2018 lexus lda hero

LEXUKSEN MUOTOILUPALKINNOT

LEXUKSEN ARVOSTETUN MUOTOILUPALKINNON FINALISTIT JULKISTETTU VUODELLE 2018

Lexus International on julkistanut Lexuksen arvostetun muotoilukilpailun 2018 12 finalistia. Tämä arvostettu kansainvälinen muotoilukilpailu kutsui nyt jo kuudennen kerran nuoria muotoilijoita esittämään ideoita pohjautuen tämän vuoden aiheeseen ”CO-”, latinankielinen etuliite, joka tarkoittaa ”kanssa tai harmonisesti yhdessä”. ”CO-” tutki mahdollisuuksia siitä, miten muotoilu voi etsiä ratkaisuja ja ylittää globaalien haasteiden esteet integroimalla luonnon ja yhteiskunnan harmonisesti.
Lexuksen tämän vuoden muotoilukilpailuun osallistui ennennäkemättömät 1 300 osallistujaa 68 maasta. Tuomariston jäsen Sir David Adjaye huomautti: ”On ollut jännittävää nähdä, miten muotoilijoiden seuraava sukupolvi siirtää uudet konseptit ja filosofiat innovatiivisiin ratkaisuihin, jotka koskevat tämän päivän perustavanlaatuisia asioita. Lexuksen muotoilukilpailun edelliset finalistit ja voittajat ovat menestyneet myöhemminkin, muun muassa vuoden 2014 ”Iris”-ratkaisun kehittänyt Sebastian Scherer, joka voitti German Design Award -palkinnon 2016, ja vuoden 2015 ”Sense-Wear” -ratkaisun kehittänyt Caravan, joka voitti Venetsian muotoiluviikon puettavan teknologian kilpailun 2016.
Arvovaltainen tuomaristo,, jota täydensivät tänä vuonna maailmankuulut arkkitehdit David Adjaye ja Shigeru Ban, valitsi kaksitoista finalistia tarkan harkinnan jälkeen. 12 finalistin joukosta valittiin seuraavat neljä muotoilijaa tekemään suunnitelmastaan prototyypin kuuluisista muotoilijoista koostuvan korkeatasoisen tiimin johdolla ja mentoroimina: Lindsey Adelman, Jessica Walsh, Sou Fujimoto ja Formafantasma.
Neljä prototyyppiä ja kahdeksan muun finalistin teokset esiteltiinosana Lexus-muotoilutapahtumaa Milanon tämän vuoden muotiviikolla* huhtikuussa. 12 finalistia esittelivät työnsä tuomareille ja kansainväliselle medialle. Esittelyn jälkeen valittiin Grand Prix -voittaja.
Lisätietoa ja kuvia löytyy täältä:
Lexuksen muotoilupalkinnon verkkosivusto: Lexus Design Awards
Instagram: @lexusdesignaward
Viralliset hashtagit: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek;

Lisätietoa Lexuksen osallistumisesta Milanon muotoiluviikolle 2018* on julkaistu helmikuun puolivälissä Lexuksen muotoilutapahtuman verkkosivuilla.

*Maailman suurin muotoilunäyttely, joka tunnetaan myös nimellä Salone Del Mobile, sisältää erilaisia tapahtumia ja esittelee brändejä ja suunnittelijoita eri aloilta, kuten kaluste-, muoti- ja tekstiilituotannosta.