2020 lexus design awards article hero

LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNOT

FINALISTIT JULKISTETTU - KUUSI INNOVATIIVISTA RATKAISUA PAREMPAAN HUOMISEEN

TOKIO, Japani (29. tammikuuta 2020) - Lexus on tänään julkistanut Lexuksen muotoilupalkinnon 2020 kuusi finalistia, jotka saavat tuekseen kuuluisat muotoilujohtajat sekä jopa 25 000 dollarin (3 000 000 jeniä) rahoituksen projektin prototyypin luomiseksi. Finalistit tulevat Yhdysvalloista, Kiinasta, Euroopasta, Pakistanista ja Keniasta. Heidät valittiin ennätyksellisten 2 042 osallistujan joukosta 79 maasta. Kahdeksas vuosi on nyt meneillään, ja Lexuksen muotoilupalkinnosta on tullut ainutlaatuinen alusta nuorille muotoilijoille esitellä ja kehittää kykyjään. Ehdotukset valittiin niiden ilmentämien Lexuksen kolmen pääperiaatteen pohjalta: ennakoi, innovoi ja valloita, pääpaino parempaan huomiseen johtavassa muotoilussa.

 •     2020 lexus design awards finalist bio scales

  LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNON 2020 FINALISTIT

  BIO.SCALES

  SUTHERLIN SANTOS - YHDYSVALLAT

  Bio.Scales ovat ekologisesti sitoutuneista luonnonmateriaaleista valmistettuja biopolymeerisuodattimia, jotka on suunniteltu hiilen ja muiden haitallisten yhdisteiden poistamiseen ilmasta. Tämä modulaarinen, 3D-tulostettu järjestelmä on muokattavissa ja mukautettavissa tuottamaan parempaa ilmanlaatua mihin tahansa asuintilaan.

  Paul ja Garrett Sutherlin Santo ovat muotoilijoita Los Angelesista. Heidän työnsä tavoitteena on suunnitella tulevaisuutta, jossa muotoilu yhtyy luontoon ja teknologiaan symmetrisesti, tutkimalla uusien digitaalisten prosessien, ekologisesti sitoutuneiden materiaalien ja perinteisen käsityötaidon suhdetta.

      2020 lexus design awards finalist feltscape

  LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNON 2020 FINALISTIT

  FELTSCAPE

  THÉOPHILE PEJU & SALVATORE CICERO (THÉOPHILE PEJU (RANSKA), SALVATORE CICERO (ITALIA)) - ISO-BRITANNIA

  Feltscape on huovasta ja kestomuovista valmistettu hengittävä pilvi, joka vangitsee melun ja mukauttaa sisätilojen akustiset ja valaistusominaisuudet. Feltscape on tulos innovatiivisesta valmistusprosessista, jossa käytetään haute couture -tekniikoita ja lisäävää robottivalmistusmenetelmää.

  Théophile Peju & Salvatore Cicero ovat arkkitehtisuunnittelijoita, jotka työskentelevät Lontoossa. He ovat valmistuneet Bartlett-arkkitehtuurikoulusta - UCL, jossa he jatkoivat tekstiilikomposiittimateriaalien tutkimusta. He yhdistävät suunnittelussaan käytännön kokemuksen, perinteisen käsityön ja innovatiiviset robottivalmistustekniikat.

      2020 lexus design awards finalist flash pak

  LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNON 2020 FINALISTIT

  FLASH PAK

  YAOKUN WU - KIINA / TYÖSKENTELEE YHDYSVALLOISSA

  Flash Pak on älykäs pelastuslaite - kuin pelastusliivi, joka ohjaa opiskelijoita turvaan tuhotulvissa led-valoilla varustetun haptisen navigointijärjestelmän avulla. Laite täyttyy ilmalla, jolloin sitä voidaan käyttää itsenäisenä kelluntalaitteena. Lisäksi se voidaan kiinnittää muihin Flash Pakeihin ryhmän pitämiseksi yhdessä lautan tavoin.

  Yaokun Wu opiskelee teollista muotoilua Pratt-instituutissa (Brooklyn, New York). Hän on kiitollinen kaikesta mitä hänellä on ja hän haluaa käyttää muotoilua auttamaan eniten apua tarvitsevia ihmisiä. Hän uskoo, että muotoilua on kaikkialla, mutta että vain sellainen muotoilu, joka tuo ihmisille lämpöä, muistetaan ikuisesti.

      2020 lexus design awards finalist lick

  LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNON 2020 FINALISTIT

  LICK

  IRINA SAMOILOVA - VENÄJÄ

  Lick on kannettava kehon puhdistuslaite ihmisille, jotka eivät voi käyttää kylpyä. Laitteessa on kissan kielen tyyppinen puhdistuspinta, joka puhdistaa pinnan kuten kissa pesee itsensä.

  Irina Samoilova on tuote- ja kalustesuunnittelija. Hän suorittaa tällä hetkellä maisterin tutkintoa Moskovan valtion Stroganov Academy of Design and Applied Art -laitoksella kalustesuunnitteluosastolla. Ennen uuden suunnitelman aloittamista hän tutkii eläinmaailman muotoja ja miten tällaiset muodot toimivat jo luonnossa.

      2020 lexus design awards finalist open source communities

  LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNON 2020 FINALISTIT

  OPEN SOURCE COMMUNITIES

  BELTOWER - (JOHN BRIAN KAMAU, JOYCE WAIRIMU GACHIRI, IAN GITHEGI KAMAU, ESTHER WANJIKU KAMAU JA ARVIN BOOKER KAMAU)

  Open Source Communities on ehdotus, joka kuvaa tehokkaan tavan suunnitella kehitysmaiden yhteisöjä älykkään avoimen lähteen suunnitelmien avulla. Suunnittelijat pyrkivät näkemään, kuinka näiden mallien mukautettavuutta voitaisiin hienosäätää luomaan yhdistettyjä, kestävän kehityksen koteja.

  BellTower on perustettu vuonna 2014, ja sen visio on ratkaista ongelmia käyttämällä avoimen lähteen järjestelmiä ja tekniikoita. He muodostavat yhdessä ryhmän, jolla on taitoja riskienhallinnasta, tietotekniikasta, muotoilusta, projektinhallinnasta ja strategiasta, rakentaakseen avoimen lähteen yhteisömallin henkilökohtaisiin, yritys- ja teollisuustarpeisiin.

      2020 lexus design awards finalist pursewit

  LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNON 2020 FINALISTIT

  PURSEWIT

  AQSA AJMAL - PAKISTAN

  Pursewitissä on tyylikäs uusi muotoilu, joka houkuttelee ompelemaan! Yksinkertaistamalla ompelukoneen käyttöä näkövammaisille käyttö on intuitiivisempaa ja tuntuvampaa, mikä parantaa hankalia ompeluprosesseja.

  Teollinen muotoilija Aqsa Ajmal on valmistunut Pakistanin kansallisesta tiede- ja teknologiayliopistosta. Häntä ohjaa usko muotoiluun ongelmanratkaisuvälineenä, joka suunnittelee ideoiden ja todellisuuden välisiä suhteita. Käytännöllisellä vuorovaikutuksellaan ja omakohtaisilla suunnittelukokeiluillaan hän haluaa parantaa ihmisten ja tuotteiden välisiä yhteyksiä.

John Maedan, teknologin ja Lexuksen muotoilupalkinnon 2020 tuomarin, mukaan ”tämän vuoden Lexuksen muotoilukilpailun finalistit käsittelevät kahta pääteemaa: tietoisuutta ja ympäristöä, jotka ovat yhä tärkeämpiä teknisen kehityksen vaikuttaessa maailmaamme. Suunnitteluprojekteina ne menevät pelkästään kysymysten esittämistä pidemmälle tarjoamalla konkreettisia vastauksia, jotka perustuvat innovatiivisiin päättelyihin ja käytännön mielipiteisiin suunnittelusta. Valtavan osallistujaluettelon kaventaminen pieneen joukkoon ei ollut helppo tehtävä. Kuitenkin työskentely tuomarien, kuten Jeanne Gang’n ja Paola Antonellin kanssa, helpotti tehtävää heidän laajan tietämyksensä muuttuvista suunnitteluprojekteista ansiosta. Tarjosin teknologia- ja liiketoimintanäkökulmaani kyseenalaistamaan sekä suunnittelun että taloudellisen toteutettavuuden. Mielestäni löysimme lopulta oikean kiehtovien projektien sarjan, joka edustaa tulevaisuutemme kannalta kriittisen tärkeitä mielen ja kehon teemoja.”
Tammikuussa kuusi finalistia matkusti New Yorkiin elämää muuttavaan työpajakokemukseen, jossa he kävivät vuoropuhelua neljän ylistetyn mentorin kanssa: Joe Doucet, Bethan Gray, Philippe Malouin ja Shohei Shigematsu jakoivat kukin omaa yksilöllistä tietotaitoaan ja kokemustaan. Työpaja pidettiin INTERSECT BY LEXUS-NYC:ssä, brändin ainutlaatuisessa lifestyle-tilassa.
Tämä työpaja käynnistää jatkuvan vuorovaikutuksen finalistien ja mentorien välillä, joka päättyy tuomarointiin Italiassa Milanon muotoiluviikon aikana*. Tämän globaalin muotoilukalenterin merkittävän tapahtuman yhteydessä finalistit esittelevät valmiit prototyyppinsä maailmalle. Arvostettu tuomaristo, johon kuuluvat Paola Antonelli, Jeanne Gang, John Maeda ja Simon Humphries, valitsee niistä yhden kilpailun Grand Prix -tapahtuman aikana.