concept cars

KONSEPTIAUTOT

Lexuksen konseptiautot antavat kiehtovan kuvan tulevasta muotoilusuuntauksesta.

main menu lexus brand

INNOVATIIVISTA
MUOTOILUA

Tässä osassa esitellään Lexuksen huomattavimpia muotoilukonsepteja ja näyttelyitä.

hybrid cars

HYBRIDIAUTOT

Hybridiautoja on useita erityyppisiä ja niillä kaikilla on yksi yhteinen ominaisuus.

lexus service

LEXUS-
PALVELUT

Lexuksen omistaminen on paljon enemmän kuin vain auton omistaminen.

RX 450h

KOE CROSSOVER, JOKA ASETTAA UUDEN VERTAILUKOHDAN PREMIUM-AUTOILULLE


Hevosvoima (hv) 313
CO2-päästöt, yhdistetty (g/km) 122
Yhdistetty kulutus (l/100km) 5,3
Kiihtyvyys 0-100 km/h (s) 7,7
Huippunopeus (km/h) 200

ALKAEN 83 442,09 €

TERÄVÖITETTYÄ HIENOSTUNEISUUTTA

AINA VALLANKUMOUKSELLINEN, AINA EDELLÄ.

Vuonna 1998 Lexus toi markkinoille RX-mallin, joka oli kaikkien aikojen ensimmäinen crossover premium-luokan sedanin viimeistelyllä. Vuonna 2004 poikkesimme jälleen valtavirrasta esittelemällä maailman ensimmäisen premium-luokan hybridin – uraauurtavan RX 400h -crossoverin.

Olemme sitoutuneet luomaan hämmästyttäviä ajokokemuksia. Siksi esittelemme nyt täysin uuden RX:n – tunne vaikutus, tee vaikutus. Ensiluokkainen vakiovarustelu määrittää uudet standardit ylellisyyden, teknologian ja turvallisuuden osalta ja RX:n hybriditeho vakuuttaa niin suorituskyvyllään kuin taloudellisuudellaankin.

AUTON OMINAISUUDET

TUTUSTU RX 450h -MALLIIN LÄHEMMIN

RX 450h:n ajaminen - Kohokohdat

KOHOKOHDAT

Lexuksen viimeisimmällä Hybrid Drive -järjestelmällä varustettu uraauurtava RX 450h yhdistää älykkäästi 3,5-litraisen V6-bensiinimoottorin kahteen sähkömoottoriin ja tuottaa saumatonta tehoa kaikkiin neljään pyörään. Sähkömoottorien välittömän väännön ansiosta voit kiihdyttää 100 km/h 7,7 sekunnissa CO2-päästöjen ollessa vain 120 g/km*.

Vaihtoehtoisesti voit valita sähkökäyttötilan ajaaksesi lähes äänettömästi, käyttämättä lainkaan bensiiniä ja tuottamatta CO2- tai NOX-päästöjä. RX 450h:n hydridiakkua ei tarvitse ladata koskaan ja pienen kokonsa ansiosta se vie vain vähän tilaa jättäen sitä runsaasti matkatavaroille.

* Comfort-malli, jossa on 18" kevytmetallivanteet.

RX 450h sisältä - Kohokohdat

KOHOKOHDAT

Uuden RX:n omistaminen on todella ainutlaatuinen kokemus. Esimerkiksi autoa lähestyessäsi kaikkiin neljään ovikahvaan syttyy hienovarainen valaistus ainutlaatuisen japanilaisen "Omotenashi"-tervetulotoivotuksen hengessä. Istuimelle istuuduttuasi tunnet, kuinka ohjaamon virtaviivaiset linjat syleilevät sinua. Kaikki laitteet on sijoitettu täydellisesti niin, että niiden käyttö on vaivatonta.

Ihaile seuraavaksi keskikonsolia, jonka puuverhoilun Yamahan piano-osasto on ensin laserleikannut luodakseen kiehtovan viivakuvioinnin, minkä jälkeen se on kiillotettu käsin kauniin hohtavaksi. Takamatkustajat voivat nauttia runsaasta jalkatilasta ylellisillä nahkaistuimilla (joiden selkänoja taittuu ja kallistuu sähköisesti) sekä 15 kaiuttimen Mark Levinson® -äänentoistojärjestelmästä.

RX 450h turvallisuus - Kohokohdat

KOHOKOHDAT

Lexus on aina ollut edelläkävijä turvallisuuden ja kuljettajaa tukevien teknologioiden kehityksessä. Se testaa kaikki uudet mallit maailman suurimmassa ajosimulaattorissa. Uusi RX on hyötynyt johtavasta asemastamme onnettomuuksien ennaltaehkäisyn tutkimuksessa ja sen vakiovarustukseen kuuluu nyt uraauurtava Lexus Safety System + -järjestelmä.

Järjestelmään sisältyy Pre-Crash-järjestelmä jalankulkijoiden tunnistuksella, kaistalla pysymistä avustava kaistavahti, automaattiset kaukovalot yönäkyvyyden parantamiseksi sekä mukautuva vakionopeussäädin, joka sovittaa autosi nopeuden edellä ajavan ajoneuvon nopeuteen.

L-muotoiset LED-ajovalot

L-MUOTOISET LED AJOVALOT

Hienostuneet L-muotoiset LED-ajovalot käyttävät samaa LED-valonlähdettä kauko- ja lähivaloille. Ainutlaatuista vaikutelmaa korostavat päiväajovalot, joissa on integroidut sekvenssisuuntavalot.

Sisätiloissa on käytetty nahkaa ja puuta

SISÄTILOISSA ON KÄYTETTY NAHKAA JA PUUTA

Kauniisti valmistetussa LFA-superauton innoittamassa 3-puolaisessa nahka/puukuvio-ohjauspyörässä on sormituet ja mukavasti käsiin istuva poikkileikkaus. Integroidut, mallista riippuvat, kytkimet ovat kätevästi tarjolla äänentoiston, puhelimen, monitoiminäytön, mukautuvan vakionopeudensäätimen ja kaistavahdin hallintaan.

Laserleikattu tumma puu

YAMAHAN LASERLEIKKAAMA TUMMA PUU

Keskikonsolin ja oviverhoilun puuosien kaiverruksessa on käytetty innovatiivista laserteknologiaa, joka tuo esiin alumiinipinnan ja luo kauniin viivoitetun vaikutelman. Yamahan käsityöläiset ovat valmistaneet yksinoikeudella nämä somisteet.

Pre-crash-turvajärjestelmä

PRE-CRASH-TURVAJÄRJESTELMÄ

Törmäysriskiä ajoneuvon edessä valvotaan millimetriaaltotutkan ja tietokoneen avulla. Jos riski on suuri, kuljettajaa varoitetaan äänellä ja visuaalisilla varoituksilla sekä jarrupainetta lisätään. Jos törmäystä ei voida välttää, jarrut otetaan käyttöön automaattisesti tarpeen mukaan ja etuistuinten turvavyöt kiristyvät.

20" kevytmetallivanteet

20" KEVYTMETALLIVANTEET

Anna persoonallinen silaus RX:llesi näillä uudelleen muotoilluilla 5-puolaisilla vanteilla, jotka voidaan räätälöidä erivärisillä somisteilla valitsemasi maalipinnan mukaan (Premier-varustelutaso).

Panoraamakattoluukku

PANORAAMAKATTOLUUKKU

Lisävarusteena saatava suuri panoraamakatto lisää vapaudentunnetta, pääntilaa ja tuo auringonvaloa RX:n ohjaamoon. Sen etuosassa on lisäksi liikutettava lasiosa, joka antaa todellisen ulkoilmakokemuksen, sekä sähköisesti toimiva häikäisysuoja liiallista auringonvaloa varten.

Älykkäät pysäköintitutkansensorit

ÄLYKKÄÄT PYSÄKÖINTITUTKANSENSORIT

RX:n pysäköintitutkansensorit eivät tyydy vain ilmoittamaan edellä olevasta esteestä. Ne myös hidastavat automaattisesti auton vauhtia ja varoittavat tulevasta jarrutuksesta. Jos törmäys on väistämätön, Brake Control -järjestelmä pysäyttää RX:n.

Edistyksellinen aerodynamiikka

EDISTYKSELLINEN AERODYNAMIIKKA

Lähes sileän alustan ja takaspoilerin ansiosta RX 450h:n aerodynaamiset ominaisuudet ovat loistavat. Kokonaisilmanvastuskertoimen pienentämiseksi Lexuksen insinöörit suunnittelivat uudelleen myös ovipeilit ja lisäsivät siivekkeitä ajoneuvon strategisiin kohtiin. Näin on saatu parannettua vakautta, käsittelyä ja polttoainetaloudellisuutta sekä vähennetty tuulimelua.

Viiden tähden turvallisuusluokitus

Viiden tähden turvallisuusluokitus

Uusi RX on turvallisimpia ajoneuvoja omassa luokassaan. Auto sai viisi tähteä arvostetussa Euro NCAP:n testissä vuonna 2015. RX on saanut myös parhaat pisteet jalankulkijantörmäystestissä, jotka on koskaan myönnetty isolle crossoverille.

Neliveto / E-four

NELIVETO / E-FOUR

RX 450h -nelivetomallissa on E-FOUR-asetus, joka tuottaa saumatonta suorituskykyä ja luotettavaa pitoa vaikeakulkuisissakin maastoissa. Innovatiivisen E-FOUR-voimansiirron ominaisuuksia ovat 50 kW:n sähkömoottori taka-akselissa, joka tuottaa välitöntä vääntöä tarpeen mukaan

Erikoisleveä tuulilasinäyttö

ERIKOISLEVEÄ TUULILASINÄYTTÖ

Ajoneuvon tiedot heijastetaan värillisinä suoraan tuulilasiin. Lexukseen tähän mennessä suurin tuulilasinäyttö (240 mm x 90 mm) näyttää tietoja, kuten navigointiohjeet tai ääniasetukset, siirtämättä katsetta edessä olevasta tiestä. Saatavilla Teknologia-paketin tai Premier F-Sport ja Premier-varustelutasojen yhteydessä.

Ajotilan valinta

AJOTILAN VALINTA

Keskikonsolissa olevalla ajotilan valitsimella kuljettaja voi valita ajotilat ECO, NORMAL, SPORT S ja SPORT S+ ajoneuvon tehokkuuden, dynaamisuuden tai hienostuneisuuden maksimoimiseksi. RX 450h:n kuljettajilla on nyt ensimmäistä kertaa käytettävissään CUSTOMIZE-tila, jolla voidaan mukauttaa moottorin, hybridijärjestelmän, alustan ja ilmastoinnin toimintoja.

Takaaristeävän liikenteen varoitin ja automaattinen jarrutus

TURVALLISEMPAA PYSÄKÖINTIÄ

Kuolleen kulman varoitin avustaa peruuttamista yksinkertaisesti tunnistamalla takaapäin lähestyvät ajoneuvot. Jos törmäys on todennäköinen, RX aktivoi Brake Control -järjestelmän, joka estää törmäyksen tai vähentää vauroioita.

Vahvempi alusta ja parempi käsiteltävyys

VAHVEMPI ALUSTA JA PAREMPI KÄSITELTÄVYYS

Uusin RX 450h on uskomattoman tarkka ja reagoi herkästi vahvemman alustan, parannetun etusjousituksen ja uuden ohjausteknologian ansiosta. Edistyksellisen laserruuvihitsaus- ja liimasidostekniikan avulla valmistettu katumaasturi on äärimmäisen vahva ja palkitsee kuljettajan hiotuilla käsittelyominaisuuksilla suurilla nopeuksilla ajettaessa.

Ilmastovahti / Nanoe®-teknologia

ILMASTOVAHTI / NANOE®-TEKNOLOGIA

Tämä uraauurtava "ilmastovahti" tarkkailee jatkuvasti lämpötilaa RX 450h:n sisällä ja ulkopuolella, ja säätää automaattisesti matkustamon, istuimen ja ohjauspyörän lämpötilat. Infrapuna-anturit mittaavat takaistuimen matkustajien kehon lämpötilaa ja säätävät ilmastoinnin ja istuimen lämmityksen/jäähdytyksen. Lisäksi palkittu Nanoe®-teknologia vapauttaa matkustamoon mikroskooppisia, negatiivisesti varautuneita hiukkasia ilman puhdistamiseksi ja istuinten raikastamiseksi. Niillä on myös miellyttävä, kosteuttava vaikutus ihoon ja hiuksiin.

LED-takavalot

LED TAKAVALOT

Tehokkaat L-muotoiset LED-valot luovat kristallimaisen lineaarisen valaistuksen RX:n takakulmista takaluukun keskikohtaan. Nämä erikoisleveät takavalot takaavat terävän näkyvyyden. Niihin kuuluvat katseen vangitsevat LED-sekvenssisuuntavalot.

Nahkainen ohjauspyörä

NAHKAINEN OHJAUSPYÖRÄ

3-puolaisessa nahkaisessa ohjauspyörässä on lepopisteet sormille ja mukavasti käsiin istuva poikkileikkaus. Saatavina lisävarusteena lämmityksellä kylmiä aamuja varten. Integroidut, mallista riippuvat, kytkimet ovat kätevästi tarjolla äänentoiston, puhelimen, monitoiminäytön, mukautuvan vakionopeudensäätimen ja kaistavahdin hallintaan.

Mark Levinson® -audiojärjestelmä

MARK LEVINSON®

GreenEdge™-teknologialla varustettu 15-kaiuttimen Mark Levinson® Premium Surround -audiojärjestelmä on räätälöity RX 450h:n akustisiin ominaisuuksiin. Se tuottaa vertaansa vailla olevan 7.1-kanavan digitaalisen kotiteatterikokemuksen Clari-Fi™-teknologialla, joka palauttaa digitaalisessa MP3-pakkauksessa menetetyn äänen (saatavilla Premium-malleihin).

Mukautuva vakionopeussäädin

MUKAUTUVA VAKIONOPEUSSÄÄDIN

Rentouttavampaa ajoa varten mukautuva vakionopeussäädin säilyttää määrätyn etäisyyden uuden RX 450h:n ja edessä olevan ajoneuvon välillä myös sen nopeuden muuttuessa.

Muuttuva jousitus

MUUTTUVA JOUSITUS

Parempaa ajomukavuutta ja käsittelyvautta varten valinnainen aktiivijousitus säätää älykkäästi kaikkien neljän pyörän vaimennusvoimaa.

Automaattiset kaukovalot

AUTOMAATTISET KAUKOVALOT

Yöaikaan automaattiset kaukovalot käyttävät samaa kameraa kuin mukautuva kaistavahti vastaantulevien ajoneuvojen havaitsemiseksi laskien kaukovaloja automaattisesti. Tämä vähentää muiden kuljettajien häikäistymisen riskiä ja sinä voit keskittyä edessä olevaan tiehen.

Mukautuva kaistavahti

MUKAUTUVA KAISTAVAHTI

Mukautuva kaistavahti käyttää tuulilasissa olevaa kameraa auton sijainnin tunnistamiseksi ajokaistalla. Jos auto alkaa ajautua pois ajokaistalta, järjestelmä antaa varoitusäänimerkin ja korjaa hetkeksi ohjauspyörän asentoa.

LED-ympäristövalaistus

LED-YMPÄRISTÖVALAISTUS

LED-ympäristövalaistus on asennettu oviin, mittareihin, jalkatiloihin ja matkustamon muille alueille luomaan rentouttavan ja hienostuneen ilmapiirin pimeällä ajettaessa. Valomäärä on optimoitu ottaen huomioon ovien sisäkahvojen näkyvyys ja heijastukset pimeällä ajettaessa.

Kuolleenkulman varoitin

KUOLLEENKULMAN VAROITIN

Takapuskuriin asennetut tutkat havaitsevat viereisten kaistojen ajoneuvot, jotka eivät näy ovipeileistä. Kun kuljettaja osoittaa vaihtavansa kaistaa ja kuolleeseen kulmaan tulee ajoneuvo, varoitussignaali annetaan vastaavassa ovipeilissä. Saatavilla Teknologia-paketin tai Premier F-Sport ja Premier-varustelutasojen yhteydessä.

Kymmenen turvatyynyä

KYMMENEN TURVATYYNYÄ

Kaikissa RX 450h -malleissa on kymmenen turvatyynyä ja turvavöiden esikiristimet. Törmäyksen voimakkuuteen reagoivat tunnistimet aktivoivat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset turvatyynyt ja sivuturvatyynyt tarpeen mukaan. Lisäksi etumatkustajille on polviturvatyynyt, ja koko sivuikkunoiden pituudelle on asennettu ikkunaturvatyynyt.

EI HAKUTULOKSIA

Hakuasi vastaavia ajoneuvon ominaisuuksia ei ole. Laajenna hakua ja yritä uudelleen.

Lexus RX 450h Hybrid LED ajovalot

TÄYSIN UUSI LEXUS RX ON RAKENNETTU AIEMPIEN RX-SUKUPOLVIEN URAAUURTAVIEN ARVOJEN POHJALTA VENYTTÄMÄLLÄ ROHKEAN JA IKONISEN MUOTOILUN RAJAT UUDELLE TASOLLE.

Takayuki Katsuda, RX:n pääinsinööri

RX 450h F SPORT

Lexus RX 450h F SPORT Hybrid

HENKEÄSALPAAVA MUOTOILU

RX 450h F SPORT -mallin rohkeasta muotoilusta ja entistä dynaamisemmasta ajokokemuksesta vastaa ikonisen LFA-superauton, F-tehomallien, RC F ja GS F:n tuotantotiimi. Se saa pulssisi kiihtymään ja katseet kääntymään. Ulkopuolella uutta on leveämpi Lexus-tiimalasisäleikkö ja jarrujen jäähdytyskanavat sekä pitovoimaa parantavat aerodynaamiset rivat.

Sisäpuolen urheilullisessa ohjaamossa olet osa F SPORT -malliasi. Käsin ommellut urheiluistuimet tukevat kehoasi lantiosta olkapäihin. Ergonominen urheiluohjauspyörä ja alumiinipolkimet antavat hämmästyttävän tuntuman todella nautinnollista ajoa varten.

Käytämme sivuillamme evästeitä voidaksemme tarjota sinulle parhaan Lexus-käyttökokemuksen. Mikäli et muuta evästeasetuksia, oletamme että halua käyttää suositeltuja evästeasetuksiamme.

LUE LISÄÄ