LDA 2021 Finalists Hero Image

LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNOT

VUODEN 2021 LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNON VIIMEISTELLYT TYÖT ON JULKISTETTU

  • Lexus on julkistanut vuoden 2021 Lexuksen muotoilupalkinnon kuuden finalistin viimeistellyt työt. Osallistujat valittiin 66 eri maasta lähetyn 2 079 hakemuksen joukosta, ja valintaperusteissa huomioitiin Lexuksen muotoilun kolmea avainperiaatetta: ennakointia, innovointia ja kiehtovuutta. Ohjelman mentorit Joe Doucet, Sabine Marcelis, Mariam Kamara ja Sputniko! ovat auttaneet kilpailijoita töiden kehityksessä, jonka tavoitteena on ollut parempi huominen.
    Mentorointi on ainutlaatuisen kiehtova keskeinen elementti Lexuksen muotoilupalkinnossa. Kuusi finalistia saavat korvaamattoman kerran elämässä tapahtuvan kokemuksen, jossa he pääsevät kuuden maailmanluokan tekijän mentoroitavaksi. Mentoroijat tarjoavat eri perspektiivejä ja auttavat finalisteja kehittämään ideoita jatkuvan keskustelun avulla. Kilpailijoiden uteliaisuuden ja mentorien intohimon välisen synergian avulla jokainen idea on kasvanut entistä innovatiivisemmaksi ehdotukseksi kolmen kuukauden rajatussa ajassa.
    Mentori Mariam Kamara: "Olen vaikuttunut työn määrästä, mitä kuusi finalistia on tehnyt näin lyhyessä ajassa. He ovat todellakin hyödyntäneet antamiamme vinkkejä ja palautetteita, ja näyttäneet intohimoa ja omistautumista kehittääkseen ideat tähän pisteeseen. On ilmeistä, että he välittävät siitä, millainen vaikutus heidän töillään on. Syvä myötätunnon taso, mitä he kaikki näyttävät, on ehdottomasti kiitettävää. Olen todella lyöty ällikällä kaikesta, mitä he ovat saavuttaneet."
    Kuusi finalistia esittelevät viimeistellyt ehdotuksena tuomaristolle, johon kuuluvat Paola Antonelli, Dong Gong, Greg Lynn ja Simon Humphries. Grand Prix -voittajatyö julkistetaan 27. huhtikuuta.
  • Vuonna 2013 perustettu Lexuksen muotoilupalkinto on kansainvälinen kilpailu tuleville tekijöille ympäri maailmaa. Palkinto pyrkii tuomaan lisäarvoa yhteisöön tukemalla muotoilijoita ja tekijöitä, joiden työt pyrkivät luomaan parempaa tulevaisuutta. Kuusi finalistia saivat harvinaisen mahdollisuuden tehdä prototyypin työstään johtavien muotoilijoiden mentoroimana. Lexuksen muotoilupalkinto tarjoaa globaalia medianäkyvyyttä, joka auttaa urakehityksessä.
    Lisätietoja on saatavilla osoitteesta: LexusDesignAward.com.