YHDISTETTYJEN PALVELUIDEN KÄYTTÖEHDOT

ETSI AJONEUVONI
 • Lexus Link -sovelluksen (tai My Lexus -portaalin) kautta voit tarkistaa Lexus-ajoneuvosi viimeisimmän sijainnin. Lexus-ajoneuvosi mallin perusteella sijainti haetaan viimeisimmän maantieteellisen sijaintitietopisteen perusteella, joka vastaanotettiin Lexus-ajoneuvoltasi silloin, kun viimeksi katkaisit Lexus-ajoneuvosi sytytysvirran tai aktiivisen sijainnin.
 • Voit tarkistaa Lexus-ajoneuvosi pysäköintisijainnin kartalla sekä sijaintiosoitteen (jos saatavilla) ja ajan, jolloin ajoneuvo jätettiin kyseiseen paikkaan. Voit aktivoida navigoinnin opastamaan sinut Lexus-ajoneuvollesi (näyttää reitin, matkan ja kävelyajan Lexus-ajoneuvollesi) My Lexus -tilisi tai muiden sovellusten (esim. Apple Maps, Google Maps jne.) kautta.
 • Jos Lexus-ajoneuvossasi on laite, joka mahdollistaa pääsyn Internet-palveluun ja sen käytön, Lexus-ajoneuvosi sijainti lähetetään säännöllisesti ajon aikana, mikä mahdollistaa ajoneuvosi reaaliaikaisen sijainnin jakamisen muiden kanssa. Jaetun live-sijainnin asettaminen antaa sinun valita yhteyshenkilöt, joiden kanssa haluat jakaa sijaintisi ja kuinka kauan. Tämän ominaisuuden käyttöönottoon voidaan käyttää sosiaalisen median käyttäjätunnusta.

LÄHETÄ REITTI AUTOON
 • Jos Lexus-ajoneuvosi on varustettu yhdistetyllä navigointilaitteella, voit suunnitella matkasi haluamallasi tavalla Lexus Link -sovelluksessa ja lähettää sen sitten Lexus-ajoneuvoosi. Voit asettaa suunnitellun lähtöajan tai tavoitteena olevan saapumisajan. Reitin laskennassa ennustetaan todennäköiset liikenneolosuhteet kyseisenä aikana ja ilmoitetaan matka-aika niiden mukaisesti. Voit tarkistaa lähettämäsi matkat, muokata niitä ja lähettää ne uudelleen Lexus-autoosi. Voit lisätä valinnaisia sinua kiinnostavia paikkoja matkallasi määränpäähän. Lisätietoja auton navigaattorin yhdistämisestä ja käytöstä on annettu Lexus-ajoneuvosi käyttöoppaassa ja My Lexus -portaalissa.

VIIMEISEN KILOMETRIN OPASTUS
 • Jos Lexus-ajoneuvosi on varustettu yhdistetyllä navigointilaitteella, Lexus Link -sovellus ehdottaa sinulle opastusta määränpäähän, jonka olet asettanut autosi navigaattoriin poistuessasi ajoneuvosta. Tämä palvelu perustuu määränpääsi ja pysäköidyn Lexus-ajoneuvosi sijainnin väliseen eroon. Toisin sanoen, jos et pystynyt pysäköimään Lexus-ajoneuvoasi navigaattoriin asettamaasi määränpään lähelle, voit jatkaa opastusta Lexus Link -sovelluksen kautta päästäksesi lopulliseen määränpäähäsi (esimerkiksi kävellen). Voit halutessasi jatkaa navigointia muista mobiilisovelluksista. Käsittelemme lopullisen määränpääsi sijainnin ja (pysäköidyn) Lexus-ajoneuvosi sijainnin. Lisätietoja auton navigaattorin yhdistämisestä ja käytöstä on annettu Lexus-ajoneuvosi käyttöoppaassa ja My Lexus -portaalissa.

AJOHISTORIA
 • Lexus Link ja törmäysantureihin, mittarilukemaan ja polttoaineen kulutustietoihin perustuvaa ajotyyliäsi/käyttäytymistäsi. Nämä tiedot ovat saatavilla matkakohtaisesti. Jokainen yksittäinen matka voidaan merkitä joko yksityiseksi tai liikematkaksi ja niistä voidaan luoda raportti, josta näet tapahtumat, kuten voimakkaat jarrutukset ja kiihdytykset, sekä niiden ajan ja paikan.

HUOLTOMUISTUTUKSET
 • Lexus-ajoneuvosi mittarilukematiedon perusteella ilmoitamme sinulle tulevista huolloista. Nämä muistutukset järjestetään palvelujen tilausmaassasi, ja niiden saatavuus ja/tai tarkkuus voivat vaihdella. Kun vastaanotat muistutuksen, voit varata ajan valitsemaltasi valtuutetulta jälleenmyyjältä. Suosittelemme, että etsit haluamasi valtuutetun jälleenmyyjän My Lexus -tilisi kautta. Jos unohdat ensimmäisen muistutuksen, voimme lähettää sinulle toisen muistutuksen.
 • Olet kuitenkin itse vastuussa Lexus-ajoneuvosi toimittamisesta määräaikaishuoltoihin. Se, että tarjoamme tämän palvelun ja lähetämme asiaan liittyviä muistutuksia, ei vapauta sinua tästä vastuusta.

AKKUVAHTI
 • Lexus-ajoneuvoon asennetusta yhdistetystä laitteesta riippuen Lexus Link -sovellus näyttää 12 voltin käynnistysakun varaustilan.
  Jos varaustila laskee tasolle, joka saattaa estää Lexus-ajoneuvosi käynnistymisen, Lexus Link -sovelluksessa näytetään varoitusviesti.

HÄTÄAVUSTIN
 • Tämä palvelu on käytettävissä Lexus-ajoneuvoon asennetun yhdistetyn autolaitteen tyypin mukaan. Jos tämä palvelu on saatavana Lexus-ajoneuvoosi, tietyt yhdistettyyn autolaitteeseen liittyvät anturit valvovat Lexus-ajoneuvoon kohdistuvia törmäyksiä. Jos törmäys ylittää ennalta määritetyn vakavuusrajan, saamme tapauksesta ilmoituksen. Nämä ”törmäystiedot” voidaan jakaa paikallisen Lexus Tiepalvelu-yrityksen kanssa, joka saattaa ottaa sinuun yhteyttä tarjotakseen apua törmäystietojesi vakavuuden ja paikallisten käytäntöjensä perusteella. Tiepalvelu ottaa sinuun yhteyttä käyttämällä My Lexus -tililtäsi saatavia henkilötietoja. Paikallisen Tiepalvelun käytännön mukaisesti yhteyttä voidaan ottaa myös My Lexus -tililläsi ilmoitettuihin hätäyhteyshenkilöihin (jos sellaisia on). Jos Tiepalvelu ei tavoita sinua (et esimerkiksi pysty vastaamaan) tai hätäyhteyshenkilöitäsi, Tiepalvelu voi paikallisen käytäntönsä ja onnettomuuden vakavuuden mukaan kutsua paikalle pelastuspalvelun tai poliisin. Sinulla ja hätäyhteyshenkilöilläsi on aina mahdollisuus hyväksyä tai hylätä Tiepalvelun tarjoama apu.
 • Emme anna mitään takuuta sinulle mahdollisesti tarjoamamme hätäavun saatavuudesta tai laadusta. Tiepalvelua tai TME:tä ei voida pitää vastuussa hätäavun tai poliisin puuttumisesta, viivästyksistä tai virheistä.
 • Huomaa, että jos aktivoit ”Yksityisen tilan” Lexus Link -sovelluksen ja/tai My Lexus -tilisi kautta (ts. estät meitä käyttämästä Lexus-ajoneuvosi maantieteellistä sijaintia), emme pysty paikallistamaan Lexus-ajoneuvoasi onnettomuustilanteessa eikä tämä palvelu toimi (katso lisätietoja Yksityisestä tilasta Yhdistettyjen palveluiden käyttöehdoista ja Yhdistettyjen palveluiden tietosuojailmoituksesta).
 • Pakollinen hätäpuhelutoiminto aktivoidaan tietyissä olosuhteissa: Huomaa, että Lexus-ajoneuvosi ilmoittaa automaattisesti sen maan pelastuspalvelulle, jossa Lexus-ajoneuvosi sijaitsee, jos törmäys laukaisee turvatyynyn. Tätä säännellään ”eCall”-hätäpuheluja koskevalla EU-asetuksella (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2015/758, 29. huhtikuuta 2015) tai tarvittaessa sitä vastaavalla asetuksella Euroopan unionin ulkopuolella.

VAROITUSVALOT
 • Lexus-ajoneuvoon asennetusta yhdistetystä laitteesta riippuen Lexus Link -sovellus saattaa varoittaa sinua tietyistä Lexus-ajoneuvossasi näytetyistä varoitussignaaleista. Nämä varoitussignaalit peilaavat, mutta eivät korvaa, Lexus-ajoneuvosi kojelaudassa/mittaristossa näkyviä varoitusvaloja. Kuljettajana olet aina vastuussa Lexus-ajoneuvosi varoitusvaloista.
 • Nämä varoitussignaalit välitetään Lexus-verkostolle, joka tarjoaa tukea ja auttaa tarvittaessa korjausta. Lexus Link -sovelluksen kautta sinulla on mahdollisuus päättää, että haluatko sinuun otettavan yhteyttä vai ei. Huomaa, että Lexus ja Lexus-verkosto eivät anna mitään takuuta siitä, että sinuun otetaan yhteyttä ennakoivasti varoitusvalon syttyessä, koska tämä palvelu riippuu suuresti alueestasi sekä sen saatavuudesta ja kattavuudesta. Jos saat varoitusilmoituksen, noudata aina Omistajan käsikirjassa annettuja erityisohjeita.

POLTTOAINETASO
 • Lexus-ajoneuvoon asennetusta yhdistetystä laitteesta riippuen Lexus Link -sovellus näyttää Lexus-ajoneuvosi polttoainesäiliössä olevan polttoainemäärän.
  Jäljellä oleva polttoainetaso ilmaistaan prosentteina polttoaineen kokonaismäärästä.
  Ilmoitettu polttoainetaso perustuu polttoainemittarin anturin viimeisimpään tietoon, joka saadaan Lexus-ajoneuvolta silloin, kun viimeksi katkaisit sytytysvirran. Seurauksena saattaa olla ristiriita Lexus Link -sovelluksessa ilmoitetun polttoainetason ja Lexus-ajoneuvon mittaristossa ilmoitetun polttoainetason välillä. Myös ympäristö, johon Lexus-ajoneuvo on pysäköity (esim. ulkolämpötila, kaltevuus...), voi aiheuttaa marginaalisia eroja. Sinun tulee aina seurata Lexus-ajoneuvosi mittaristossa olevaa polttoainemittaria, eikä Lexus ota mitään vastuuta, jos Lexus Link -sovelluksessa näytettävät tiedot ovat puutteellisia tai virheellisiä.

HYBRIDIAJOVALMENTAJA
 • Tämän palvelun avulla voit tarkastella Lexus Link -sovelluksen tietoja hybridiajosi tehokkuudesta, joka määritetään tärkeimpien hybridi-indikaattorien (EV-aika ja hybridikuljettajan pisteet) perusteella.
 • Nämä tiedot ovat saatavilla matkakohtaisesti. Jokaiselta matkalta kartoitetaan EV-ajosi sekä käyttäytymistapahtumasi (kiihdytys, jarrutus ja vakionopeus), jotka linkitetään kontekstualisoituun valmennukseen auttamaan sinua polttoaineenkulutuksesi vähentämisessä. Pääset myös yhdistettyihin tietoihisi ja voit niistä helposti seurata hybridiajosi tehokkuuden kehitystä ajan mittaan.

ETÄHALLINTA
 • Lexus-ajoneuvoon asennetusta yhdistetystä laitteesta riippuen Lexus Link -sovellus näyttää plug-in-hybridisi tai sähköautosi akun varaustilan ja jäljellä olevan toimintasäteen.
  Jäljellä oleva toimintasäde ilmoitetaan kilometreinä, mutta se voi poiketa autossa näytetystä toimintasäteestä. Sinun tulee aina seurata Lexus-ajoneuvosi mittaristossa olevaa akkunäyttöä, eikä Lexus ota mitään vastuuta, jos Lexus Link -sovelluksessa näytettävät tiedot ovat puutteellisia tai virheellisiä. Tämän palvelun avulla voit lisäksi etäajastaa autosi latausistunnon.
 • Kaiken tämän lisäksi voit etälämmittää tai takalasin lämmittimen. Tällä toiminnolla on myös mahdollista etäasettaa yksi tai useampi aikaohjelma autosi esilämmitykselle tai -jäähdytykselle.

LEXUKSEN LATAUSVERKKO
 • Lexuksen latausverkko antaa pääsyn yhteen Euroopan suurimmista latausverkoista. Pystyt etsimään latausasemia ja katsoa kunkin latausaseman tiedot, kuten käytettävyyden reaaliajassa, latausnopeuden ja pistoketyypit.
 • Tilauksen yhteydessä näet lisäksi lataushinnat, voit avata latausaseman lukituksen sovelluksellasi tai RFID-kortillasi ja käynnistää latausistunnon. Saat kuukausilaskun kaikista latausistunnoista kunkin kuukauden lopussa.
 • Voimme käyttää ulkopuolisia kumppaneita tämän palvelun tarjoamiseksi sinulle, ja jotkut henkilötiedot, kuten VIN-numero (ajoneuvotunnus), käyttäjätunnus, sopimuksen tunnus ja alkamispäivä, siirretään kumppaneillemme. Lexus-latausverkko tarjotaan yhteistyössä teknisten kumppaneidemme kanssa ja siihen sovelletaan lisäehtoja ja tietosuojailmoitusta, jotka ovat saatavilla osoitteessa https://www.lexus-charging-network.eu and https://www.lexus-charging-network.eu/web/lexus-global.