017 lda finalists thumb

LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNOT

LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNON 2017 FINALISTIT ON JULKISTETTU

Lexus International on julkistanut Lexuksen muotoilukilpailun 2017 12 finalistia. Tämä lupaavia suunnittelijoita ja tekijöitä maailmanlaajuisesti tukeva kansainvälinen, parempaan huomiseen tarvittavien ideoiden suunnittelukilpailu järjestettiin ensi kertaa vuonna 2013, ja nyt Lexus juhlistaa sen 5-vuotisjuhlaa. Lexuksen muotoilupalkintokilpailuun 2017 osallistui 1 152 työtä 63 maasta teemalla ”Silti”.

Lexuksen innovoinnin filosofinen sielu ”Silti” sopii erityisen hyvin tämän Lexus-tapahtuman 5-vuotisjuhlaan. ”Silti” inspiroi meitä löytämään synergiavaikutuksia yhdistämällä näennäisesti yhteensopimattomia tavoitteita, kuten esimerkiksi tilavan mutta silti aerodynaamisen muotoilun. Harmonisoimalla vastakohtaisia elementtejä ”Silti” avaa visionäärisiä horisontteja progressiiviselle muotoilulle ja teknologialle tuottamaan maailmalle uusia ja hämmästyttäviä kokemuksia.
Marraskuussa 2016 maailmankuuluista muotoilijoista ja luovista mentoreista koostuva raati kokoontui arvioimaan osanottajia. Tiukan arvioinnin ja laajan keskustelun jälkeen tuomarit valitsivat 12 finalistia.
Näistä 12 finalistista valittiin seuraavat neljä valmistamaan prototyyppi maailmankuulujen luovien henkilöiden ohjauksessa.
Yllä mainittujen neljän finalistin tukemiseksi Lexus muotoilupalkinto 2017 nimesi neljä tunnettua mentoria, joihin kuuluvat arkkitehdit ja poikkitaiteelliset muotoilijat Neri & Hu, muotoilija Max Lamb, muotoilija/arkkitehti Elena Manfredini ja taiteilija/arkkitehti Snarkitecture. Kaikki neljä mentoroivat myös viime vuoden finalisteja.
Neljä valmista prototyyppiä esitellään Lexuksen näyttelyssä tämän vuoden Milanon muotoiluviikolla ja kahdeksan muun finalistit työt esitellään paneeleissa. Tapahtuma järjestetään 3. huhtikuuta (lehdistö ja palkinnon esittely) – 9. huhtikuuta. 3. huhtikuuta finalistit esittelevät työnsä tuomareille ja kansainväliselle medialle. Tuomarit arvioivat neljä prototyyppiä ja julkistavat pääpalkinnon voittajan Lexuksen muotoilupalkinnon 2017 huipennukseksi.
Lisätietoa ja kuvia löytyy täältä:
Lexus-muotoilupalkinnon verkkosivusto: Lexus Design Awards
Instagram: @lexusdesignaward
Viralliset hashtagit: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek;